tereska77 22.02.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Wiecie bo czasami jak się czyta to ludzie tak szybko budują ze człowiek może w kompleksy wpaść normalnie. Bo niektorzy nie maja wyjscia. Jesli buduja z kredytu i wynajmuja mieszkanie, to zalezy im, zeby jak najszybciej sie przeprowadzic. A moze maja bogatych rodzicow, ktorzy sponsoruja budowe:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 22.02.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Pogoda sprzyja pracy. U mnie od czwartku ekipa siedzi na dachu. [ATTACH=CONFIG]244377[/ATTACH] Super! Zanim zima sie skonczy (ta kalendarzowa) to dach bedziesz mial gotowy:D A nad wejsciem do domu jakies dodatkowe zadaszenie planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 22.02.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Oczywiście ale estetyką, kolorami i tego typu duperelkami zajmuje się moja szyja ja raczej od spraw technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 22.02.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Oczywiście ale estetyką, kolorami i tego typu duperelkami zajmuje się moja szyja ja raczej od spraw technicznych. A u nas odwrotnie:lol2: No moze nie do konca;) Ja prowadze cala budowe, rozmawiam i ustalam wszystko z wykonawcami, maz co jakis czas wyda rozkaz typu: "powiedz im, zeby..." Zeby nie zajmowac sie wlasnie tymi "duperelkami", to nie wnikam na razie w jego wizje kostki, elewacji, ulozenia plytek, wykonczenia tarasu itd. On sobie na razie wszystko obmysla, a ja potem tylko zatwierdze:D U nas troche dziwna sytuacja, bo budujemy na odleglosc, a ze maz nie ma czasu zajmowac sie budowa, to ja wszystko nadzoruje. Oczywiscie decyzje podejmujemy wspolnie, ale czesto bylo tak, ze stawialam go przed faktem dokonanym, bo nie moglam sie dodzwonic, a wykonawca dal mi na zastanowienie sie kilka minut:sick: Teraz zbieram oferty na pc, wiec czytam, dzwonie, rozmawiam, pytam.... A moje kochanie filmiki sobie oglada na yt o pompach:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 22.02.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) I w zasadzie tak powinno być U nas ja wybierałem ekipy, materiały, sposób budowy, okna (firma,rodzaj) to ja ale kolor to żona, dachówka podobnie - rodzaj i ekipa to moja działka lecz kolor to dama. Zresztą od początku tak postanowiliśmy. Z daszkiem nad wejściem będzie też podobnie. Żona zadecyduje jak to mniej więcej ma wyglądać a realizacją zajmę się ja. Dyskutuję jednak i stawiam veto jeśli jakieś rozwiązanie mogło by mieć wpływ na n.p. energooszczędność. Dzięki temu udało mi się wyrzucić jeden balkon. Niestety drugi został ale został zastosowany ciepły łącznik balkonowy.:bye:Podobnie będzie ze ścianami. Ja decyduję kto i jak ale w kolor nie będę się wtrącał. Edytowane 22 Lutego 2014 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.02.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Tak samo jest u mnie moze dla tego , ze wiekszosc facetow odroznia tylko kilka kolorow podstawowych i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 23.02.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 (edytowane) Bo niektorzy nie maja wyjscia. Jesli buduja z kredytu i wynajmuja mieszkanie, to zalezy im, zeby jak najszybciej sie przeprowadzic. A moze maja bogatych rodzicow, ktorzy sponsoruja budowe:cool: To my do tych pierwszych należymy. Musieliśmy szybko się pobudować i zamieszkać, bo nie mieliśmy właśnie wyjścia. Zaczęliśmy w 2012 i zamieszkaliśmy w 2012... ale nadal się wykańczamy i jeszcze wiele przed nami (np całe poddasze! bo obecnie tylko na parterze urzędujemy, a tam mamy dodatkowo 3 pokoje i drugą łazienkę). Tak szczerze, to trochę żałuję, że tak szybko, bo pewne rzeczy bym zmieniła, albo lepiej przemyślała, a tak to wiele decyzji było podejmowanych w biegu. Plusem oczywiście jest to, że jesteśmy już typowo u siebie od roku i 4 miesięcy a na ogrodzenie mamy zakupione panele, ale dopiero w tym roku się grodzimy. Edytowane 23 Lutego 2014 przez Danonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 23.02.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 I w zasadzie tak powinno być U nas ja wybierałem ekipy, materiały, sposób budowy, okna (firma,rodzaj) to ja ale kolor to żona, dachówka podobnie - rodzaj i ekipa to moja działka lecz kolor to dama. Zresztą od początku tak postanowiliśmy. Z daszkiem nad wejściem będzie też podobnie. Żona zadecyduje jak to mniej więcej ma wyglądać a realizacją zajmę się ja. Dyskutuję jednak i stawiam veto jeśli jakieś rozwiązanie mogło by mieć wpływ na n.p. energooszczędność. Dzięki temu udało mi się wyrzucić jeden balkon. Niestety drugi został ale został zastosowany ciepły łącznik balkonowy.:bye:Podobnie będzie ze ścianami. Ja decyduję kto i jak ale w kolor nie będę się wtrącał. Tak samo jest u mnie moze dla tego , ze wiekszosc facetow odroznia tylko kilka kolorow podstawowych i tyle. No niby racja, ze facet tylko kilka podstawowych kolorow odroznia;), ale moj maz na wyglad i kolory zwraca duza uwage. Rozwazalam przez chwile biale okna od wewnatrz, ale uslyszalam stanowcze NIE!!! Ma byc obustronny braz i juz! To samo z drzwiami, z kuchnia, lazienka... Na szczescie mamy taki sam gust i podobaja nam sie te same rzeczy:yes: Wszystkie ekipy wybieralam ja. To ja musialam forsowac pomysly na drozsze okna, lepsze ocieplenie, wm itd. Gdybym nie trafila na FM, to pewnie budowalibysmy wg projektu i tez bysmy sie cieszyli, zyjac w blogiej nieswiadomosci, ze mozna bylo zrobic to lepiej;) I tak nie udalo mi sie uniknac kilku bledow, bo nie pomyslalam wczesniej, zeby dac wiecej styropianu w podloge:sick: No ale niestety moj kobiecy mozg czasem nie potrafi wszystkiego ogarnac:rolleyes: Maz tylko pyta: "kiedy bedziemy to robic?", "ile?" i czy "mamy tyle kasy?":lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 23.02.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 To my do tych pierwszych należymy. Musieliśmy szybko się pobudować i zamieszkać, bo nie mieliśmy właśnie wyjścia. Zaczęliśmy w 2012 i zamieszkaliśmy w 2012... ale nadal się wykańczamy i jeszcze wiele przed nami (np całe poddasze! bo obecnie tylko na parterze urzędujemy, a tam mamy dodatkowo 3 pokoje i drugą łazienkę). Tak szczerze, to trochę żałuję, że tak szybko, bo pewne rzeczy bym zmieniła, albo lepiej przemyślała, a tak to wiele decyzji było podejmowanych w biegu. Plusem oczywiście jest to, że jesteśmy już typowo u siebie od roku i 4 miesięcy a na ogrodzenie mamy zakupione panele, ale dopiero w tym roku się grodzimy. Czy szybko czy wolno sie buduje, to i tak z czasem dochodzimy do wniosku, ze cos moglismy zmienic:rolleyes: Gratuluje i zazdraszczam (pozytywnie oczywiscie), ze juz u siebie jestescie. Jak ja bym chciala miec chociaz ..... nie wiem co.... chcialabym miec cokolwiek, chociaz 5 plytek gdzies polozonych:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 23.02.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Głowa do góry, my też ciągniemy się na końcu bocianiego szyku. W 2012r stan SSO z deskowaniem i papą oraz zabiciem otworów deskami oraz wstawieniem drzwi z demobilu. W 2013r przez budowę przewinęło się 10 ekip, ale nadal nie mamy połowy wylewek. Na głowę nam nie kapie, więc ciągniemy to jak możemy ze względu na odległość.... Pozdrawiam cieplutko -Grażka Czy z bociankow 2012 niewybudowany zostalem tylko ja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.02.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 U mnie na ten rok jest piankowanie dachu. Jak to zrobię w znaczeniu zbiorę środki to już będzie sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 23.02.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 (edytowane) My czekamy na kanalizę, podobno unijna manna ma spaść na nasze osiedle i mamy nadzieję na pominięcie budowy szamba.Na ten rok w planach budowa przyłącza wody, gazu, dokończenie wylewek i może cudem puszczą w ulicy kanalizację. Wówczas będzie można coś zaplanować... Edytowane 24 Lutego 2014 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 23.02.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Mam pytanko czy mozecie mi pomuc poszukuje podbitki w kolorze kremowym i nie mogę nic znalesc moze ktos podpowie mi nazwe i kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 23.02.2014 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 To my jesteśmy mniej więcej po środku stawki startujacych w 2012. Jestem na etapie malowania, gruntowania, wkrótce biorę się za łazienki i podłogi.Zakładam, że uda się nam wprowadzić w tym roku, ale robię sam, a czasu na budowę nie ma za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 24.02.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 ktoś wyżej wspomniał, że zazdrości wybierania "lampek" i innych pierdołów, TO WCALE NIE JEST FAJNIE I NIE MA ZUPEŁNIE CZEGO ZAZDROŚCIĆ przyjemne to może i jest dla tego kto ma worek pieniędzy i kupuje wszystko to co mu w oko wpadnie nie patrząc na kwotę. niestety my za płytki do łazienki zapłaciliśmy 35 zł za m2 a łazienka wyszła też ładnie i schludnie przede wszystkimobecnie mieszkamy w mieszkaniu rodziców 4 osoby dorosłe i 2 dzieci- 3 pokoje i bardzo nam zależy, żeby się juz wyprowadzić bo jest zwyczajnie ciasno. też nie damy rady wykończyć całego ot np poddasza. ........ a ja niczego nie żałuję, mój domek jest najpiękniejszy (dla mnie i mojego męża) i zawsze będziemy sobie to powtarzać, ale prawdą jest, że budowa bardzo duże zmienia w życiu, i chyba MARZENIA NAPRAWDĘ SIĘ SPEŁNIAJĄ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 28.02.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 To my jesteśmy mniej więcej po środku stawki startujacych w 2012. Jestem na etapie malowania, gruntowania, wkrótce biorę się za łazienki i podłogi. Zakładam, że uda się nam wprowadzić w tym roku, ale robię sam, a czasu na budowę nie ma za wiele. Też maluje. Wybrać kolor nie taka prosta sprawa. Najłatwiej było do dziecinnego bo było wiadomo że różowy. Do małego pokoiku też w miarę. Reszta to już cieżki orzech do zgryzienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 28.02.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Tak to u mnie wygląda... Na parterze brakuje tylko lampek, mebli, mebli kuchennych i schodów drewnianych. Łazienka na dole (mała) na gotowo już - tylko brakuje lustra z lampką. No i musiałem rozpalić w piecu bo jednak lepiej sie maluje jak jest 17-20*C. 2 dni był wygaszony i 14*C to troche za zimno. Trzeba chyba poczekać z wygaszeniem aż będzie w nocy ok. 8*C Edytowane 28 Lutego 2014 przez julo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 28.02.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Ciekawe kolory my najłatwiej mamy ze starszą córką pokój chce mieć cały biały a tylko dodatkami go ożywić, pozostałe pomieszczenia to na razie jedna wielka nie wiadoma . Na podjęcie decyzji o kolorach mamy jeszcze troszkę czasu. Skończyliśmy sufity na dole teraz wracamy na piętro z dokończeniem sufitów a mąż zabiera się za układanie płytek najpierw wszystkie podłogi później dolna łazienka. a to tak dla uśmiechu znalazłam szukając jakiś ciekawych naklejek 3D:D opis pokój dla palaczy http://pinhouse.pl/storage/32000/376/851fcf038a73288beebe94b8f14f1248.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 28.02.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Firma od dachów spisała się na 5. O 15.00 był finisz. Edytowane 28 Lutego 2014 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 01.03.2014 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Firma od dachów spisała się na 5. O 15.00 był finisz. [ATTACH=CONFIG]245498[/ATTACH] Zazdroszcze ogrodzenia bo ja nie mam @Askuda - niezła ta tapeta. Widziałem ostatnio, sąsiedzi ładnie sobie pomalowali, jedną ściane w kolor Dekoralu - "fantastyczny fiolet:" reszta w "bitą śmietanę" i na niej 3 pasy pionowe z tego fioletu. A na tej ścianie całej fioletowej takie białe drzewo namalowane szablonem. Super to wyszło.' Ten pomarańczowy dałem do pokoju który jest od północy - myśle że tam właśnie musą być jakieś takie słoneczne kolory bo inaczej byłoby tam ciemno i "zimno". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts