slavik 18.08.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Witam mam pytanie odnośnie ułożenia ruł kanalizacyjnych w fundamentach. dawaliście tylko główne czy od razu rozdzielaliście do wc umywalki itp. bo nie mamy nic w projekcie o tym napisane i nie wiemy jak sie za to zabrać My od razu robiliśmy wszystkie wyjścia, na wszystkie umywalki, kibelki itp. Wszystko to jest pod posadzką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 18.08.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Ja dałem tylko główą kanalizację i jedno odgałęcienie do kotłowni, resztę rozprowadziliśmy na chudziaku w warstwie styropianu. Było tylko małe wkucie żeby wstawić kolanko. Ale faktem jest że odległości między pionem głownym a kuchnią i łazienką nie były duże max 3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.08.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Ja tez mam od razu wszystkie piony rozprowadzone przed zalaniem plyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 18.08.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 tez od razu wszystko bylo, tu np lazienka a co do gniazdka w lazience - przy podwojnej ramce chyba musza byc dwie puszki, prawda?... ale i tak zdecydowalismy sie kuć, wiec beda dwa pojedyncze gniazdka (nie ma chyba hermetycznych podwojnych na rynku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tundra 18.08.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 A ja nawiążę do tematu zabobonów poruszanych niedawno na tym wątku. Czy słyszeliście o tym że w poniedziałek nie powinno sie zaczynać jakiejś pracy(to dlatego taki poniedziałek w pracy ciężki i wstać nie można rano:) ). Ja dziś na dłuższa chwilę oniemiałam gdy dowiedziałam się, że u nas dziś zjawili się cieśle na chwilę i przybili jedną murłatę.Chodziło o to żeby robota była zaczęta w sobotę a nie w poniedziałek:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.08.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 A ja nawiążę do tematu zabobonów poruszanych niedawno na tym wątku. Czy słyszeliście o tym że w poniedziałek nie powinno sie zaczynać jakiejś pracy(to dlatego taki poniedziałek w pracy ciężki i wstać nie można rano:) ). Ja dziś na dłuższa chwilę oniemiałam gdy dowiedziałam się, że u nas dziś zjawili się cieśle na chwilę i przybili jedną murłatę.Chodziło o to żeby robota była zaczęta w sobotę a nie w poniedziałek:jawdrop: Aaa to dlatego moja ekipa jak się umawia że przyjedzie w poniedziałek, to zawsze, ale to zawsze przyjeżdża we wtorek i to popołudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 18.08.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Chodziło o to żeby robota była zaczęta w sobotę a nie w poniedziałek:jawdrop: Moja mama wspominała, że była taka tradycja żeby większe prace rolne zaczynać w sobotę, np. żniwa czy wykopki. Może po to, żeby dobrze odpocząć już po pierwszym dniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 19.08.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam mam pytanie odnośnie ułożenia ruł kanalizacyjnych w fundamentach. dawaliście tylko główne czy od razu rozdzielaliście do wc umywalki itp. bo nie mamy nic w projekcie o tym napisane i nie wiemy jak się za to zabrać U nas od razu robiliśmy całe rozprowadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 19.08.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 A ja nawiążę do tematu zabobonów poruszanych niedawno na tym wątku. Czy słyszeliście o tym że w poniedziałek nie powinno sie zaczynać jakiejś pracy(to dlatego taki poniedziałek w pracy ciężki i wstać nie można rano:) ). Ja dziś na dłuższa chwilę oniemiałam gdy dowiedziałam się, że u nas dziś zjawili się cieśle na chwilę i przybili jedną murłatę.Chodziło o to żeby robota była zaczęta w sobotę a nie w poniedziałek:jawdrop: gorbag Twoja mama ma rację, to była kiedyś taka tradycja Czytałam o tym artykuł i tu przytoczę cytat: "Dobrze było zaczynać żniwa w sobotę, jako w dzień poświęcony Matce Boskiej, a w żadnym zaś wypadku w piątek, w dniu Męki Pańskiej. Zatem nawet, gdy zboże nie było dość dojrzałe, wychodzono w sobotę na pole, ścinano niewielką ilość zboża i czekano spokojnie na stosowną porę" Wydaje mi się, że ta tradycja wywodzi się z wierzeń chrześcijańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 20.08.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam mam pytanie odnośnie ułożenia ruł kanalizacyjnych w fundamentach. dawaliście tylko główne czy od razu rozdzielaliście do wc umywalki itp. bo nie mamy nic w projekcie o tym napisane i nie wiemy jak sie za to zabrać Od razu wszystko układaj... potem będziesz skuwać chudziaka żeby kłaść resztę rur kanalizacyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 20.08.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Niektórzy bdowlańcy mają też swoje zabobnony * wziąć zaliczkę *oppóźniać jak się da * działać u kilku inwestorów jednocześnie A ja nawiążę do tematu zabobonów poruszanych niedawno na tym wątku. Czy słyszeliście o tym że w poniedziałek nie powinno sie zaczynać jakiejś pracy(to dlatego taki poniedziałek w pracy ciężki i wstać nie można rano:) ). Ja dziś na dłuższa chwilę oniemiałam gdy dowiedziałam się, że u nas dziś zjawili się cieśle na chwilę i przybili jedną murłatę.Chodziło o to żeby robota była zaczęta w sobotę a nie w poniedziałek:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 20.08.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Fakt jes coś z tym zaczynaniem w poniedziałek.Teraz tak sobie analizuje że u mnie murarz zaczął w piątek, cieśla też, elektryk we wtorek, w srodę albo w czwartek (nie pamietam) tynkarz. a na dziś umówionego miałem posadzkarza, przyjechał z godzinnym opóźnieniem i tylko z synem wkurwiony, że pracownicy mu sie popili albo nie odbierają od niego telefonu, zostawił syna żeby skuwał nadlewki, a sam pojechal kompletować ekipę.Więc chyba faktycznie coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.08.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 to ja mam jeszcze lesoze info, zaczynamy na nowiu Księżyca budować, wtedy szybko i bez problemu. W czasie pelni dupa balda:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmateusz 20.08.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 my za 120m2 z pełnym deskowaniem i papą (dom bez piwnicy) 33,5tyś To dodam naszą cenę (a raczej naszego murarza:D): za SSO (piwnica, parter i poddasze), użytkowa 150 + 90 piwnicy: ok. 25 tys. (wielkopolska) A murarz solidny! Jakby ktoś jeszcze potrzebował a ja też się pochwalę naszym domkiem (gonimy was jak tylko możemy!) Jesteśmy teraz w trakcie tworzenia dachu, potem okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tundra 21.08.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 To widzę że moi cieśle ameryki nie odkryli z tym zaczynaniem w sobotę.A w piatek tez słyszałam że "zły początek" ale może rzeczywiście to wywodzi sie z tradycji chrześcijańskiej. Ciekawa jestem czy u Was też dekarze liczą sobie osobno za dach a osobno za wstawienie okien dachowych? Bo u nas za dach ma być 55zł/metr a za każdego veluxa 250zł. A jak jest u Waszych fachowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tundra 21.08.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Podpowiedzcie mi prosze jak sie wstawia zdjęcia, bo nigdy tego nie robiłam a też chciałabym się naszym bajzelkiem budowlanym pochwalić. Czy ktoś z Was kryje domek blachodachówką ruukki finnera czarną? Bo my własnie taką zamówiliśmy ale mam troche stresa jaki efekt wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 22.08.2012 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Podpowiedzcie mi prosze jak sie wstawia zdjęcia, bo nigdy tego nie robiłam a też chciałabym się naszym bajzelkiem budowlanym pochwalić. Czy ktoś z Was kryje domek blachodachówką ruukki finnera czarną? Bo my własnie taką zamówiliśmy ale mam troche stresa jaki efekt wyjdzie. finnera będzie super Zdjęcia wstawiasz tak " tutaj wstawiasz link do fotki np. imageshack" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.08.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Jak długo polewaliście strop? mam terrivę z kawałkami monolitycznymi, zalewana w piątek popołudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.08.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Jak długo polewaliście strop? mam terrivę z kawałkami monolitycznymi, zalewana w piątek popołudniu z tydzień by trzeba polewać.... wszystko jeszcze zależy jaka pogoda u Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.08.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 30 stp. , raz dziennie deszcz, dodatkowo leję raz dziennie popołudniu,nic nie popękało, mam B25. Chciałam już dzisiaj odpuścić, ale widzę że jeśli nie popada to lepiej podlać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts