wykrot 24.01.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Przepieprzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 24.01.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Zwróćcie proszę uwagą, że najbardziej za ACTA są wszelkiego rodzaju pośrednicy, handlarze. Nie twórcy, z wyjątkiem Hołdysa.I jeszcze jedno. Twórcy dóbr kultury są najczęściej w mniejszym lub większym stopniu utrzymywani z naszych podatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 24.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ech, co za świat. Kiedyś można było skrzyknąć chłopów, ukatrupić króla i mieć nadzieję na lepsze jutro, a dziś? Ci co na prawdę rządzą światem zdają sobie z powyższego sprawę, więc się nie ujawniają. Zamiast tego stado baranów przy żłobie robi, co tam im każą, tyle że udają przy okazji, że robią to dla dobra ogółu. Wredna ta demokracja - odpowiedzialność zbiorowa - przecież sami wybraliśmy. ACTA tak jak praktycznie wszystkie inne przepisy dotyczące ochrony tzw. "właśności intelektualnej". pokazywane są niby jako środek walki ze złymi ludźmi, by biedni artyści mieli co jeść. Tyle że jakoś najwięcej zarabiają na tym wielkie koncerny, które najmniej ze wszystkiego przejmują się artystami. Paranoja polega na tym, że są i tacy jak Hołdys (widać ma dobre układy w ZAIKSie), którym ten układ na tyle pasuje, że mogą odżałować całą resztę. Bo przecież wygodnie jest móc balować całymi dniami (tj. tworzyć) i zarabiać na tym niezłe pieniądze, nie martwiąc się o całą resztę. Nie rozumiem tylko dlaczego to ja muszę pozbyć się kawałka swojej wolności, by ktoś gdzieś tam mógł nagrywać piosenki, których nigdy nie będę miał nawet ochoty posłuchać. Powiem więcej - mnie by wcale nie zmartwiło, jakby tak cały przemysł "cyfrowej rozrywki" szlag trafił. Ot częściej bym może do teatru, czy innego cyrku (bo tego się nie da skopiować) zaczął chadzać... Wiem, spłycam trochę. W sumie to nawet mocno. Ale wkurza mnie jak ktoś narzuca mi jakieś ograniczenia w obronie swojego "status quo". Świat się zmienia, czy się tego chce czy nie. Można wydać wielkie pieniądze, żeby te zmiany minimalizować, albo kierować w sobie wygodne kierunki, ale to wcale nie znaczy, że wszystkim musi się to podobać, ani nawet że to będzie dobre choćby dla większości. "Piractwo hamuje postęp" - taki tekst często się słyszy. Szkoda że to bzdura. Postęp hamują wielkie korporacje, bo je stać na to, żeby zniszczyć każdego, kto spróbuje z nimi zadrzeć. "Spisek żarówkowy" gdzieś tu obok Piczman przypominał... W sumie można by powiedzieć, że wszystko co szkodzi wielkim koncernom, może wyjść światu tylko na zdrowie, choć to już trąci ekstremizmem. Najgorsze jednak, że nie ma wielkich nadzieji, by coś się zmieniło na lepsze. Póki kasa rządzi światem, wolne wybory to tylko szopka ku zadowoleniu (albo dla uciszenia) tłumów. Ale warto chociaż czasami pokrzyczeć, bo ci co chwilowo są przy żłobie, będą się przecież starać jak najdłużej przy nim siedzieć. Nie dla ACTA! A Mars ciągle nie skolonizowany. Choć tam pewnie te same debilizmy zaciągną... Pozostaje się skrzyknąć, kupić jakąś wysepkę, gdzieś daleko i ogłosić niepodległość. Tylko co tam robić, bez netu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Przepieprzone... Swoją drogą, Wykrot, nie ma tego złego, co by na dobre... Wkurzysz mnie, jeden donosiki i se nie powklejasz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 24.01.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Swoją drogą, Wykrot, nie ma tego złego, co by na dobre... Wkurzysz mnie, jeden donosiki i se nie powklejasz ! No i kto potem będzie Ci dogryzał? Zanudzisz się z tą całą poprawnością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 24.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 http://img132.imageshack.us/img132/9272/komcv.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grand72 24.01.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Polecam obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 24.01.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 problem w tym, ze ACTA do soboty popierały wszystkie kluby poselskie, niezależnie od orientacji politycznejPodczas ubiegłorocznego głosowania w europarlamencie tylko SLD było przeciw. Poseł PiS (chyba Dera) wypowiedział się, że głosowali za, ponieważ tak głosowali politycy koalicyjni. Nie oceniali uchwały merytorycznie (sic!). Jak długo jeszcze od takich bałwanów będzie zalezała nasza przyszłość? (długo - niestety). K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 24.01.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 http://obrazki.elektroda.pl/6462546100_1327442064_thumb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.01.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 http://dzikikraj.interia.pl/news-szczere-do-bolu-wyznanie-migalskiego-nie-bede-sciemnial,nId,430927 "Dzisiaj rano dowiedziałem się, że głosowałem za ACTA. Serio. I nie mam zamiaru się tego wypierać" - pisze na swoim blogu na "Salonie24" Marek Migalski, europoseł PJN. - "Czy wiedziałem, za czym głosuję? Nie. Czy zawsze wiem, za czym głosuję? Rzadko. Czy inni posłowie i europosłowie wiedzą więcej? Nie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 25.01.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) ludzie, narzekacie na polityków których sami wybraliście trochę to nie logiczne Wybraliśmy,zgoda. Wybrańcy mimo,że mają immunitety,podlegają ocenie m.i. przez tych ,którzy ich wybierali. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez galka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur201 25.01.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Drodzy forumowiczeZ przykrością stwierdzam że ta ustawa ogranicza wolność.Gdzie można będzie niezależną opinię usłyszeć jeżeli nazwy produktu wymienić nie można. Kiedyś już cukrowałem Adamowi ale co tam. Adam dziękuję za pomoc którą otrzymałem wertując fora twojego autorstwa.508904159 proszę wyślij smsem jakiś kontakt jeszcze parę pytań mam to mój polski numer. Czyli szukam dziury w całym.Fora na jakich jesteśmy służą do pomocy sobie nawzajem w unikaniu błędówa co za tym idzie oszczędzaniu pieniędzy co by wiele razy tego samego nie przerabiać.Systemy które wprowadzamy służą oszczędzaniu energij jesteśmy więc ekologami. Komu szkodzimy. Zakład energetyczny Gazownia. No to jeszcze jedno.Jesteśmy Chrześcijanina mi skoro prawo świeckie można zmieniać wg widzimisię warchlaków znajdujących się w okolicy koryta to praw zawartych w Piśmie świętym zmienić się już nie da .Jeżeli możesz pomóc a nie robisz tego to grzeszysz. Nie mogę przytoczyć gdzie to pisze lecz co kler na to. Pójdę się wyspowiadać że zabroniono mi pomagać . Wybaczcie że pie....e ale ja i mi podobni jesteśmy chyba wyjątkowi jak CD itp.Adam wybacz.Tymi ręcami zrobione satysfakcja Bezcenna a produkt niejednokrotnie bardziej funkcjonalny i oszczędny jak oferty rynkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.01.2012 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Sosek: Czy to prawda, że przez ACTA nie dostaniemy już części zamiennych do naszych aut, będzie trzeba kupować drogie oryginalne części? ACTA jest dokumentem dość ogólnym, trudno więc w tym przypadku o jednoznaczne wnioski. Zdaniem Joe McNamee z European Digital Rights nie można jednak wykluczyć takiego właśnie obrotu sprawy. Zgodnie z art. 16 ust. 2 pkt. a i b porozumienia organy celne będą mogły z własnej inicjatywy zatrzymywać towary, które uznają za podejrzane. Co więcej również prywatne podmioty będą mogły wnioskować o zatrzymanie takich towarów. Z treści art. 23 porozumienia można wnioskować, że sprzedaż każdej z części zamiennych, które nie pochodzą od oryginalnego producenta stwarza ryzyko sankcji karnych, jeżeli okazałoby się, że na tranzyt tych produktów służby celne nie wydały stosowanego zezwolenia. Jeżeli mimo takiego ryzyka przedsiębiorcy zdecydują się sprowadzać zamienniki z zagranicy, to będzie można je nabyć. Pytanie brzmi jednak, czy podejmą oni takie ryzyko? Takie coś znalazłem... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.01.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Właśnie w radiu podali przykład podrobionych dżinsów. Jak kupisz jako oryginalne, bo Cie ktoś oszuka, to grożą Ci sankcje karne. To naprawde jakiś absurd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 25.01.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 http://img831.imageshack.us/img831/5792/donekb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.01.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Tak sobie myślę TERAZ, po tym, jak poczytałem o tych częściach samochodowych, że ZNOWU jesteśmy wpuszczani w maliny!My tu sobie drzemy mordy o internecie, wolności, inwigilowaniu poczynań - a tak naprawdę to chodzi o kopa jakiego Zachód chce strzelić Chinom!To z tamtąd pochodzi prawie całe dobro, jakie teraz konsumujemy!Od części do wszystkiego, co mamy i co działa i czasem trzeba jaki wsad czy filtr wstawić do całości wyglądającej tak jak te "zachodnie" ale znacznie tańsze!NA NAS nałożono tym aktem obowiązek pilnowania siebie i innych, aby nie kupować "Chininy" pod groźbą penalizacji i kar pieniężnych. A tu już naprawdę są DUŻE pieniądze... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.01.2012 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) CO my, szarzy zjadacze chleba, wiemy o "Światowej Gospodarce"? Ano, trochę informacji wyciekło.... Wiemy, że Chiny są krajem o największym wzroście gospodarczym.Wiemy, że Chiny mają u siebie więcej dolarów niż jest w Ameryce i więcej euro niż jest w Europie!Wiemy, że WŁAŚNIE DLATEGO Chiny dokładają wszelkich starań, aby ich kurs znacząco nie spadł - bo wtedy mają same straty...ACTA jest więc chytrym sposobem na Chińczyków!To nie rządy czy unie jakoweś mają im skoczyć do gardła tylko konsumenci dóbr, których się do tego zobowiąże! A że kasa jest naprawdę GLOBALNA to ja tu wietrzę wręcz III wojnę Światową! Mnie wychodzi, że ACTA to posunięcie zbrodnicze!Wymusi "u podstaw" takie posunięcia, którym nic zarzucić się nie da, a jedyny sposób, w jaki będzie można obronić to, co się zdobyło - to pójść i dać w łeb!Osobiście! ILE copyrajtów mają Chiny?Przecież prawie wszystkie copyrajty są Amerykańskie, Europejskie czy NIE-CHIŃSKIE. Adam M. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.01.2012 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Obawiamy się, że nam planetoida spadnie na łeb...Obawiamy się, że jakaś pandemia nas zdziesiątkuje...Obawiamy się, że skrajny fanatyzm religijny, ekstremizm, połączony z atomówką wykończy nam cywilizację... (zobaczcie Iran i ceny benzyny)Obawiamy się jeszcze kilku innych "naturalnych" zagrożeń dla Ziemi... A tu co się dzieje? Wirus, czy raczej robak wpuszczony w światową gospodarkę problem rozwiąże!Nazywa się różnie w różnych miejscach świata: SOPA, PIPA, ACTA...Sami zakładamy sobie ten sznur na szyję! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.01.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Już na poziomie ław poselskich takiego nędznego kraju jak nasz rozmowy prowadzi sie przy wyjętych bateriach z telefonów komórkowych, a co dopiero jeśli chodzi o światowe grupy interesów, o których nam - szarej masie sie nawet w najodważniejszych scenariuszach nie śniło. Wiadomo, że jako ta szara masa - narzędzie, czy mięso armatnie będziemy sie trzymać przepisów, bo wyjścia nie mamy. Przykre jest jednak to, że ci, którzy nas reprezentują nie pokusili się o odrobinę refleksji, czy rzeczywiście będziemy mieli w całym procederze jkiś interes, czy jak te lemingi pójdziemy ochoczo w ten absurd, za który zapłacimy z osobistych kieszeni. ps. Właśnie zakupiłam podróbe części do samochodu o 1000 zł taniej niż oryginał. Podobno niczym sie nie różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 25.01.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 - Każde prawo narusza czyjeś interesy. Trzeba dojść do kompromisu i uspokoić niepokoje społeczne - profesor Ewa Łętowska mówiła w TOK FM dlaczego sposób uchwalania ACTA był niewłaściwy. - Jeżeli się nie rozumie, że podjęcie jakiejkolwiek akcji tego wymaga, to jest kompletna amatorszczyzna w rządzeniu państwem - podkreślała prof. Łętowska. - Polską rządzą partacze? - pytał Jan Wróbel. - Tak. Polską rządzą partacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts