Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rozumiem, że kwestie finansowania budowy możemy pominąć?

Projekt jest bardzo przestronny - to raczej rezydencja niż domek.

Radzę w adaptacji zrobić malutka zmianę - zlikwidować zaokrągloną ściankę w toalecie na parterze i dobudować krótką dodatkową ściankę, która przesłoni z salonu widok na drzwi od toalety.

To rezydencja, więc takie detale mają duże znaczenie.

Dziękuję za cenną uwagę :)

Podobno koszty realizacji podane na stornie są realne. Mam nadzieję, że zmieszczę się do 500 tys, biorąc pod uwagę darmowe koszty robót wykończeniowych oraz instalacji.

Czy ktoś buduję, albo wybudował już ten dom ? Bardzo zależy mi na zdjęciach z realizacji oraz wszelkich cennych radach i wskazówkach

• 3 weeks później...
Witam, dobrze znaleźć ludzi, który budują dom taki sam (przynajmniej jeśli chodzi o projekt - wiadomo, że będą jakieś różnice). Jestem na etapie załatwiania wszystkich formalności i jak dobrze pójdzie to w połowie roku ruszamy z budową domu. Mam dobre podejście do tego wszystkiego. Znajomi budowali też z mg (projekt Ametyst) i są zadowoleni. Ekipę będziemy mieli po nich wiec wiemy czego możemy się spodziewać.

Dzien dobry,

Tez mnie interesuje ten projekt. Mieszkam w Meksyku i bede go budowac tutaj, wiec trzeba bedzie zrobic pewne dostosowania. Bardzo bym byla wdzieczna za jakiekolwiek rady i uwagi do projektu, bylaby to ogromna pomoc zwlaszcza od kogos kto juz to widzial w praniu. Pozdrawiam serdecznie wszystkich.

Cieszę się, że nie tylko mnie podoba się ten projekt :)

Ja czekam jeszcze na odrolnienie działki, nie wiem kiedy ruszę z budową...

Czy przewidujecie jakieś zmiany w projekcie ? Czy ktoś ma już wycenę stanu surowego otwartego ?

Ja planuję przenieść łazienkę na parterze w miejsce gabinetu, który zmniejszę, zależy mi by wszędzie w łazienkach były okna. Zastanawiam się także nad likwidacją podcienia przy salonie.

• 3 weeks później...

Ok, projekt już mam w domu, w formie papierowej i jeszcze dodatkowo w elektroniczne. wszystko poszło gładko. Praktycznie wszystkie formalności załatwione (zaczynałem trochę wcześniej) i teraz zostały już drobnostki (tak mi się wydaje).

Wiem, że jeszcze dużo czasu, ale już nie mogę doczekać się jak przekroczę próg wykończonego domu :)

W projekcie będzie jedna, mała zmiana - dwa pokoje na górze z wejściem na balkon, będą zamienione na jeden, duży pokój.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Wiecie już może jakiego zestawu elewacyjnego będziecie używać - chodzi mi o klinkier, dachówkę i farbę na elewację?

Bardzo podoba mi się wizualizacja Wioli i chciałbym ją zastosować do Willi na Borowej, czyli mniejszej siostry..

MG projekt niestety ma kiepską obsługę klienta - czekam na odpowiedź od nich już parę tygodni :(

• 2 months później...
Wiecie już może jakiego zestawu elewacyjnego będziecie używać - chodzi mi o klinkier, dachówkę i farbę na elewację?

Bardzo podoba mi się wizualizacja Wioli i chciałbym ją zastosować do Willi na Borowej, czyli mniejszej siostry..

MG projekt niestety ma kiepską obsługę klienta - czekam na odpowiedź od nich już parę tygodni :(

Może mail nie dotarł? Ja bardzo sobie chwalę komunikację z tą firmą. A co do Twojego pytania, to oczywiście, że możesz zastosować elewacje z Wioli do Wilii na Borowej.

• 3 weeks później...
  • 3 months później...
  • 2 months później...
Witam,

Czy ktoś buduję Wiolę z Mg Projekt ? http://www.mgprojekt.com.pl/wiola

Bardzo podoba mi się ten projekt i zastanawiam się nad jego wyborem.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów:yes:

Pozwalam sobie opowiedzieć historię Wioli; Wiola powstała jako indywidualny nasz (mój i żony) projekt; żona ma na imię Wiola. Skąd więc taka nazwa? Wszystko do potwierdzenia w MGproejkt. Projekt powstawał w pracowni wespół z p. Michałem i P. Robertem, mądra praca MG z nami dała taki efekt; projekt miał na celu konkretne potrzeby naszej rodziny; wiele uwag na forum zapewne jest cennych, ale są one na papierze, czasem słuszne, czasem nie; każda opinia, to cenny głos dla rozważających budowę, ale nie każda opinia jest celna; radziłbym mierzyć podług własnych potrzeb; w praktyce naprawdę wyszło tak jak chcieliśmy z MG; tylko mądra realizacja projektu uwzględniająca takie uwagi i własne spostrzeżenia może dać efekt piorunujący. Dla mnie Wiola pod każdym względem jest najukochańsza (żona) i najpiękniejsza (żona i dom).

Zmiany jakie poczyniłem są drobne; na górze pralnia połączyła się z garderobą i wyszła duża garderoba; ściana w pokoju kinowym wyprostowała się bez klina i pokój kinowy jest większy. Oczywiście podstawą w tym projekcie jest super ekipa, która podpowie kilka rozwiązań; np. zbrojenie domu, podciągi, słupy, izolacja balkonu i tarasu; uwierzcie mi można to zrobić bezpiecznie. Nie da się wybudować Wioli według wyliczeń kosztów pracowi, przy czym nie jest to reklama, ani antyreklama, pracowni, ale szczera podpowiedź.

Życzę wszystkim mądrych decyzji przy budowie, funkcjonalnych rozwiązań do Waszych potrzeb i wielu grosików na Waszą inwestycję w Wiolę.

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...