Agnieszka6 04.04.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Ale mnie nastraszyliście! ale dziekuje Wam za dobre rady i doprowadzenie tematu do konca z ciezkim jakby nie bylo rozmowca (czyt. specjalista) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka6 04.04.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Kurcze nie mam tych papierow bo wszystkie sa w starostwie razem z wnioskiem o PNB. ale papierzysk dot. zjazdu mam(w moich dokumentach w starostwie) naprawde sporo. nie jestem w stanie dokladnie opisac mojej drogi w tym temacie bo moglabym cos pokrecic. Widze ze znacie sie na tym o niebo lepiej ode mnie i jest mi troche wstyd ze ja sie nie znam wcale:( jutro ide do starostwa w tej sprawie i nie wyjde stamtad dopoki mi wszystkiego nie wyjasnia. chyba ze mnie ochrona wyprowadzi:))))))))))))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 04.04.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Danonki, Bardzo fajnie opisujecie swoje poczatki w waszym dzienniku, przeczytalem i zycze powodzenia!!! rafus dziękuję Ci ślicznie, Agnieszka - reprezentująca Danonki na forum. Miło, że odwiedziłeś nasz dziennik i go przeczytałeś. Starałam się od samego początku rzetelnie i sumiennie opisywać wszystko. Nie dziękuję za życzenie powodzenia i zapraszam do dalszego odwiedzania! ale fajnie, w piątek najprawdopodobniej będziemy mieli już stan zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.04.2012 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Oszukał ale pod jakim względem? Wszystko jest ok tylko pracy przy budowaniu mnóstwo.... No oszukali, że łatwy w budowie jak dla mnie łatwy nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 05.04.2012 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ech, już ten najgorszy etap biegnie ku końcowi, te wszystkie podciągi, strop, wieńce.... ale za to jaki efekt będzie po zakończeniu budowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.04.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Bedzie będzie, a jaki to projekt? Bo wygląda na spory dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 05.04.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Budujemy według projektu DK ROBINSON, właśnie nie jest duży, tylko tak jakoś wygląda. Największą porażką są dla mnie te dodatkowe zadaszenia, daszek nad tarasem i nad gankiem, trzba tam zrobić wieńce ( więc stal w dużych ilościach ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia22r 05.04.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 A ja mam pytanie do bardziej zorientowanych w temacie Od maja planujemy powiekszyc nasz dom dobudowujac do ok 15 -letniej czesci budynek o wymiarach ok 9*9m. Powstanie wtedy budynek w ksztalcie litery L. I w zwiazku z tym mam pytanie? Czy najpierw sciagam humus a potem wytyczam budynek czy odwrotnie? Oraz czy mam wytyczac tak normalnie czy w sposob bardziej skomplikowany z wytyczeniem osi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 05.04.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Z humusem jak wolisz, z geodeta jak wolisz Ja ściągałam przed wytyczniem, póżniej poprawiałam po spapranej robocie po wytyczeniu. Geodeta mi wyznaczał ławy po osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.04.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 o matko, jak czytam o waszych perypetiach z uzgodnieniami, to włos się jeży:o. u nas wszystko poszło jakoś tak sprawnie. nie wiedzieliśmy tylko, że ten zjazd może być uzgodniony już w wz. pisaliśmy o niego do gminy trochę później, ale uzgodnienie dostaliśmy prawie od ręki, bez żadnych problemów. może dlatego, że do naszej działki prowadzi droga gminna i dokładnie na naszej działce się kończy. nic nam nie kazali budować tylko utwardzić. już też pisałam, że tak naprawdę, to wszystko za za nas załatwiał projektant, łącznie ze złożeniem papierów do starostwa. to ogromne ułatwienie, sami nie musimy się we wszystkim orientować. teraz czekamy na pnb. oby nie za długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka6 05.04.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 ja wlasnie wrocilam ze starostwa. Rozmawialam z sama Pania Naczelnik i mam sie zadnym zjazdem nie przejmowac. nic ale to zupelnie nic nie musze robic (oprocz tego co juz zrobilam) - wiec nie zaglebialam sie dalej w temat bo mam to gdzies. jak nie musze to nie robie. w srode odbiore PNB:) ale zamin sie uprawomocni to znowu beda powiadamiac moich sasiadow. powariowali chyba:) jeden sasiad nie odbiera poczty wiec bedzie trzeba czekac na 2 zwrotki i od momentu odbioru drugiej 7 dni i od tego czasu 2 tygodnie. no badz tu spokojna.MAX-MANIACY czy w Waszym avatarze (nie wiem czy dobrej nazwy uzywam) to Wasz kot? ja tez mam kota i fiola na jego punkcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.04.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 MAX-MANIACY czy w Waszym avatarze (nie wiem czy dobrej nazwy uzywam) to Wasz kot? ja tez mam kota i fiola na jego punkcie tak, to nasza kotka. po kilku latach mieszkania z nią w bloku, mam już trochę mniejszego fioła. tylko czekam, kiedy wyprowadzimy się na wieś i stanie się kotem podwórkowym:p fajnie, że już będziesz miała pnb. resztą się nie przejmuj, szybko zleci i zanim się obejrzysz, będziecie murować. (siebie też tak pocieszam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 05.04.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Dziś złożyłem w starostwie wniosek o pozwolenie na budowę. Zaczynamy odliczanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 05.04.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Dziś złożyłem w starostwie wniosek o pozwolenie na budowę. Zaczynamy odliczanie. Trzymam kciuki, najgorsze jest to czekanie Pamiętam jeszcze dziś naszą radość jak przyszło pocztą nasze pozwolenie, a jak już wbili przysłowiową pierwszą łopatę to dopiero była radość! Powodzenia Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez lilly20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka6 05.04.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ja sie juz nie moge doczekac:) no ale jeszcze musi sie uprawomocnic i potem jeszcze trzeba zlozyc jakies pismidlo o rozpoczeciu prac i chyba kolejne 7 dni czekania i dopiero do lopaty.MAX-MANIACY - moja to tez kotka - Luna. mam ja juz 2 lata ale fioł coraz gorszy:) nie wiem jak to bedzie jak sie przeprowadzimy bo ona jest wykastrowana i nie wiem jak sobie poradzi z okoliczna dziatwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milina 05.04.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 gorbag no to trzymamy kciuki za pnb agnieszka6 my też tak mamy z sąsiadami... o wszystkim ich powiadamiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanek4 05.04.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ja sie juz nie moge doczekac:) no ale jeszcze musi sie uprawomocnic i potem jeszcze trzeba zlozyc jakies pismidlo o rozpoczeciu prac i chyba kolejne 7 dni czekania i dopiero do lopaty. MAX-MANIACY - moja to tez kotka - Luna. mam ja juz 2 lata ale fioł coraz gorszy:) nie wiem jak to bedzie jak sie przeprowadzimy bo ona jest wykastrowana i nie wiem jak sobie poradzi z okoliczna dziatwa:) Oświadczenie o rozpoczęciu budowy zazwyczaj składa kierownik budowy po podpisaniu przez inwestora. My też mamy kotkę, strasznie spokojna, ale nie wysterylizowana jeszcze, może w tym miesiącu będzie w końcu chwila żeby z nią iść de weta, też jesteśmy ciekawi jak z nią będzie po przeprowadzce "na wieś", a widzieiśmy już u sąsiada przez drogę sporego kocura Pozdrawiam Agnieszka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 05.04.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Mnie te całe papierzyska kierbud załatwił, podpisałem mu tylko co trzeba. Czasu na robotę człowiek by nie mniał latając z tym wszystkim, a do tego pewnie jeszcze jakieś braki by były i trzeba by donosić i uzupełniać.A tak wczoraj chudziaka zalaliśmy, dziś przerwa, jutro ściany zaczynamy.Swoją drogą to myślałem że mnie wykończą logistycznie te fundamenty, a to trzeba załatwić koparkę, spycharkę, wywrotkę, zagęszczarkę, skoczka. Jest koparka nie ma operatora, jest operator nie ma koparki, no jaja jakieś!!! Dobrze że już to za mną. Dziś rozliczałem się za pospółkę i transport którą sypaliśmy pod chudziaka. Wymiana gruntu aż do ławy była, liczba mnie ścieła z nóg. Podobno tam 1000 to weszło!!!!! Tyle zważyli. 270 m2 powierzchnia zabudowy dla jasności. Wymiana gruntu an 115 cm. do tego obsypka wokół fundamentów nad drenażem i od razu pod podjazd. Mam nadzieję że teraz już z górki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.04.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Budujemy według projektu DK ROBINSON, właśnie nie jest duży, tylko tak jakoś wygląda. Największą porażką są dla mnie te dodatkowe zadaszenia, daszek nad tarasem i nad gankiem, trzba tam zrobić wieńce ( więc stal w dużych ilościach ). Jak ddla mnie 180 m2 to dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 05.04.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Eeeee tam, to jeszcze nie jakaś spora powierzchnia widzę, że już przejrzałeś projekt w necie? mamy trochę zmian w projekcie i do podstawowego doszło jeszcze 20m2. Będzie hawira :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts