Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa Ciepła GALMET

sinsinati

Recommended Posts

Wkrótce minie pierwszy rok użytkowania. Odpukać bez usterek. Jest głośna. Zmiana węży na gumowe wycisza pompę. Jeśli chodzi o koszty to za okres wrzesień- grudzień zapłaciłem 1100zl (CO+CWU). Sterownik jest bardzo prosty i nie można w nim odczytać większości parametrów omawianych na forum. Tak więc jestem zadowolony. Trochę boję się awaryjności, ale zobaczymy....

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 9 months później...
wybrałem jako ogrzewanie mojego domu pompę ciepła, ok 130m2, podłogówka

jedna z najtańszych wycen to pompa ciepła firmy GALMET

kolega ma od roku i użytkuje z powodzeniem, wygrzewa dom ale rachunki i tak są ok

czy macie może jakieś doświadczenia, opinie itp o pompach ciepła firmy GALMET (o innych produktach tej firmy czytałem)

Witam

Chciałam Ci polecić firmę Galmet. Są już długo na rynku, wnętrze ich pomp czy zachodnich producentów praktycznie niczym się nie różni. Tylko ceną!

Moja znajoma jak budowała dom bardzo się zastanawiali z mężem nad systemem ogrzewania. Zdecydowali się w końcu na pompę ciepła, bo podliczając koszty komina, przyłącza gazowego wyszło im to prawie na to samo. Jednak pompa to bezpieczne urządzenie, ekologiczne, bezobsługowe.

Zdecydowali się na Galmet, pompa działa im bezproblemowo, koszty też mają OK.

Tak że polecam polską firmę!

Witam

Chciałam Ci polecić firmę Galmet. Są już długo na rynku, wnętrze ich pomp czy zachodnich producentów praktycznie niczym się nie różni. Tylko ceną!

Moja znajoma jak budowała dom bardzo się zastanawiali z mężem nad systemem ogrzewania. Zdecydowali się w końcu na pompę ciepła, bo podliczając koszty komina, przyłącza gazowego wyszło im to prawie na to samo. Jednak pompa to bezpieczne urządzenie, ekologiczne, bezobsługowe.

Zdecydowali się na Galmet, pompa działa im bezproblemowo, koszty też mają OK.

Tak że polecam polską firmę!

Książkowy przykład marketingu szeptanego!

Całkiem przypadkiem wpadł mi przed chwilą "na oczy" bliźniaczy wpis na innym forum.

GALMET chyba za mało płaci klakierom bo się zbytnio nie wysilają....

Wklejam post tego samego (jestem przekonany) człowieka z innego forum:

Gama4321

Poziom 2

Ciepłownictwo

Miasto: Opole

Punktów: 25.00

cytat:

"Galmet to polska firma. Produkty są dobrej jakości, nie odstające od produktów koncernów zachodnich. Mój znajomy ma taką pompę ciepła gruntową Galmetu i sobie chwali. Mówi że rachunki są zgodne z przewidywaniami, pompa działa dobrze. Tak że mogę polecić."

Co Wy na to? Jak się podoba zakończenie "tak że mogę polecić"? ;)

• 6 years później...

Witam, przepraszam, że odkopuje stary temat.

aktualnie jestem na etapie wyboru Pompy Ciepła do domu: 170 m^2 użytkowej, poroterm, steropian 20.

Dostałem dwie propozycje: LG i właśnie Galmet. Sprzedający sprawiał wrażenie ogarniętego, ale jednocześnie miałem wrażenie, że przemawia przez niego "handlarzyk".

Ostatnie wpisy pochodzą z 2015 roku, więc to kilka dobrych lat.

jak dziś jest z jakością Galmetu ? ( nie ukrywam, że sprzedający rekomendował właśnie polską markę )

a może macie jakieś swoje propozycje?

myśle o pompie ciepła powietrznej na 8kw, polecano mi Splita.

czekam za odpowiedziami.

pozdrawiam serdecznie!

• 5 weeks później...

Każdemu odradzam urządzenia Galmet. Chińczyk by się nie powstydził takich rozwiązań, jak tam są.

Oszczędność widać na każdym kroku. Przewody za cienkie, co skutkuje przegrzewaniem się i po pewnym czasie są czarne - spalona osłonka.

Potrafią zamontować w termie do CWU plastykową rurkę do pobierania wody, która po pewnym czasie się topi.

Dla chętnych mam zdjęcia. Gówno jakich mało.

Kupując Galmet i płacąc więcej, liczyłem że kupuje produkt Polski klasy premium. A nie gówno, które nie nadaje się do niczego. Tandeta najwyższych lotów. Skończyło się oparzeniem skóry dłoni, i blizną widoczną do dziś.

Po przygodzie z Galmetem, kupiłem typowo chińską termę, która kosztowała 3x mniej. I pracuje już drugi rok bez problemu. Galmet wytrzymał 3 lata. Więc jeszcze rok jak chińczyk wytrzyma, to będzie na duży plus.