Ralfii_VR 11.06.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 aż strach oddychać takim "drogim" powietrzem a podobno jeszcze za oddychanie się nie płaci??? to ty kolego jeszcze chyba mało wiesz, ... nic nie jest za darmo, ale to chyba nie miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfii_VR 11.06.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Ta instalacja [ATTACH=CONFIG]264971[/ATTACH] rekuperator norweski flexit z rozprowadzeniem - grzanie i chłodzenie kanałówką Mitsubishi z rozprowadzeniem ( oddzielna instalacja) kanałówka zasilana z pompy ciepła [ATTACH=CONFIG]264972[/ATTACH] oraz zasobnik 200l zintegrowany z pompą ciepłą Atlantic Exploer [ATTACH=CONFIG]264973[/ATTACH] kosztowały z montażem 27000 zł na dom 145m2. I centrala z kontrolą wilgoci, ciężka nie styropianowa. U nas w Galicji, te tematy dopiero się rozwija i nie ma skąd czerpać wzorców, fajny zestaw i cena bardzo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 11.06.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 U nas w Galicji, te tematy dopiero się rozwija i nie ma skąd czerpać wzorców Chyba nie jest aż tak źle. W Galicji mamy popularne firmy Jan-Gaz, Tywent czy Frapol, z czego dwie masz w Rzeszowie. Chyba nigdzie nie ma tylu polskich producentów rekuperatorów co u nas. Na forum jest kilku bardzo popularnych instalatorów z Galicji - indiana_, kangaxx, czy Piczman (nie wiem czy ostatni jeszcze działa w tym zakresie). Tu podobnie - chyba znikąd nie ma większej ilości forumowiczów, którzy są specjalistami od wentylacji. W sprawie wentylacji możesz też rozmawiać z asoltem - tak, to również Galicja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfii_VR 11.06.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Chyba nie jest aż tak źle. W Galicji mamy popularne firmy Jan-Gaz, Tywent czy Frapol, z czego dwie masz w Rzeszowie. Chyba nigdzie nie ma tylu polskich producentów rekuperatorów co u nas. Na forum jest kilku bardzo popularnych instalatorów z Galicji - indiana_, kangaxx, czy Piczman (nie wiem czy ostatni jeszcze działa w tym zakresie). Tu podobnie - chyba znikąd nie ma większej ilości forumowiczów, którzy są specjalistami od wentylacji. W sprawie wentylacji możesz też rozmawiać z asoltem - tak, to również Galicja. , widocznie słabo szukałem, mam nadzieje że nikogo nie uraziłem, na ta chwile mam już spisaną umowę, dziękuje za "oświecenie: w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.06.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 (edytowane) Centrala, kanały , kompletny GWC z czerpnią , robocizna, wszystko od A do Z, to kosztuje mnie 27tys, znana firma R.pl za to samo krzyknęła sobie 36tys, Nic tylko się uśmiechnąć jak ludziska potrafią być naiwni A przy okazji widać jak firmy łoją nie świadomych aczkolwiek majętnych inwestorów. U nas w Galicji, te tematy dopiero się rozwija i nie ma skąd czerpać wzorców, fajny zestaw i cena bardzo ok A w Galicji nie ma internetu ? Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.06.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 U nas w Galicji, te tematy dopiero się rozwija i nie ma skąd czerpać wzorców, fajny zestaw i cena bardzo okBrzęczkowski... Raczej nie brałbym poważnie tego osobnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfii_VR 11.06.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Brzęczkowski... Raczej nie brałbym poważnie tego osobnika. co konkretnie masz na myśli, to że wybrałem wg was droższe rozwiązania to już jestem upośledzony ??? fakt nie mam takiego jak wy doświadczenia, nie zbudowałem sam domu i brak czasu, powoduje że musze liczyć na podwykonawców, ale hasło "nie brałbym tego osobnika na poważnie" nie jest na miejscu, ale nie będę z tym polemizował, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 11.06.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 To nie o Tobie lecz o Tomaszu B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfii_VR 11.06.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 To nie o Tobie lecz o Tomaszu B. :oops: to przepraszam post do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 11.06.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Czasami trzeba do tego forum duzo dystansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 11.06.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 co konkretnie masz na myśli, to że wybrałem wg was droższe rozwiązania to już jestem upośledzony ???Wybrał Pan tańsze rozwiązania za większe pieniądze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 11.06.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Dobra pompa ciepła z kanałówka to 7000zł - rozprowadzenie - 2000-3000 * na dom 150m2 Tańsze są po 3000-4000zł No i poza chłodzeniem grzeje tanie niż weglem A jak to sie ma jak mam WM z rekuperatorem i ggwc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 11.06.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 A jak to sie ma jak mam WM z rekuperatorem i ggwc ?? jak masz WM z req i GGWC, to nie masz Dobra pompa ciepła z kanałówka to 7000zł - rozprowadzenie - 2000-3000 * na dom 150m2 Tańsze są po 3000-4000zł No i poza chłodzeniem grzeje tanie niż weglem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.06.2014 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 jak masz WM z req i GGWC, to nie masz GWC praktycznie nie chłodzi i na pewno nie grzeje . Wentylacja z odzyskiem jest i przy ustawianiu temperatury pompą ciepła - to po prostu oddzielne instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.06.2014 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 co konkretnie masz na myśli, to że wybrałem wg was droższe rozwiązania to już jestem upośledzony ??? fakt nie mam takiego jak wy doświadczenia, nie zbudowałem sam domu i brak czasu, powoduje że musze liczyć na podwykonawców, ale hasło "nie brałbym tego osobnika na poważnie" nie jest na miejscu, ale nie będę z tym polemizował,Chodzi o Brzęczkowskiego, nie o ciebie. Wypisuje niestworzone rzeczy na forach. Musisz ostrożnie podchodzić do jego rewelacji. Nie ma wiedzy ale chęć do pisana za to ma bardzo dużą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.06.2014 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Nowe centrale na rynku. Na pewno najcichsze ( nawet od onyx-a) i sporo ciekawych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 12.06.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 witam zgadza się są b. ciche, "wybajerzone" - po prostu dobre mają jeden minus - są znacznie droższe pozdrawiam Nowe centrale na rynku. Na pewno najcichsze ( nawet od onyx-a) [ATTACH=CONFIG]265062[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]265063[/ATTACH] i sporo ciekawych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.06.2014 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 witam zgadza się są b. ciche, "wybajerzone" - po prostu dobre mają jeden minus - są znacznie droższe pozdrawiam Nie wydaje mi się, żeby ambicją wszystkich producentów miała być najniższa cena kosztem jakości i trwałości. Poza tym - można konkretniej co wg Pan oznacza "znacznie droższe" - od czego i o ile ? Można konkret? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 12.06.2014 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Nie wydaje mi się, żeby ambicją wszystkich producentów miała być najniższa cena kosztem jakości i trwałości. Poza tym - można konkretniej co wg Pan oznacza "znacznie droższe" - od czego i o ile ? Można konkret? witam b. proszę są znacznie droższe od Onyxa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.06.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Fakt faktem ale za jakość zapłacić trzeba. Mam przykład barierek. Można by to zrobić za połowę ceny. Ale nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts