kalio 01.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Witam Szukam osób które odbył już nieprzyjemną i długą drogę poprzez polskie sadownictwo Mi chodzi o spartolone tynku które odpadają ale są wykonane dobrze bo ja tak chciałem - ta się dowiedziałem od wykonawcy Parę osób miało też problemy i sprawa trafiła do sądu chętnie nawiąże kontakt z takimi osobami aby się dowiedzieć co i jak.Proszę o pisanie maksymalnie dużo szczegółów nawet jak macie paragrafy z jakimi szliście się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 02.02.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 To w końcu tynki czy posadzki? Dobrze, czy źle zrobione? Potrzeba więcej informacji. Co wykonawca wykonał wg Twoich wskazówek. Tynk się rozwarstwia czy odstaje od (ścian, sufitów). Najlepiej zadzwoń pogadamy. Tel na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armanda 18.11.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 mam problem z wykonawcą tynków https://picasaweb.google.com/105376537435591975774/DoWywoAnia?authkey=Gv1sRgCKza78Gul9OqUw jest szansa na wygraną w sądzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 19.11.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 jest moim zdaniem, bo to nie tynki, nawet w oborach to chyba powinno lepiej wyglądać w zgodzie z normami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 19.11.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 mam problem z wykonawcą tynków https://picasaweb.google.com/105376537435591975774/DoWywoAnia?authkey=Gv1sRgCKza78Gul9OqUw jest szansa na wygraną w sądzie ?? Kto Cię Tak skrzywdził? Tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.11.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 nawet się nie zastanawiaj i leć do prawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.11.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 taki tynk to miała babcia, gliniany w kurniku, robiony samodzielnie przez dziadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armanda 20.11.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Proszę nie dobijajcie mnie ;( Skrzywdziła nas firma Usługowo -Budowlana Osuch Urszula Leszek Osuch z Tarnowa !!!!!! Według pana Leszka Osucha są to tynki IV kategorii gotowe pod malowanie !!!!!!!! Z mojego prywatnego "śledztwa" wynika, że po moich prośbach o poprawę zawiesił działalność. telefonów też nie odbiera, zero kontaktu. Chce uniknąć odpowiedzialności. Ostatnią warstwę robili z piasku kwarcowego.. Jak to naprawić ??? gładzi nie chcę... z tego co się orientowałam można zdrapać ostatnią warstwę i jeszcze raz nałożyć piasek kwarcowy ale kto to zrobi i za ile ??? jeśli macie jakieś sprawdzone ekipy od poprawek tynkarskich to PROSZĘ o kontakt (małopolska - okolice Nowego Sącza) bądź poradę jak to poprawić krok po kroku.... :cry::cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rakgrzech 22.11.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Byłem w sądzie i nie polecamSprawa ciągnie się do 2008 i nic z tego nie wyjdzie bo firma ogłosiła upadłość.Szkoda kasy, nerwów, czasu.Jeśli chcesz stracić jeszcze trochę kasy to wynajmij kilku osiłków niech ich postraszą.W sądzie sprawa będzie wyglądała następująco.1. Kilka miesięcy zanim sąd podejmie działanie2. Wyznaczy biegłego na którego będziesz czekać 6 miesięcy3. Biegły będzie wykonywał ekspertyzy przez 2 lata4. jeśli już zapadnie wyrok to firma upadnie lub złoży apelację i czekasz kolejny rok.i tak po kilku latach może dostaniesz parę groszy.Koszty prawnika i biegłego, koszty sądowe musisz ty pokryć na starcie .Przez cały czas musisz zabezpieczać dowód w sprawie(te tynki) - budowa stoi. U nas sądu działają jeszcze gorzej niż szpitale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.11.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 ile dałeś za tynki? Bo to dość istotne. JA byłem w sądzie w innej sprawie, cegieł konkretnie. Sprawa wygrana, kasa oddana z odsetkami. Ale teraz dużo bardzie uważam i wolę dopłacić niż bujać się 2 lata z reklamacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.11.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 występując do sadu trzeba napisać, by sąd zablokował majątek pozwanego w wysokości pozwu do czasu wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rakgrzech 25.11.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Bylem w sadzie nie ze względu na tynki ale też w temacie usług budowlanych. kwota duża 50tyś Nie wystarczy napisać żeby zablokował majątek.Należy udowodnić interes prawny co sprowadza się do udowodnienia, że druga strona wyzbywa się majątku.Ja pisałem prośbę o zabezpieczenie 3 razy i były odrzucane. Bo jak udowodnić, że ktoś sprzedaje własność firmy.Okoliczności że dużo firm budowlanych upada ze względu na kryzys nie były dobrym argumentem. I nie ważne, że sąd już wtedy posiadał Opinie Biegłego Sadowego popierające moje roszczenie i później na podstawie tej opinii wydał wyrok.Jak cię stać i masz czas to można tam iść, Ale zwykły człowiek nie ma tam co szukać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts