Wiola_mg 14.01.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Witam, Czy ktoś buduję Wiolę z Mg Projekt ? http://www.mgprojekt.com.pl/wiolaBardzo podoba mi się ten projekt i zastanawiam się nad jego wyborem. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.01.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Rozumiem, że kwestie finansowania budowy możemy pominąć?Projekt jest bardzo przestronny - to raczej rezydencja niż domek. Radzę w adaptacji zrobić malutka zmianę - zlikwidować zaokrągloną ściankę w toalecie na parterze i dobudować krótką dodatkową ściankę, która przesłoni z salonu widok na drzwi od toalety. To rezydencja, więc takie detale mają duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola_mg 14.01.2012 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Dziękuję za cenną uwagę Podobno koszty realizacji podane na stornie są realne. Mam nadzieję, że zmieszczę się do 500 tys, biorąc pod uwagę darmowe koszty robót wykończeniowych oraz instalacji. Czy ktoś buduję, albo wybudował już ten dom ? Bardzo zależy mi na zdjęciach z realizacji oraz wszelkich cennych radach i wskazówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.01.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 500 tyś? Ciężko będzie przy wykończeniu jak na rysunku. Chyba, że liczysz stan deweloperski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karbor75 30.01.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam!Ja już dokonałem wyboru i ruszam z budową jesienią tego roku. W razie czego służę wymianą spostrzeżeń.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi87 30.01.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam, dobrze znaleźć ludzi, który budują dom taki sam (przynajmniej jeśli chodzi o projekt - wiadomo, że będą jakieś różnice). Jestem na etapie załatwiania wszystkich formalności i jak dobrze pójdzie to w połowie roku ruszamy z budową domu. Mam dobre podejście do tego wszystkiego. Znajomi budowali też z mg (projekt Ametyst) i są zadowoleni. Ekipę będziemy mieli po nich wiec wiemy czego możemy się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechis 02.02.2012 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Dzien dobry,Tez mnie interesuje ten projekt. Mieszkam w Meksyku i bede go budowac tutaj, wiec trzeba bedzie zrobic pewne dostosowania. Bardzo bym byla wdzieczna za jakiekolwiek rady i uwagi do projektu, bylaby to ogromna pomoc zwlaszcza od kogos kto juz to widzial w praniu. Pozdrawiam serdecznie wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola_mg 07.02.2012 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Cieszę się, że nie tylko mnie podoba się ten projekt Ja czekam jeszcze na odrolnienie działki, nie wiem kiedy ruszę z budową... Czy przewidujecie jakieś zmiany w projekcie ? Czy ktoś ma już wycenę stanu surowego otwartego ? Ja planuję przenieść łazienkę na parterze w miejsce gabinetu, który zmniejszę, zależy mi by wszędzie w łazienkach były okna. Zastanawiam się także nad likwidacją podcienia przy salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi87 27.02.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Ok, projekt już mam w domu, w formie papierowej i jeszcze dodatkowo w elektroniczne. wszystko poszło gładko. Praktycznie wszystkie formalności załatwione (zaczynałem trochę wcześniej) i teraz zostały już drobnostki (tak mi się wydaje). Wiem, że jeszcze dużo czasu, ale już nie mogę doczekać się jak przekroczę próg wykończonego domu W projekcie będzie jedna, mała zmiana - dwa pokoje na górze z wejściem na balkon, będą zamienione na jeden, duży pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola_mg 09.03.2012 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 trzymam kciuki za budowę czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 07.04.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Wiecie już może jakiego zestawu elewacyjnego będziecie używać - chodzi mi o klinkier, dachówkę i farbę na elewację? Bardzo podoba mi się wizualizacja Wioli i chciałbym ją zastosować do Willi na Borowej, czyli mniejszej siostry.. MG projekt niestety ma kiepską obsługę klienta - czekam na odpowiedź od nich już parę tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobiasz21 08.06.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Może jednak sprobuj sie dowiedzieć na forum pracowni? Dużo osob tam dostaje odpowiedzi od projektantów wiec Tobie tez napewno sie uda! Nie poddawaj sie;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Agnieszka. 14.06.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Wiecie już może jakiego zestawu elewacyjnego będziecie używać - chodzi mi o klinkier, dachówkę i farbę na elewację? Bardzo podoba mi się wizualizacja Wioli i chciałbym ją zastosować do Willi na Borowej, czyli mniejszej siostry.. MG projekt niestety ma kiepską obsługę klienta - czekam na odpowiedź od nich już parę tygodni Może mail nie dotarł? Ja bardzo sobie chwalę komunikację z tą firmą. A co do Twojego pytania, to oczywiście, że możesz zastosować elewacje z Wioli do Wilii na Borowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 29.06.2012 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 W końcu oddzwonili - po paru tygodniach ale jednak.. Co prawda nie potrafili wskazać konkretnych produktów, także pozostaje forum i... składy budowlane A Wy, jaką dachówkę i klinkier stosowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola_mg 22.10.2012 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Czy ktoś może już pochwalić się zdjęciami mojego wymarzonego domu ? Dla mnie jednak nadal pozostaje w sferze marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
future74 20.01.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Witam, Czy ktoś buduję Wiolę z Mg Projekt ? http://www.mgprojekt.com.pl/wiola Bardzo podoba mi się ten projekt i zastanawiam się nad jego wyborem. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów:yes: Pozwalam sobie opowiedzieć historię Wioli; Wiola powstała jako indywidualny nasz (mój i żony) projekt; żona ma na imię Wiola. Skąd więc taka nazwa? Wszystko do potwierdzenia w MGproejkt. Projekt powstawał w pracowni wespół z p. Michałem i P. Robertem, mądra praca MG z nami dała taki efekt; projekt miał na celu konkretne potrzeby naszej rodziny; wiele uwag na forum zapewne jest cennych, ale są one na papierze, czasem słuszne, czasem nie; każda opinia, to cenny głos dla rozważających budowę, ale nie każda opinia jest celna; radziłbym mierzyć podług własnych potrzeb; w praktyce naprawdę wyszło tak jak chcieliśmy z MG; tylko mądra realizacja projektu uwzględniająca takie uwagi i własne spostrzeżenia może dać efekt piorunujący. Dla mnie Wiola pod każdym względem jest najukochańsza (żona) i najpiękniejsza (żona i dom). Zmiany jakie poczyniłem są drobne; na górze pralnia połączyła się z garderobą i wyszła duża garderoba; ściana w pokoju kinowym wyprostowała się bez klina i pokój kinowy jest większy. Oczywiście podstawą w tym projekcie jest super ekipa, która podpowie kilka rozwiązań; np. zbrojenie domu, podciągi, słupy, izolacja balkonu i tarasu; uwierzcie mi można to zrobić bezpiecznie. Nie da się wybudować Wioli według wyliczeń kosztów pracowi, przy czym nie jest to reklama, ani antyreklama, pracowni, ale szczera podpowiedź. Życzę wszystkim mądrych decyzji przy budowie, funkcjonalnych rozwiązań do Waszych potrzeb i wielu grosików na Waszą inwestycję w Wiolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam.ka 06.04.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Kto juz zaczal budowe i chetnie wymieni jakies info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lulu_79 13.05.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 My zaczynamy lipiec/sierpień. Na chwilę obecną wystąpiliśmy o pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam.ka 26.05.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Ja jeszcze nie. Architekt konczy adaptacje, juz po uzgodnieniach. Ale mam juz warunki, wiec pozwolenie to będzie formalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skwarkasz 27.05.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Hej! Ja zastanawiam się nad zakupem Willi na Borowej z tej samej pracowni. Oprócz tego forum, śledze tez forum MGP. Z tego co zauważyłem, tam jest szybszy odzew z odpowiedziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts