compi 13.07.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Wrzuci stówkę na reklamę i będzie wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.07.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 nie na moją prośbę usunięto miki 121 a zalogowałem się tylko po to aby wyjaśnić... No to teraz już jest wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 13.07.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 ...A montaż u Pana wykonywało dwóch monterów z czego jeden autoryzowany r.pl... to też trochę wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 14.07.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Dla jasności nie wykonałem tego połączenie. A montaż u Pana wykonywało dwóch monterów z czego jeden autoryzowany r.pl Ale cóż wychodzi na to że to prawda że jeżeli czegoś nie zrobisz samemu to musisz patrzeć na ręce i stać nad każdym. A połączenie nie jest wykonane z dwóch rur dołączonych do siebie ale przy użyciu trójnika siodłowego.[ATTACH=CONFIG]200468[/ATTACH] Przynajmniej takowe znajdowały się w kartonie z kształtkami jakie do Pana pojechały. Nie jak montowalem, nie ja kupiłem, nie ja myślałem ... Ale to z Panem była podpisana umowa. Takie tłumaczenie pozostawiam bez komentarza. A ten drugi z monterów pewnie wykonał to połaczenie. Otwór na trójniku siodłowym bardziej centralnie wycięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxxy 14.07.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 I ma Pan rację.Co nie zmienia faktu że jednak czego człowiek sam nie zrobi to nigdy nie będzie pewny pracownika.Jestem pewny tylko tego co zrobiłem sam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 14.07.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 hI ma Pan rację. Co nie zmienia faktu że jednak czego człowiek sam nie zrobi to nigdy nie będzie pewny pracownika. Jestem pewny tylko tego co zrobiłem sam.. Miki, to chyba nie do końca tak, chyba można z podwykonawcą podpisać bardziej rygorystyczną umowę, wymóg wykonania "zgodnie ze sztuką", czy "na wysokim standardzie", kary finansowe ze niewywiązanie itp. Pewności nie da ale zwiększy szanse (i podniesie koszt od podwykonawcy?). Pozdrawiam (a tak wbrew forumowej modzie, bo nauczyłem się conieco o went z twojego pisarstwa na fm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 14.07.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 miki poszukaj innych podwykonawców, ten co to robił to typowo na "odwal się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 14.07.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Ja go nie bronię ani nie zarzucam kłamstwa Panu Irkowi. Jeżeli ktoś pracuje przy wentylacji 6 lat z czego jeden z Panów miał i ma firmę to chyba oczywiste jest że obsadzenie trójnika siodłowego nie powinno być rzeczą wymagającą specjalnego dozoru. Taaa, i to pewnie panowie sobie wymyślili - ułożenie rur na samym środeczku strychu. Zero przejścia (w szcycie 180cm), aż mi się harcerskie czasy przypomniały. Człowiek się nie zna na wszystkim, myslałem tak ma być A po kilku ładnych miesiącach ktoś to zrobił dobrze i bez ułańskiej fantazji zrobił tak jak być powinno Ludzie uważajcie prosze na tego "instalatora" Z tego co sam pisze bierze ludzi co nie mają o niczym - przepraszam o rekuperacji, pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 15.07.2013 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Bo to już najwidoczniej nie rzemiosło, a hurtowe łapanie klienta. Nic się nie z mieniło i tak się dzisiaj kasę szybko robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 17.07.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Witam, Czy ktoś słyszał, użytkuje WM Vallox Digit2 SE.Zastanawiam się nad zastosowaniem w/w WM do budynku z kubaturą ogrzewaną budynku VH:595,4 m3 pomoże ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLayer2001 18.07.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) Witam, Jaki reku polecacie do domu 205m2, 800 m3? Projektant wyliczył 600m3 wlot i wylot. Będzie żwirowy GWC. Ogrzewanie PC. Czy te 600m3 to nie za dużo? Mieszkać będzie 4-6 osób. Dom z użytkowym poddaszem. Zamierzam zainstalować wszystko samemu. Dzięki wielkie z góry za pomoc I jeszcze jedno. W projekcie wyloty, wloty z reku mają 250mm średnicy. Czy są takie centrale dostępne? Wstępnie szukałem i nie znalazłem Cena jako-tako gra rolę. Edytowane 18 Lipca 2013 przez PLayer2001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 18.07.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Witam, Jaki reku polecacie do domu 205m2, 800 m3? Projektant wyliczył 600m3 wlot i wylot. Będzie żwirowy GWC. Ogrzewanie PC. Czy te 600m3 to nie za dużo? Mieszkać będzie 4-6 osób. Dom z użytkowym poddaszem. Zamierzam zainstalować wszystko samemu. Dzięki wielkie z góry za pomoc I jeszcze jedno. W projekcie wyloty, wloty z reku mają 250mm średnicy. Czy są takie centrale dostępne? Wstępnie szukałem i nie znalazłem Cena jako-tako gra rolę. witam jakiż to rekuperator został przez projektanta "wpisany" w projekt? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 18.07.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 są centralki z takimi średnicami kanałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.07.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Witam, Jaki reku polecacie do domu 205m2, 800 m3? Projektant wyliczył 600m3 wlot i wylot. Będzie żwirowy GWC. Ogrzewanie PC. Czy te 600m3 to nie za dużo? Mieszkać będzie 4-6 osób. Dom z użytkowym poddaszem. Zamierzam zainstalować wszystko samemu. Dzięki wielkie z góry za pomoc I jeszcze jedno. W projekcie wyloty, wloty z reku mają 250mm średnicy. Czy są takie centrale dostępne? Wstępnie szukałem i nie znalazłem Cena jako-tako gra rolę. U mnie przy 150 m2 i 600 m3 wentylowanych centralka 320 M3/godz jest za mocna zimą i jedynie latem wykorzystuję pełną wydajność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLayer2001 18.07.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 witam jakiż to rekuperator został przez projektanta "wpisany" w projekt? pozdrawiam Posprawdzałem dokumentację i w opisie znalazłem, że bazował na: SAVE VTC 700 firmy Systemair. Na tym forum znalazłem opinię, że jest dość głośna, prądożerna i droga. Czy możecie polecić alternatywę? No chyba, że jest naprawdę dobra, choć wolałbym z silnikami DC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 19.07.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Posprawdzałem dokumentację i w opisie znalazłem, że bazował na: SAVE VTC 700 firmy Systemair. Na tym forum znalazłem opinię, że jest dość głośna, prądożerna i droga. Czy możecie polecić alternatywę? No chyba, że jest naprawdę dobra, choć wolałbym z silnikami DC. witam popatrz na rekuperator PRO-VENT MISTRAL PRO 600 EC pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 19.07.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 nie patrz, popatrz na inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 19.07.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 za drogi, są tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matabane 21.07.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Chyba jest jeszcze niedrogi Berluf selen 500 , który ma króćce 250 , produkowany przez Dospela. Jest z zewnątrz brzydki, ale ma dobre parametry i automatykę.W promocji podobno 6500zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jandom 21.07.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Wydaje mi się, że berluf selen 500 nie jest dobrym wyjściem kosztuje dużo , powiedzmy sobie szczęże dobry to on nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts