Elfir 21.03.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Jak widać, w przeciwieństwie do rysunków, które rewo wkleił w swoim poście nr 8, które pochodzą z tego samego źródła, mój rysunek jest większy i bardziej czytelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 22.03.2012 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Tylko dziwne jest to, że do tej pory działało a teraz nie. Rysunek w poście nr 8 wklejałem na etapie uczenia się wklejania zdjęć. Teraz zrobiłbym to na pewno lepiej tzn. czytelniej i wyraźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 22.03.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Ja korzystam z tinypic- tam wklejam swoje fotki i kopiuję gotowy link.Fotkę wrzuconą przez Elfir widzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 04.04.2012 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Przykładowo: http://static.studioatrium.pl/project/504/560x373-1.jpg Czyli: - wchodze na serwer, gdzie jest zdjęcie, w tym przypadku biura projektowego - kilkam prawym klawiszem myszy i wybieram opcję "kopiuj adres obrazka" - wpisuję i kilkam prawym klawiszem i wybieram wklej (lub skrótem: ctrl V)</p><p> - zamykam cały adres Dodam do kolekcji zdjęcie wklejone wg sposobu wyżej podanego http://static.studioatrium.pl/project/504/560x373-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 06.04.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 http://1.bp.blogspot.com/-10mn9Sv7Kys/TbL1AJOwOTI/AAAAAAAAACY/ynJElYGzr-w/s1600/swieta.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 06.04.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 http://img100.imageshack.us/img100/6320/wielkanoco.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariwa 07.04.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Wesołych i Pogodnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i mokrego dyngusa życzą Marcin z Iwoną http://img35.imageshack.us/img35/5774/easterl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.04.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 robisz cos czy jeszcze trzyma Cie świąteczny ból brzucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 17.04.2012 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 robisz cos czy jeszcze trzyma Cie świąteczny ból brzucha? Obecnie trwają prace z instalacją elektryczną i alarmową. A potem wchodzi hydraulik, zrobi wodę i wyprowadzenia do kanalizy. A mnie trzyma od Świąt grypa. Cholerstwo nie chce puścić. Także sam nic nie robię bo nie jestem w stanie palcem ruszyć. Wkurza mnie to. Czekam też na wykonanie przyłącza wody. Maja zrobić jeszcze w tym miesiącu. Przyłacze prądu w czerwcu dopiero. Wczoraj skończył się termin na składanie ofert przetargowych na wykonanie przyłącza. Tauron się nie spieszy. Dziennik strasznie zapuściłem ale niedługo uzupełnię. Kupiłem materiały do odkurzacza centralnego więc jak będę w stanie to zacznę kłaść te rurki. Mam też już częśc materiałów do WM. Zastanawiam się tylko nad wyborem rekuperatora. Mam 2 faworytów: Jan-Gaz i Mistral. Dzięki za wizytę i pamięć. hejka. Ps. Zaglądam czasem to twojego DB i podziwiam postępy. Fajnie wychodzi ci ta podbitka. W pierwszej wersji chciałem drewnianą tak na 95% ale jak zobaczyłem u ciebie wykonanie to się teraz bardzo wacham, czy jednak nie skusić się na Gamrata. Pożiwiom uwidiom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 02.05.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 O ty! Zamiast wymagać od innych zdjęć, to sam byś wrzucił zdjęcia swoich włości!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 02.05.2012 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 No cóż u mnie trwają prace elektryczne a te jak określa moja żona są strasznie nudne. Nic tylko kable, kable , ....... Jak tylko zacznie to jakoś wyglądać to nieomieszkam się pochwalić. Za niedługo wchodzi spec od alarmu no i hydraulik. Mam nadzieję że się nie pozabijają. To było po pierwsze a po drugie wasz domek ładniejszy. Edit: zapomniałem dodać że kładę instalację odkurzacza centralnego sam osobiście. A wiadomo przy robocie nie ma czasu na fotkowanie. Jak skończę to też się pochwalę a co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 02.05.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Dla jednych nudne, dla innych nie. Dla mnie pojawiające się kable były dużą frajdą. Rób zdjęcia i nie marudź Tym bardziej ze potem znów nie będziesz pokazywał dzieła alarmowców. To po pierwsze, a po drugie stuknij się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 02.05.2012 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Dla jednych nudne, dla innych nie. Dla mnie pojawiające się kable były dużą frajdą. Rób zdjęcia i nie marudź Tym bardziej ze potem znów nie będziesz pokazywał dzieła alarmowców. To po pierwsze, a po drugie stuknij się No tak ups. To mnie tylko utwierdza że kobiety są jednak z Wenus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 02.05.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 a które moje słowa utwierdziły Cię w przekonaniu, ze my z wenus?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 02.05.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 ........., a po drugie stuknij się Jak bym słyszał moją żonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 02.05.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Bo co to za pisanie ze czyjś dom jest ładniejszy od Twojego własnego p.s. ja to zdanie okroiłam. Normalnie bym powiedziała "stuknij się w łeb", ale nie wiedziałam czy wypada:lol2: A odkurzaczem pochwal się koniecznie! Poza tym zrobienie 3 zdjęć nie zajmuje całego dnia, tylko 2 minuty (z wyborem nadającego się obiektu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 02.05.2012 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Temat przyłącza mediów do działki. Zaczyna mnie już wkurzać ten temat. Po pierwsze. Wodociągi miały wodę podłączyć w pod koniec marca, później w kwietniu. A teraz co mamy maj i nadal nic. Chyba pójdziemy na wojnę. Moja żona już ostrzy miecze. Szczególnie po ostatnim telefonie co z przyłączem to zamiast konkretów na temat terminu wykonania przyłącza usłyszała że braliśmy wodę z pobliskiego hydrantu. To znaczy że nasi budowlańcy nielegalnie sobie brali wodę. Wk..... totalny. Nie dość że hydrant jest zaplombowany. Żeby z niego skorzystać trzeba przejść całą procedurę biurokratyczną (pisemko o zgodę na korzystanie, przyjazd odpowiedniego fachmana z Wodociągów, który go uruchomi bo potrzebny specjalny klucz) itp. Wodę braliśmy od sąsiada. Budowlaniec koparką zawoził zbiornik 1000L do niego, tam był napełniany i przewożony tak samo z powrotem na działkę. Raptem takich zbiorników potrzeba było nam 4 na cały okres budowy. Z sąsiadem rozliczyliśmy się za te 4 kubiki wody. Przecież to nie były jakieś wielkie pieniądze. Po drugie Wodociagi wchodza sobie na naszą działakę jak chcą i kiedy chcą nie racząc nawet telefonicznie poinformować nas o tym fakcie. Już dwa razy się tak zdarzyło. Za pierwszym razem w tamtym roku w sierpniu gdy my byliśmy na wyjeździe weszli sobie na działkę i zaczęli kopać (przesunięcie wodociagu bliżej granicy działki z 2,5 m na 0,8m w ramach modernizacji sieci wodociągowej) Już wtedy złozyliśmy skargę że nikt nie raczył nas o tym fakcie poinformować chociaż numery telefonów do nas posiadają. Drugi raz weszli w kwietniu tego roku w celu poprawy zasuwy od naszego przyłącza bo się zapadła. Okej chwalebne z ich strony że poprawili tę zasuwę ale tez wypadałoby zadzwonić i poinformować nas o tym fakcie. W piątek jedziemy do Wodociągów z opieprzem. Bo na poprawę zasuwy to maja czas a na wykonanie przyłącza to nie. A chodzi tylko o wykopanie 5 m rowu ułozenie w nim rury do wody która już na nich czeka (wystaje z pod ławy domu) i podłączenie do zasuwy, którą już zrobili w tamtym roku. Inny temat to prąd. Tauron się nie spieszy. Już jest znowu któryś przetarg na wykonanie przyłacza prądu do działki. Ostatni zakończył się 16 kwietnia 2011r. i został wybrany wykonawca. Ale umowy jeszcze z nim nie podpisali. Elektryk, który robi u nas instalację zdobył już informację która firma wygrała ten przetarg i ma się z nimi skontaktować w celu uzgodnienia terminu wykonania przyłącza. Ale jest jeden warunek musi być podpisana umowa przez Tauron z wybranym wykonawcą. Wczoraj do mnie dzwonił i powiedział że jest duża szansa że przyłącze zostanie zrobione w połowie maja. Podobno w przyszłym tygodniu maja podpisać umowę. Może wreszcie się coś ruszy. Bo bez wody i prądu to d....a nie robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 02.05.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Bo co to za pisanie ze czyjś dom jest ładniejszy od Twojego własnego p.s. ja to zdanie okroiłam. Normalnie bym powiedziała "stuknij się w łeb", ale nie wiedziałam czy wypada:lol2: A odkurzaczem pochwal się koniecznie! Poza tym zrobienie 3 zdjęć nie zajmuje całego dnia, tylko 2 minuty (z wyborem nadającego się obiektu) Pochwalę się na pewno. Co do domu to mówię serio. Podobały nam się parterówki w stylu takim jaki wy macie i Konrad ma. (bardziej w kwadracie) Ale niestety z uwagi na to że nasza działka jest trochę za wąska musiał być ten projekt taki jaki jest. Oczywiście nasz dom nam się bardzo podoba, ale to był wybór z tego co można było wybrać a nie z tego co by się chciało. Oczywiście nie narzekamy i nie marudzimy. Tylko sobie tak wzdychamy jak oglądamy wasz domek czy dom Konrada. Są trochę bardziej zgrabniejsze, a nasz od południa wygląda jak tramwaj lub pociąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 02.05.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Dziwne z tą wodą. Ja miałem do wykopania na działce ok.30m + ok. 1,5m w drodze wewnętrznej, bo wodociąg tam biegnie. Kopaliśmy sami bo cena za mb w ich wykonaniu była spora.Fachowcy przyjechali założyli zasuwę i dołączyli moją rurę. Potem wodomierz i już. A wody do tej pory zużyłem: 1m3 -zbiornik od znajomego zanim podłączyli wodę i ok. 1,3m3 z wodociągu.Za podłączenie i zasuwę zapłaciłem 1tys.zł.Nie wiem jaki układ u Ciebie, ale dałbym sobie spokój, jak woda potrzebna i wykopał te 5m. Mniej nerwów i zapomnisz szybko o niedogodnościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 02.05.2012 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Dziwne z tą wodą. Ja miałem do wykopania na działce ok.30m + ok. 1,5m w drodze wewnętrznej, bo wodociąg tam biegnie. Kopaliśmy sami bo cena za mb w ich wykonaniu była spora. Fachowcy przyjechali założyli zasuwę i dołączyli moją rurę. Potem wodomierz i już. A wody do tej pory zużyłem: 1m3 -zbiornik od znajomego zanim podłączyli wodę i ok. 1,3m3 z wodociągu. Za podłączenie i zasuwę zapłaciłem 1tys.zł. Nie wiem jaki układ u Ciebie, ale dałbym sobie spokój, jak woda potrzebna i wykopał te 5m. Mniej nerwów i zapomnisz szybko o niedogodnościach. Okej mogę sam wykopać a nawet chyba będę musiał bo nasze kochane Wodociągi nie posiadają czego takiego jak koparka. Więc nawet jak w końcu ruszą te swoje d.... to i tak muszę we własnym zakresie załatwiać koparkę. Wykopanie rowu to jedno ale podłączenie rury do zasuwy i zamontowanie wodomierza w domu to drugie to muszą zrobić już niestety oni. A koszt przyłącza to ok. 1500 zł - zdzierstwo totalne. Rów będę kopał w najbliższy weekend jeśli pogoda dopisze. Podobno ma byc burzowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts