Qgiel 22.01.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 (edytowane) Dobry wieczór.Chciałbym prosić osoby używające bezprzewodowych sterownikówdo utrzymywania temperatury w pomieszczeniach o informacje na temat ich pracy i niezawodności. Szczególnie interesuje mnie temat niezawodności przy przejsciu sygnału przez ściany ( w moim przypadku )z pełnej cegły. Odległość sterownik - kocioł ok. 7 metrów.Połączenie kabelkiem jest niewygodne do przeprowadzenia, a ważne jest utrzymanie temperaturyszczególnie w nocy, aby rurki z wodą nie pozamarzały w ścianach.W moim przypadku chodzi o sterowanie kotła gazowego Termet.Z góry dziękuję za wszelkie informacje.Pozdrawiam ! Edytowane 22 Stycznia 2012 przez Qgiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymek1984 22.01.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 WitamJeśli chodzi o sterowniki bezprzewodowe to używam aktualnie bezprzewodowego auratona 2005. Spisuje się b dobrze (jak na on/off'a). Od miejsca zamontowania pieca do miejsca gdzie znajduje się czujnik to jakieś 10 metrów. Jeszcze nie zdarzyło się, aby zerwać zasięg(używany 2 sezon), a mam do pokonania 2-3 ściany plus strop wylewany.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 24.01.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ja mam trzy Eurostery 2026TX i jestem z nich zadowolony. Są umieszczone na parterze i na piętrze i sterują odbiornikami w piwnicy przy piecu i listwą T6RX na parterze. Ściany też z pełnej cegły, do tego rurki podłogówki z folią alu i nic nie tłumi sygnału, nawet przez dwa stropy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts