Moorela 19.10.2013 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Kalinowaty, szkoda mi Karłowic jak cholera, tym bardziej, że się tam urodziłam i całe dotychczasowe życie spędziłam na Karłowicach. Na otarcie łez zostają mi tam rodzice i możliwość odwiedzin Channel, właśnie się wczoraj koleżanki smiały u mnie, że powinnam pościel wywieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 21.10.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Moorelko a takie siedzisko Ci sie podoba? Moze te tapicerke nie robic tak bardzo wysoko tylko do wysokosci glowy siedzacej osoby a powyzej wieszaki na kurtki? W skrzyni na ktorej sie siedzi mozna przechowywac buty . To fotka z domku Oli ( hazeleyes1982 ) wiec ewentualnie ja zapytaj o szczegoly wykonania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 24.10.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 hej hej wpadam z rewizyta masz piekny dom barierki wyszly ladnie bardzo mi sie podoba elewacja moja ulubiona kolorystyka obejrzalam tylko "na szybko" ale ide sie wczytac w caly watek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 25.10.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Morello,co tam z wiatrołapem planujesz konkretnie? Masz jakieś inspirki, w jakim chcesz pójść kierunku/ Wg mnie najlepsza i najpraktyczniejsza zawsze jest szafa na "bieżące" okrycia wierzchnie, no i co ważne - na kurtki i płaszcze GOŚCI."otwarty" wieszak wprowadza trochę zamieszania stylistycznego, chyba, że Wy puryści i nie zarzucicie wieszaka dużą ilości odzieży:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 27.10.2013 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Dziewczyny, nic mi się nie podoba i nic mi nie pasuje chyba skończy się na cegle na jednej ścianie, szafa nie wchodzi w rachubę, bo wiatrołap jest tak mały, że muszę oszczędzić mu każdy centrymetr, poza tym wolę siedzisko do zakładania butów niż szafę. Kakusek, bardzo dziękuję za maila, pamiętam i odezwę się wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.10.2013 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 cześć Moorela, od paru dni intensywnie pracuję nad wykończeniem i dzisiaj też zabrałam się za wiatrołap. Ja mam białe ściany, więc jest jeszcze większy problem. Jeśli chodzi o wieszaki, to zajrzyj na Fabryka Form. Jest spory wybór - klasyczne, ale i trochę zwariowane. Gorzej z tymi ławeczkami. Ja mam szafy, ale obok jest podobna wnęka jak u Ciebie. Niby więc mamy, gdzie to wszystko chować, ale nie chce się za każdym razem wieszać kurtki do szafy, wkładać buty do szafek. Chcę tę wnękę wykorzystać więc w podobny sposób, chociaż nie wiem czy z ławeczką wyjdzie. Siedzisko u Hazel jest rewelacyjne, ale chyba ta ściana była idealnie pod nie szykowana. Z checią zrobiłabym coś takiego u siebie (to na dole to chyba szafka). Inspirek żadnych nie mam. Natomiast kiedyś rozważałam przymocowanie do ściany jednej dużej płyty mdf i ponabijanie na niej albo identycznych zwykłych wieszaków (np. Grundtal z Ikea) albo jakichś fikuśnych. Inny pomysł to było puszczenie na całą ścianę siatki metalowej (jak jest na schodach) i pozawieszaniem na niej haczyków do wieszania. W jednym i drugim przypadku nie doszłam jednak do rozwiązania na buty. Teraz rozważam kupienie jakichś fajnych wieszaków, a na dół coś zwykłego na bieżące obuwie. No i zastanawiam się (ze względu na brudzenie się ściany) czy nie puścić tapety (zawsze mi się podobały te Woods-y, które ma Magda34 w kuchni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.10.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 No właśnie... to siedzisko u Hazel jest bardzo oryginalne, zastanawiam się tylko, żeby nie wyszło to zbyt nowocześnie albo zbyt glamour, nie wiem czy to w ogóle pasuje do naszego domu. Mam podobne inspiracje. Najbliżej koncepcyjnie jest mi właśnie jakaś ciekawa ściana z wieszakami, np. taka tapeta: Myślałam też o zabudowaniu całej wnęki np. boazerią, ale P. mnie wyśmiał Inny pomysł to trochę loftu i np. taki kufer do siedzenia, na nim poduchy. Jak widać każdy pomysł z innej beczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.10.2013 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Spirea, dla mnie tapeta Magdy jest trochę przerażająca i budzi niepokój ale generalnie jest to faktycznie jedna z ciekawszych, jakie widziałam. Widziałam też wersję "negatyw" - białe drzewa na czarnym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 30.10.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 przerzucam z twojego dziennika i jeszcze raz przepraszam http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=217407&d=1381298606 podwędzone z wątku owcyani fajne te inspiracje.... będę zaglądać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 08.11.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Moorelko, inspiracja z niebieskim obiciem w stylu glamour jest przepiękna! Ale chyba faktycznie nie będzie w pełni pasować do Twojego domu. Jeśli mówisz o wieszkach, to przeglądałaś te na czerwonej maszynie? http://czerwonamaszyna.pl/listwy-i-wieszaki-na-ubrania,977,cat.html?p=-1 Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu. Od dłuższego czasu przeglądam Twój dziennik i jestem ZACHWYCONA Twoim domem, to dla mnie źródło inspiracji! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 a ja mogłam wszytsko dotknąć osobiście! I obżarłam Moorelę z pysznego sernika (chyba poprosze o regularne paczki żywnościowe do Poznania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 17.11.2013 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Moorelko, inspiracja z niebieskim obiciem w stylu glamour jest przepiękna! Ale chyba faktycznie nie będzie w pełni pasować do Twojego domu. Jeśli mówisz o wieszkach, to przeglądałaś te na czerwonej maszynie? http://czerwonamaszyna.pl/listwy-i-wieszaki-na-ubrania,977,cat.html?p=-1 Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu. Od dłuższego czasu przeglądam Twój dziennik i jestem ZACHWYCONA Twoim domem, to dla mnie źródło inspiracji! Gratuluję! Witaj Agulla dzięki za odwiedziny i namiar, czerwoną maszynę znam, ale jakoś nie pomyślałam o niej w kontekście wieszaków, ogólnie już mi się klaruje wiatrołap, jutro jadę jeszcze w jedno miejsce w sprawie tapet, jak nic nie znajdę, to kupię jeden z typów, jakie znalazłam w internecie. A wieszaki jak najprostsze przy takiej tapecie. No i dziękuję za dobre słowa, jestem zaskoczona i bardzo mi miło, ja raczej jestem z tych co z FM "wyciągają", jak komuś mogę dać to bardzo się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 17.11.2013 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 a ja mogłam wszytsko dotknąć osobiście! I obżarłam Moorelę z pysznego sernika (chyba poprosze o regularne paczki żywnościowe do Poznania ) Dzisiaj jeszcze dojadaliśmy, więc z tym obżeraniem to lekka przesada dzięki Elfir za spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 17.11.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Co do studni - a u kogo wyceniałaś?Bo mam namiar firmę ktora mi studnie wierciła i nawet licząc te Twoje 21 m to wyszło by o połowe mniej + do tego pompa. Zadzwon sobie 785 095 575 i powołaj się na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 17.11.2013 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Mila, ale chyba nie z pompą i na pewno nie z glebinową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 20.11.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 HMM.. w sumie nie wiem, ale cena wiercenia za metr jest raczej stała, a koszt pompy to juz zalezy jaką kto chce, potrzebuje. No w każdym razie zadzwoń, chłopaki na pewno dadzą konkurencyją cenę. U mnie wiercenie było tylko do 10 m a pompę mamy z Lidla i super się sprawuje. A ja mam inne pytanie - czy wykorzystalaś pełna kwote zwrotu vat? Bo licze i coś czuje ze nie dobiję do pełenej kwoty i nie wiem czy ja faktury pogubiłam czy co.. No ale np. za okna mam fakture z usłygą wiec na 8% - no to nie ma co odliczac. tak samo brama garażowa.. Farb do malowania tez nie odliczę. jak to Ci wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 20.11.2013 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Mila, napisałam Ci na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 20.11.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Mazi pokaz lazieneczki bo juz chyba jest armatura itd ) My mamy studnie ale zwykla (kregi ) wiec nie pomoge w temacie czy ta gelbinowa to duzo czy malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 21.11.2013 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Kaka, nie pokażę łązienki, bo nie ma luster i źle to wygląda. Dziś był szklarz i mam nadzieję, że lada chwila zdobędziemy lustra, tylko muszę wymyśleć konstrukcję pod lustro, bo chcę je zdystansować z 5 cm od ściany i ceregiele z tym wychodzą. Beata Weronika ma takie cudo i muszę ją przemaglować. A właśnie że pomożesz!! Bo dla nas studnia z kręgów jest alternatywą, powiedz, sprawdza Wam się to? JEst tam woda na bieżąco? Wiszę Ci maila, przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 21.11.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Hmmm woda jest tyle ze wiesz ze ja nie mieszkam wiec nie uzytkuje intensywnie Mielismy ja kiedys poglebiac ale gosc ktory przyjechal to robic stwierdzil ze nie ma sensu bo z jego obliczen dosc szybko sie napelnia (wypompowywal wode ) . Ja mam dzialke na starym rzeczysku i z gory w strone rzeki jest kilka zyl wodnych wiec moze to tez zdaje egzamin. U mnie nie ma wodociagu ( ma byc jak gmina bedzie miec kase -wiec niezbyt szybko ) Kiedys moze sie podlaczymy do sieciowki ale studnia zawsze sie przyda do ogrodu,basenu itd. Kosztow juz zbytnio nie pamietam ale placilismy tylko za wykopanie dziury (koparkowemu ) i za kregi .Pozniej gosc zalozyl pompe i zaizowlowal wszystko od srodka i to chyba byla najdrozsza sprawa ( cos okolo 2 tys ) A z mailem to pewnie tak jak z moim pisaniem-ciagle o tym mysle ale jakos czas przez palce ucieka ;)Nic sie nie przejmuj -nazbiera sie wiecej wiadomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts