Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką temperaturę utrzymujecie w domu w dzień?

Redakcja

Jaką temperaturę utrzymujecie w dzień w domu? Można wybrać kilka odpowiedzi  

317 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką temperaturę utrzymujecie w dzień w domu? Można wybrać kilka odpowiedzi

• 16 stopni i mniej
      9
    • 17 stopni
      8
    • 18 stopni
      10
    • 19 stopni
      30
    • 20 stopni
      58
    • 21 stopni
      80
    • 22 stopnie
      65
    • 23 stopnie
      35
    • 24 stopnie
      16
    • 25 stopni
      6
    • 26 stopni
      0
    • 27 stopni i więcej
      0

Recommended Posts

O kurde,aż zimno mi się zrobiło od samego czytania, no co ty masz PC czy co?? Że tak lodowato.

U mnie 22/23 całą dobę. W sypialni trochę mniej 21/22.

nie, a czemu myślisz ze jak zimno to mam PC?

mieszkam w słabo ocieplonym budynku, z kiepskimi oknami, ogrzewanie z kotłowni olejowe, chodzi na full teraz mam 19,3 ale byla awaria pieca i chyba przez to obnizyla sie temp do 16,5 :o

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W dzień, w salonie gdzie wszyscy najczęściej przebywamy - rano 24,°C, od południa kiedy palę w kominku 25°C-26°C w pozostałych pokojach ok. 24°C, w nocy tam gdzie śpimy od 20°C do 22°C. Lubimy ciepełko i tak mamy , parterówka oraz trój-szybowe duże okna od południa, sprawdzają się pod tym względem w 100% :)

Tu gdzie mieszkam teraz komfortu nie ma : w tygodniu po powrocie z pracy miałam 11-13 stopni (zależy w którym pomieszczeniu). W piecu niestety wypala się w ciągu 3-4 godzin a dom kiepsko ocieplony. Na szczęście to ostatnia zima tutaj. Żeby było komfortowo to potrzebuję ok. 21 st. a do spania 18-19. W łazience tak 23 st. Marzenie.....

Aktualny dom - kompletnie nieodizolowany od gruntu, dach niedocieplony; utrzymać temperaturę 22 stopnie, to nie lada wyczyn. 50 kg eko- schodzi na dobę, a i tak od kilku mroźnych dni dogrzewamy się kominkiem. W pokojach mamy te 22 stopnie, zaś chłopcom na noc zapodajemy tylko 20 st. - z uwagi na suchość powietrza i ich nadwrażliwości krtani. I marzę już o dobrze ocieplonym i zaizolowanym budowanym właśnie domku, z podłogówką ... :rolleyes:

Może wreszcie moje "zimne nóżki" zaprzeczą chorobom niedokrwiennym ??

;)

Nad ranem 14stopni, po południu 17. Kocioł-ek węglowy 5kW chyba troszkę za mały, moc może i OK, ale mała komora załadowcza. Dodatkowo koza Jotul. Myślę, że będzie dużo lepiej jak na wiosnę ocieplę okolice okien od zewnątrz, i wyeliminuje kilka innych małych mostków.