akapap 31.01.2012 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Witam, czy warto kupić takie gniazda - jak w temacie. Konkretnie interesuje mnie berker kwadrat, czy nie jest tak, że z czasem ciężko będzie włożyć wtyczkę (mam takie doświadczenie z tańszym produktem)? Jak ktoś ma ten produkt to niech da znać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 31.01.2012 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Nie wyrzucisz pieniędzy w błoto, możesz w ciemno kupować i instalować.Berker, Schneider... od strony mechanicznej są o jedno okrążenie przed resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 31.01.2012 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Swoją drogą gniazda lepiej instalować przed malowaniem czy po? Elektryk mi szepcze, żeby osprzęt przed i zabezpieczyć. A po malowaniu ramki itp. Nie wiem czy to nie jest podwójna robota... Trzeba zabezpieczyć a do tego zawsze to można uszkodzić przy malowaniu, wyrwać itp. A wy co sądzicie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 31.01.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Zamontuj przed malowaniem (bez ramek), unikniesz wtedy uszkodzenia farby na obrzeżach puszek. Zabezpieczenie do malowania nie jest zbyt dokładne - tyle żeby nie zachlapać osprzętu. Po malowaniu na gotowo, z silikonem itd. założysz ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 31.01.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 31.01.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A wracając do montażu gniazdek z blokadą dla dzieciaków. Tak się teraz zastanawiam, jeśli już instalować takie gniazda to w całym domu. Tylko czy to nie będzie upierdliwe w codziennym korzystaniu. Sama różnica w cenie nie jest jakaś kosmiczna, żeby brać ją pod uwagę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 31.01.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Bierz. Jeśli jesteś zdecydowany. Sam mam B.Kwadrat gniazda z przesłoną torów prądowych i szczerze mówiąc nie widzę większej równicy w użytkowaniu między nimi a zwykłym typem gniazda. Tylko przy montażu uważaj by za mocno plakietki nie dokręcać. Bo mi jedna przesłona pękła gdy śrubokrętem wykonałem o ćwierć obrotu za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 31.01.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Robert co do Schneider to zależy które serie. Ostatnimi czasy dużo tego się pod tym francuskim logiem się pojawiło czy to w wyniku przejęć czy też jako nowe serie. Generalnie jednak podpisuję się pod tym stwierdzeniem. Dokładam jeszcze Polo Hager ale ich stylistyka nie każdemu odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 04.02.2012 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Dzięki za info sebsa. Nie mam już obaw, ,,biorę'' wszystkie gniazda z ochroną przed dziećmi! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 08.12.2021 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 Jak po 10 latach wygląda sytuacja z gniazdami z ochroną przed dziećmi firm Berker lub Schneider lub innej renomowanej firmy? Nie są zbyt upierdliwe w użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.12.2021 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 Ja mam Berker-a B# nic dodać nic ująć cały osprzęt bezawaryjnie działa od 11 lat. Bez zmian z wkładaniem wtyczek do gniazd - nie ma zwiększonego oporu czy zacięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts