Danajot 24.05.2002 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Mam kuchnię połączoną z jadalnią - całość 28 m kw. W części kuchennej znajduje się piec dwufunkcyjny. W kominie zamontowaną mam kratkę wentylacyjną . Nad kuchenką chcę powiesić pochłaniacz, który będzie używany mniej więcej 20 min w ciągu dnia, w części jadalnej ( naszło mnie po przeczytaniu Waszych wypowiedzi)chcę umieścić kozę Jotula. Jadalnia łączy się z salonikiem 20 m kw dużym wykuszem - bez drzwi ok 4.m kw , a kuchnia jest otwarta na hall 9 m kw- też bez drzwi. Czy w takiej sytuacji jest możliwe zainstalowanie kozy - chodzi mi o prawidłową wentylację, dostarczanie odpowiedniej ilości powietrza do prawidłowego funkcjonowania pieca c.o. Proszę o pomoc. Danka [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Danajot dnia 2002-05-24 12:39 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 24.05.2002 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Zajrzyj po poradę do http://www.aereco.com.pl lub http://www.ventair com.pl. Policzą zapotrzebowanie powietrza, doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 27.05.2002 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2002 Plonskij- dziekuję za radę, napisałam ...i dostałam odpowiedź, to działa.Pozdrawiam Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 27.05.2002 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2002 W pomieszczeniu z paleniskami na paliwo stałe, płynne lub z urządzeniami gazowymi pobierającymi powietrze do spalania z pomieszczenia i z grawitacyjnym odprowadzeniem spalin, a także jeżeli powietrze do spalania dostarczane jest z zewnątrz bezpośrednio do paleniska z zamkniętą komorą spalania szczelnym kanałem, stosowanie mechanicznej wentylacji wyciągowej jest zabronione. Przeczytaj wypowiedzi w wątku 40 błędów (2002/2). Kominek a wentylacja mech. - dział Co w "Muratorze" - skomentuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts