swistak81 08.02.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 A siatka to po cholerę na wyrzutni? Jak to po cholerę. A jak reku chodzi na marnych 100m3/h - to taki rześki wiaterek zwierzakom nie przeszkadza (tym bardziej że to ciepły wiaterek jak mróz na zewnątrz)... A jak okresowo reku zostanie wyłączony na np. wyjazd na wakacje... Ja mam i uważam że potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 08.02.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 A co to za różnica czy czerpnia czy wyrzutnia?To że masz siatkę to się bardzo cieszę, ale czy jest ona tam potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_1024 08.02.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 To ja wam powiem tak. Rekuperator jest do dupy. Rekuperatora potrzebujemy zimą, a zimą mu się jakoś nie chce jak widać poprawnie pracować. Skoro do jego poprawnego działania trzeba wykonać GWC, to lepiej jest wykonać samo GWC i mieć w tyłku te kilkadziesiąt zł rocznie. Witam, Z całym szacunkiem do Twojego opisu "OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... " co Ty Liwko za głupoty opowiadasz. To już jest niesmaczny populizm po prostu. Jak to mu się nie chce poprawnie pracować????????? Kupiłeś reku z najniższej półki z niskich dziadowskiego producenta, który robi reku od wczoraj i się na tym nie zna. Pracuje cholera wie z jakim wymiennikiem na pewnie chińskich silnikach i nawet nie stałego prądu. Berluf to szajs, a Dospel robi swoje nieudane sprzęty dosłownie od wczoraj. Wszystkie jego modele to lipa. Nie słyszałem o żadnym zadowolonym użytkowniku. Nie podaje żadnych tabel, wykresów, charakterystyki pracy. NIC!!! Napisać że ma sprawność do 95% to może każdy, bo sprawność 30-40% też się w tym mieści, a testy Daytony mniej więcej tak wypadają... Powiem krótko - jak ktoś sobie kupi tandete to niech potem nie mówi o technologi że jest zła. Jak ktoś mówi że samo reku bez GWC da prawie tyle samo co samo GWC to nich to przetestuje a nie ploty sieje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_1024 08.02.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 A siatka to po cholerę na wyrzutni? ... chociażby po to żeby Ci myszy nie weszły, robale czy jakieś inne cholerstwo. Przecież jak nie będzie prądu to nie będziesz stał i odganiał np. całą noc Po to samo co kratka w kominach dymowych... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam, Z całym szacunkiem do Twojego opisu "OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... " co Ty Liwko za głupoty opowiadasz. To już jest niesmaczny populizm po prostu. Jak to mu się nie chce poprawnie pracować????????? Kupiłeś reku z najniższej półki z niskich dziadowskiego producenta, który robi reku od wczoraj i się na tym nie zna. Pracuje cholera wie z jakim wymiennikiem na pewnie chińskich silnikach i nawet nie stałego prądu. Berluf to szajs, a Dospel robi swoje nieudane sprzęty dosłownie od wczoraj. Wszystkie jego modele to lipa. Nie słyszałem o żadnym zadowolonym użytkowniku. Nie podaje żadnych tabel, wykresów, charakterystyki pracy. NIC!!! Napisać że ma sprawność do 95% to może każdy, bo sprawność 30-40% też się w tym mieści, a testy Daytony mniej więcej tak wypadają... Powiem krótko - jak ktoś sobie kupi tandete to niech potem nie mówi o technologi że jest zła. Jak ktoś mówi że samo reku bez GWC da prawie tyle samo co samo GWC to nich to przetestuje a nie ploty sieje. Pozdrawiam Ile mądralo kosztuje według ciebie dobry reku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 A co to za różnica czy czerpnia czy wyrzutnia? To że masz siatkę to się bardzo cieszę, ale czy jest ona tam potrzebna? Jak zobaczyłem po dwóch latach niemal całkowicie zalepioną siatkę swojej czerpni, to stwierdzam, że jest bardzo potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.02.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Powiem krótko - jak ktoś sobie kupi tandete to niech potem nie mówi o technologi że jest zła. Jak ktoś mówi że samo reku bez GWC da prawie tyle samo co samo GWC to nich to przetestuje a nie ploty sieje. Pozdrawiam przecież to są tylko cyferki na papierze ... samym GWC zrobisz 50% oszczędności na podgrzaniu powietrza wentylacyjnego... super wydajną centralą 90%... przeliczając na kasę to są tylko marne grosze oszczędności ( różnica między 50 a 90% )przy podgrzewaniu powietrza wentylacyjnego... to samo dotyczy pierwszego lepszego zdechlaka o sprawności 60% za 1500 zł, a wypasioną centralą 90% za 8-10 tys. żeby podjechać po bułki do sklepu to nie trzeba kupować SUV-a;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 przecież to są tylko cyferki na papierze ... samym GWC zrobisz 50% oszczędności na podgrzaniu powietrza wentylacyjnego... super wydajną centralą 90%... przeliczając na kasę to są tylko marne grosze oszczędności ( różnica między 50 a 90% )przy podgrzewaniu powietrza wentylacyjnego... to samo dotyczy pierwszego lepszego zdechlaka o sprawności 60% za 1500 zł, a wypasioną centralą 90% za 8-10 tys. żeby podjechać po bułki do sklepu to nie trzeba kupować SUV-a;) Mało tego. Mając GWC i ewentualnie tani reku zamiast drogiego reku bez GWC, mamy jeszcze bonus latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.02.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ... chociażby po to żeby Ci myszy nie weszły, robale czy jakieś inne cholerstwo. Przecież jak nie będzie prądu to nie będziesz stał i odganiał np. całą noc Po to samo co kratka w kominach dymowych... Pozdrawiam. robale po ciemku przez filtr w centrali ? no chyba że jakie bakterie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Mało tego. Mając GWC i ewentualnie tani reku zamiast drogiego reku bez GWC, mamy jeszcze bonus latem. montujesz wielką centralę a potem skręcasz ją na max-a bo sie chałupa przewentylowuje ... na zimę ewentualnie to jaki cherlak typu Luna a na lato jakiś wydajny wentylator co by z GWC dał radę dużo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 montujesz wielką centralę a potem skręcasz ją na max-a bo sie chałupa przewentylowuje ... na zimę ewentualnie to jaki cherlak typu Luna a na lato jakiś wydajny wentylator co by z GWC dał radę dużo.... I z tym się zgadzam całkowicie. Mój cherlak, sobie poradzi i z jednym i z drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 08.02.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ... chociażby po to żeby Ci myszy nie weszły, robale czy jakieś inne cholerstwo. Przecież jak nie będzie prądu to nie będziesz stał i odganiał np. całą noc Po to samo co kratka w kominach dymowych... Pozdrawiam. Wszystko fajnie pięknie, jeśli masz czerpnie/wyrzutnie nisko - możesz zawsze sprzątnąć śmieci z siatki, a co jeśli czerpnia/wyrzutnia jest wysoko ? Będziesz niczym alpinista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Wszystko fajnie pięknie, jeśli masz czerpnie/wyrzutnie nisko - możesz zawsze sprzątnąć śmieci z siatki, a co jeśli czerpnia/wyrzutnia jest wysoko ? Będziesz niczym alpinista? Ja korzystam z drabiny, wlot i wylot mam na około 3 metrach. Raz do roku w 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 08.02.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 A 3 metry to wysoko ?A co powiesz np. na 8 ?Także radzisz z drabiny ?Dlatego zachęcam do zdejmowania siatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 A 3 metry to wysoko ? A co powiesz np. na 8 ? Także radzisz z drabiny ? Dlatego zachęcam do zdejmowania siatek. Budowlany Laik ma prawie na dziewięciu i sięga do niej z okna;) Ale masz rację, o wszystkim trzeba wcześniej pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 08.02.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 A czy do rozmrożenia nie wystarczy np takie mini GWC w postaci rury np tylko kilku metrów? Na przykład od domu do płotu mam 4m, wypuścić rurę pod fundamentem potem pod ziemia do płotu i tam jakąś stojąca czerpnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 08.02.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Nie zapomnimy. Masz zwykle solary do wody ? Ja mam. Jak jest slonce (nawet dzisiaj czy wczoraj) to na solarach mam z 30 stopni i wode dogrzeje tak do 15 st. Ale jak sa chmurki, to na solarach jest np -15 (tak jak dwa dni temu). I tak samo bedzie dzialal ten powietrzny GWC. A grunt niezaleznie od slonca da zawsze te pare stopni powyzej zera. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 08.02.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 jest to ciekawe Chce kupić takie dwa i podpiąć pod nie lune Pomierzyć opory i temperatury Ciekaw jestem jak to będzie działać Na pewno wypnę z tych solarów wentylatory bo spręż to ona mają do du... Pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Nie musicie tego kupować, można podobny samemu zrobić. Poszukajcie na youtube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 08.02.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 spoko można ale ja chce podłączyć to gotowe rozwiązanie do małego reku i zobaczyć co będzie przez zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts