Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

do sądu z wykonawcą Tynki Posadzki kto ma za sobą lub w trakcie

Recommended Posts

Witam

Szukam osób które odbył już nieprzyjemną i długą drogę poprzez polskie sadownictwo

Mi chodzi o spartolone tynku które odpadają ale są wykonane dobrze bo ja tak chciałem - ta się dowiedziałem od wykonawcy

Parę osób miało też problemy i sprawa trafiła do sądu chętnie nawiąże kontakt z takimi osobami aby się dowiedzieć co i jak.

Proszę o pisanie maksymalnie dużo szczegółów nawet jak macie paragrafy z jakimi szliście się przyda.

• 1 year później...

Proszę nie dobijajcie mnie ;(

Skrzywdziła nas firma Usługowo -Budowlana Osuch Urszula Leszek Osuch z Tarnowa !!!!!! Według pana Leszka Osucha są to tynki IV kategorii gotowe pod malowanie !!!!!!!!

Z mojego prywatnego "śledztwa" wynika, że po moich prośbach o poprawę zawiesił działalność. telefonów też nie odbiera, zero kontaktu. Chce uniknąć odpowiedzialności.

Ostatnią warstwę robili z piasku kwarcowego.. Jak to naprawić ??? gładzi nie chcę... z tego co się orientowałam można zdrapać ostatnią warstwę i jeszcze raz nałożyć piasek kwarcowy ale kto to zrobi i za ile ??? :confused:

jeśli macie jakieś sprawdzone ekipy od poprawek tynkarskich to PROSZĘ o kontakt (małopolska - okolice Nowego Sącza) bądź poradę jak to poprawić krok po kroku....

:cry::cry::cry::cry:

Byłem w sądzie i nie polecam

Sprawa ciągnie się do 2008 i nic z tego nie wyjdzie bo firma ogłosiła upadłość.

Szkoda kasy, nerwów, czasu.

Jeśli chcesz stracić jeszcze trochę kasy to wynajmij kilku osiłków niech ich postraszą.

W sądzie sprawa będzie wyglądała następująco.

1. Kilka miesięcy zanim sąd podejmie działanie

2. Wyznaczy biegłego na którego będziesz czekać 6 miesięcy

3. Biegły będzie wykonywał ekspertyzy przez 2 lata

4. jeśli już zapadnie wyrok to firma upadnie lub złoży apelację i czekasz kolejny rok.

i tak po kilku latach może dostaniesz parę groszy.

Koszty prawnika i biegłego, koszty sądowe musisz ty pokryć na starcie .

Przez cały czas musisz zabezpieczać dowód w sprawie(te tynki) - budowa stoi.

U nas sądu działają jeszcze gorzej niż szpitale.

Bylem w sadzie nie ze względu na tynki ale też w temacie usług budowlanych. kwota duża 50tyś

Nie wystarczy napisać żeby zablokował majątek.

Należy udowodnić interes prawny co sprowadza się do udowodnienia, że druga strona wyzbywa się majątku.

Ja pisałem prośbę o zabezpieczenie 3 razy i były odrzucane. Bo jak udowodnić, że ktoś sprzedaje własność firmy.

Okoliczności że dużo firm budowlanych upada ze względu na kryzys nie były dobrym argumentem. I nie ważne, że sąd już wtedy posiadał Opinie Biegłego Sadowego popierające moje roszczenie i później na podstawie tej opinii wydał wyrok.

Jak cię stać i masz czas to można tam iść, Ale zwykły człowiek nie ma tam co szukać,