Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ACTA - robią nam na rękę czy wbrew?

adam_mk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 229
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Pepeg z Gumy
Przestudiowałem ACTA. I jeśli "mój premier" , podpisze ten dokument, będę głosował na PIS

To możesz się szykować, bo ACTA będzie podpisany - mało istotny fakt zresztą dla nas .Za to czy wejdzie w życie i będzie ratyfikowany, zależeć będzie chyba od sondaży poparcia rządu a te są marne.

Dla pocieszenia dodam tylko, że gdyby PiS nie był w opozycji też by podpisał ( jeszcze niedawno nie wiedząc o obecnych reakcjach społecznych wychwalali ACTA pod niebiosa).

A tak, Donald załatwi Jarkowi, to co mu od dawna chodziło pogłowie na wypadek wygranych wyborów.

Jola powinna zaplacić Krzyśkowi odszkodowanie, bo w tym wypadku korzysta z Jego własności intelektualnej. :p

Hm... moja własność intelektualna i nie tylko taka w całości należy do mojej małżonki :p.

ACTA tworzy odpowiedzialność zbiorową, co jest niezgodne z większości Konstytucji w cywilizowanych krajach.
Tego nie bardzo się dopatrzyłem (doczytałem)?

Od ochrony własności intelektualnej mamy przepisy.

I tak niech zostanie.

K.

Hm... moja własność intelektualna i nie tylko taka w całości należy do mojej małżonki :p. .

Rozumiem, ubezwłasnowolnienie. ;)

Tego nie bardzo się dopatrzyłem (doczytałem)? .

Proste. Dzieciak ściągnie piosenkę Lady Gagi, a ojciec pójdzie siedzieć, odetną mu internet i matka będzie musiała sama zapracować na rodzinę. :D

Przepraszam, ale to wszystko jest już tak absurdalne, że śmiać mi sie chce. Jest to oczywiście śmiech przez łzy. Informacja kilka dni przed podpisaniem, sami nie wiedzą, o co chodzi, Sikorski na Twitterze prowokuje hakerów i drwi z włamów na rządowe serwery. Jak dla mnie to jeden cyrk.

Przepraszam, ale to wszystko jest już tak absurdalne, że śmiać mi sie chce. Jest to oczywiście śmiech przez łzy. Informacja kilka dni przed podpisaniem, sami nie wiedzą, o co chodzi, Sikorski na Twitterze prowokuje hakerów i drwi z włamów na rządowe serwery. Jak dla mnie to jeden cyrk.

Jeszcze dodam:

Minister Boni z rozbrajająca szczerością wyznaje, że nie wie, kto zarządza rządowymi stronami internetowymi, gdyż nie wszyscy odpowiedzieli na ankietę w tej sprawie :D

"Przestudiowałem ACTA. I jeśli "mój premier" , podpisze ten dokument, będę głosował na PIS "

A nie mówiłem!?!!!

Wtedy Maciarewicz dorobi do tego akty wykonawcze i wszyscy spotkamy się na jakim ... stadionie!

:lol:

Adam M.

ludzie, narzekacie na polityków których sami wybraliście trochę to nie logiczne, dlatego zdradzę wam mój patent na wybory (póki jeszcze mogę)

chodzę na każde wybory podpisuje liste więc zadna menda sie za mnie nie podpisze po czym głosuje na wszystkich kandydatów na wszystkich listach

jezeli liczba nieważnych głosów będzie dwucyfrowa to znaczy że nasz głos jest zauważalny

mamut - problem w tym, ze ACTA do soboty popierały wszystkie kluby poselskie, niezależnie od orientacji politycznej. A przeciętny Polak nie wiedział, że w ogóle coś takiego się omawiane.

Dopiero teraz PiS usiłuje zdobyć sobie poparcie internautów stwierdzając, że byli w błędzie.