ezg2014 13.02.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Wkrótce minie pierwszy rok użytkowania. Odpukać bez usterek. Jest głośna. Zmiana węży na gumowe wycisza pompę. Jeśli chodzi o koszty to za okres wrzesień- grudzień zapłaciłem 1100zl (CO+CWU). Sterownik jest bardzo prosty i nie można w nim odczytać większości parametrów omawianych na forum. Tak więc jestem zadowolony. Trochę boję się awaryjności, ale zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz6 16.02.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 A jak to widzą instalatorzy pomp ciepła. Jak wychodzą na tle konkurencji. Jak z jakością wykonania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna4321 28.11.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 wybrałem jako ogrzewanie mojego domu pompę ciepła, ok 130m2, podłogówka jedna z najtańszych wycen to pompa ciepła firmy GALMET kolega ma od roku i użytkuje z powodzeniem, wygrzewa dom ale rachunki i tak są ok czy macie może jakieś doświadczenia, opinie itp o pompach ciepła firmy GALMET (o innych produktach tej firmy czytałem) Witam Chciałam Ci polecić firmę Galmet. Są już długo na rynku, wnętrze ich pomp czy zachodnich producentów praktycznie niczym się nie różni. Tylko ceną! Moja znajoma jak budowała dom bardzo się zastanawiali z mężem nad systemem ogrzewania. Zdecydowali się w końcu na pompę ciepła, bo podliczając koszty komina, przyłącza gazowego wyszło im to prawie na to samo. Jednak pompa to bezpieczne urządzenie, ekologiczne, bezobsługowe. Zdecydowali się na Galmet, pompa działa im bezproblemowo, koszty też mają OK. Tak że polecam polską firmę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 28.11.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Witam Chciałam Ci polecić firmę Galmet. Są już długo na rynku, wnętrze ich pomp czy zachodnich producentów praktycznie niczym się nie różni. Tylko ceną! Moja znajoma jak budowała dom bardzo się zastanawiali z mężem nad systemem ogrzewania. Zdecydowali się w końcu na pompę ciepła, bo podliczając koszty komina, przyłącza gazowego wyszło im to prawie na to samo. Jednak pompa to bezpieczne urządzenie, ekologiczne, bezobsługowe. Zdecydowali się na Galmet, pompa działa im bezproblemowo, koszty też mają OK. Tak że polecam polską firmę! Książkowy przykład marketingu szeptanego! Całkiem przypadkiem wpadł mi przed chwilą "na oczy" bliźniaczy wpis na innym forum. GALMET chyba za mało płaci klakierom bo się zbytnio nie wysilają.... Wklejam post tego samego (jestem przekonany) człowieka z innego forum: Gama4321 Poziom 2 Ciepłownictwo Miasto: Opole Dołączył: 28 Lis 2015 Posty: 2 Punktów: 25.00 cytat: "Galmet to polska firma. Produkty są dobrej jakości, nie odstające od produktów koncernów zachodnich. Mój znajomy ma taką pompę ciepła gruntową Galmetu i sobie chwali. Mówi że rachunki są zgodne z przewidywaniami, pompa działa dobrze. Tak że mogę polecić." Co Wy na to? Jak się podoba zakończenie "tak że mogę polecić"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 29.11.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 A ja polecam HCT - też polski !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebszad 14.03.2022 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Witam, przepraszam, że odkopuje stary temat.aktualnie jestem na etapie wyboru Pompy Ciepła do domu: 170 m^2 użytkowej, poroterm, steropian 20.Dostałem dwie propozycje: LG i właśnie Galmet. Sprzedający sprawiał wrażenie ogarniętego, ale jednocześnie miałem wrażenie, że przemawia przez niego "handlarzyk". Ostatnie wpisy pochodzą z 2015 roku, więc to kilka dobrych lat.jak dziś jest z jakością Galmetu ? ( nie ukrywam, że sprzedający rekomendował właśnie polską markę )a może macie jakieś swoje propozycje?myśle o pompie ciepła powietrznej na 8kw, polecano mi Splita. czekam za odpowiedziami. pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.03.2022 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Podaj jakie są modele w ofertach, jakie są ceny pomp ze sprzętem i ceny montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gelo_tek 13.04.2022 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Sam się przymierzam do pompy Galmet, z tego co udało mi się rozeznać i dowiedzieć jest to to tamo co Kaisaj, Rotenso, Netsu. 5lat gwarancji (Netsu oferuje 7lat)Ponoć jakoś wykonania b.dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 13.04.2022 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Każdemu odradzam urządzenia Galmet. Chińczyk by się nie powstydził takich rozwiązań, jak tam są.Oszczędność widać na każdym kroku. Przewody za cienkie, co skutkuje przegrzewaniem się i po pewnym czasie są czarne - spalona osłonka.Potrafią zamontować w termie do CWU plastykową rurkę do pobierania wody, która po pewnym czasie się topi.Dla chętnych mam zdjęcia. Gówno jakich mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matyspio 14.04.2022 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 Rozumiem, że takie samo zdanie masz o Kaisai, Rotenso, Netsu, Midea, Ferroli, Sevra...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 16.04.2022 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Kupując Galmet i płacąc więcej, liczyłem że kupuje produkt Polski klasy premium. A nie gówno, które nie nadaje się do niczego. Tandeta najwyższych lotów. Skończyło się oparzeniem skóry dłoni, i blizną widoczną do dziś.Po przygodzie z Galmetem, kupiłem typowo chińską termę, która kosztowała 3x mniej. I pracuje już drugi rok bez problemu. Galmet wytrzymał 3 lata. Więc jeszcze rok jak chińczyk wytrzyma, to będzie na duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts