agnesus 22.01.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 WitamMoże mi ktoś powiedzieć czy można obudować licznik od prądu? Licznik mam na ścianie w przedpokoju a ta ściana z sąsiednią jest jedynym miejscem gdzie mogłabym zabudować szafę. Nie wiem czy można tak zrobić. Czy ktoś elektrowni może się doczepić albo co gorsza może to spowodować jakiś pożar.Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 22.01.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Nie sądzę, żeby miał to być problem. Przaważnie liczniki są w jakichś szafkach, schowane za jakimiś drzwiczkami. Gdyby to był licznik gazu to inna historia. Ale zawsze możesz zadzwonić do firmy dostarczającej ci energię i zapytać, będziesz mieć pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.01.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Oczywiście,że możesz obudować. Musi być tylko możliwość odczytu bądź naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.01.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 wynieść na zewnątrz, poza mieszkanie lub w przypadku domku do szafki w ogrodzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 23.01.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Tylko przy tym przenoszeniu nie zapomnij o plombach bo się stosowna instytucja czepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesus 25.01.2012 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Dzięki za odpowiedź. Mieszkam w bloku więc przeniesienie go na zewnątrz raczej odpada, chyba że będę chciała jeszcze komuś opłacać rachunki. Licznik nie jest w żadnej wnęce tylko wystaje z ściany- uroki mieszkania w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 26.01.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 U mnie jest zabudowany – znajduje się w szafce, nikt się nie czepia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 30.01.2012 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Czeka nas wszystkich wymiana liczników, pomyśl o tym zawczasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 liczniki wymienia się co pięć lat, tak więc myśleć trzeba cały czas a nie zawczasu W bloku przenoszenie instalacji elektrycznej musi się odbywać zbiorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 30.01.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Miałem bardziej na myśli liczniki i sieci Smart Grid, ta wymiana jest nieunikniona. Z tym zbiorowo to zależy... Miałem parę zleceń w blokowisku w Katowicach, gdzie w jednej klatce schodowej przerabiałem skrzynki bezpiecznikowe i "wynosiłem" pomiary na klatkę.Dokładnie to były 3 liczniki na jednym piętrze (sąsiad zgapił od sąsiada), a reszta pięter pozostała bez zmian czyli w mieszkaniach.Kwestia uzyskania zgody ze spółdzielni i do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts