grzeniu666 14.01.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Dla domu 1000m2 w którym mieszka 1 osoba spokojnie Luna z 200m3/h za 1,3tys.zł jest odpowiednia.Wiedziałeś o tym ??? Mnie pytasz? Nie zastanawiałem się, ale pewnie można znaleźć scenariusz (równie absurdalny jak 1000m2 dla 1 osoby) w której nie będzie. Whatever, szkoda mi czasu na taki gdybanie. Wiedziałeś co mówią normy ?? Instalator Cię o tym poinformował ??Śmiem twierdzić,że nie... Jak to można nazwać,czyżby nie "strzyżenie owiec" Znów widzę wszystko wiesz. Jaki instalator??? Sam czytałem normy, projektowałem swoją WM i ja wykonam (wymiennik i wentyle mam). Mogę? A w piekarni nie pytam o normy na chleb, taki jestem głupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 14.01.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Ponawiam zapytanie na reku 200 m3 dobrej firmy ale w znosnej cenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.01.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Miki, polecilbys jakas centralke dla domu o pow. 70 metrow, taki ok. 200 m3, cos w okolicy jakosci Brinka ale oczywiscie mniejszy ... Pozdrawiam No maluchów dobrych to za dużo nie ma A na 70m2 to problemik. Kiedyś Zehnder miał kiedyś reku ComfortAir 120 - 120m3 No i luna też fajna.. Oczywiście coś z mniejszą wydajnością a dobrego jakościowo to raczej trudno wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 14.01.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Czyli flexy nawet najtańsze kosztują wraz ze skrzynkami, anemostatami, trójnikami ok. 2000 zł + rekuperator np. brink 300 kosztuje min. 5500 zł - więc razem 7500 - a nie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 14.01.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 No to jest pole dla producentow, troszke mniejsze wentyle, ciut tansza centrala i bedzie zbyt DUzo szukalem takich, ale te co znajdywalem nie cieszyly sie zbyt pochlebnymi opiniami, pewnie skonczy sie na trche wiekszym i lekko przeplaconym np. brinku czy jangazie. Swoja droga moze moznaby zlozyc zapytanie do Jangaza czy by nie mogl takowe zaoferowac ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.01.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 No to jest pole dla producentow, troszke mniejsze wentyle, ciut tansza centrala i bedzie zbyt DUzo szukalem takich, ale te co znajdywalem nie cieszyly sie zbyt pochlebnymi opiniami, pewnie skonczy sie na trche wiekszym i lekko przeplaconym np. brinku czy jangazie. Swoja droga moze moznaby zlozyc zapytanie do Jangaza czy by nie mogl takowe zaoferowac ?? Pozdrawiam Kiedyś Floopsystem miał w ofercie rekuperatorki o wydajności od 50 do 100m3/h kilka kiedyś odpaliłem w małych apartamentach.. Ale czy jeszcze mają ??? Dawno nie widziałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 14.01.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Piszesz, że WM jeśli sam sobie zrobisz kosztuje na Lunie 4tys. Teraz, że Luna to jednak zły pomysł... Będzie czas montażu i okaże się, że jednak odejdziesz od flexów i zamontujesz ocynki za 5-7 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.01.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Piszesz, że WM jeśli sam sobie zrobisz kosztuje na Lunie 4tys. Teraz, że Luna to jednak zły pomysł... Będzie czas montażu i okaże się, że jednak odejdziesz od flexów i zamontujesz ocynki za 5-7 tys A na forum napiszę że flexy i luna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 14.01.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Oczywiście ja ocynki polecam - głośniejsze ale trwalsze... chyba, żę masz parterówkę i podwieszany sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 14.01.2012 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Zdanie które wklejałem na temat GWC było nie z artykułu sponsorowanego,tylko z wywiadu z Prezesem Narodowej Agencji Poszanowania Energii.Długi wywiad o paru rzeczach.A już na argument ,że klima w aucie też się nie zwraca rzygać mi się chce.Znajdzcie jakieś inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 14.01.2012 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Arturo72 - każda firma, każdy instalator musi zarobić X za swoją pracę, więc nie ma znaczenia czy będzie to Luna, Brink, Stork czy nawet Nikol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.01.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Zdanie które wklejałem na temat GWC było nie z artykułu sponsorowanego,tylko z wywiadu z Prezesem Narodowej Agencji Poszanowania Energii.Długi wywiad o paru rzeczach. A już na argument ,że klima w aucie też się nie zwraca rzygać mi się chce.Znajdzcie jakieś inne Nie w aucie a w domu i chodziło o to że nie zawsze argumentem jest zwrot kasy. A gwc nigdy się nie zwróci. Ale duże firmy włożyły w reklamę tyle kasy w muratorach itp że wszyscy to chcą wcisnąć klientowi bo jest chyba na topie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.01.2012 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Na tą chwilę wygrywa Optimal400 Ja mam optimala na sztywnych rurach według mojego projektu i wcale nie wychodzi 20k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 14.01.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Cena z zarobkiem + Luna nie może wynieść 6-7 tys, ponieważ tyle, albo trochę więcej (z wskazaniem na więcej - oczywiście przy ocynku) wydasz na wszystkie materiały A jeśli chodzi o Lune to musisz pamiętać, że instalator ma dać Ci gwarancje, a jeśli produkt jest do d... ? on nie będzie ryzykował.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.01.2012 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Wychodzi niestety 10K jakbym to robił u siebie. Robię to w firmie i szczerze mówiąc że raczej dospela nie montują wole droższe szczególnie zehnder. Kiedyś myślałem o swojej firmie ale to tylko jak to się mówi kiedyś Mam dojście do dospel-a bo sam od nich kupiłem już z 12 optimali dla znajomych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 14.01.2012 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Gwarancję producenta ma chyba każdy sprzęt. Ale kto gwarantem jest dla Ciebie !Bo to są dwie różne sprawy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.01.2012 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Kiedyś myślałem o swojej firmie ale to tylko jak to się mówi kiedyś Też myślałem o firmie,Ty masz dojścia i wiedzę,ja kontakty i wiedzę to działamy Gwarancję producenta ma chyba każdy sprzęt. Ale kto gwarantem jest dla Ciebie ! Bo to są dwie różne sprawy ! Oczywiście wykonawca ale nie widzę przeszkód,bo wykonawca ma gwarancję producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 14.01.2012 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Powiem więcej Kup Lune, ja wyśle chłopaków i zamontują Ci to za 6k na flexach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.01.2012 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 To masz firmę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 14.01.2012 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Producenci w większości przypadków umywają ręce od usterek i rzucają serwis na instalatora...więc firmy wybierają raczej sprzęt, który jest sprawdzony i się nie psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts