compi 11.03.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Wg mnie komplikujecie sobie życie. Tak na szybko to sprawę załatwiłby chyba łącznik schodowy plus wentylator z czasówką, ewentualnie z czujnikiem wilgoci. Jeden styk łączy oświetlenie, po kliku drugi styk łączy wentylator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 25.03.2012 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Żadne sztuczki i konsultacje z działem technicznym nie poamagały. Dopiero dodanie przekaźnika pośredniczącego rozwiązało problem. Ten przekaźnik jest ... nadpobudliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_ludwin 25.03.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 szkoda, że już kupiłeś przekaźnik. jest na rynku wentylator polskiego producenta, który ma fajną elektronikę między innymi z takim ustawieniem jakiego szukasz.Nazywa się PRIMO i można go kupić także z automatyczną żaluzją. np. w tym sklepie : http://www.300energia.com/sklep/wentylatory_lazienkowe/wentylatory_lazienkowe_osiowe/rid,12725.htmlAby wentylator działał tak jak sobie życzysz, czyli rozpoczynał pracę dopiero po Twoim wyjsciu z łazienki [ i zgaszeniu światła]wystarczy zdjąc zworkę .... i gotowe.Wentylator ma 5 lat gwarancji i co ciekawe także wbudowaną regulację wydajności.tutaj znajdziesz instrukcję: http://www.klimatom.com/PL/PL_manual/PRIMO_manual_PL.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 25.03.2012 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Szkopda że piszesz dopiero teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_ludwin 25.03.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 jestem nowy na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 27.03.2018 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Nazywa się PRIMO i można go kupić także z automatyczną żaluzją. No i padła moja automatyka z przekaźnikiem czasowy f-my F&F (drugi raz !!!!). Pochylam się nad wentylatorem PRIMO 100 AT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 29.03.2018 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Pochylam się nad wentylatorem PRIMO 100 AT. Tylko kurna nigdzie tego w sklepie nie można kupić - brak oferty tych wentylatorów. I następne pytanie ... kto jest producentem tych wentylatorów ? Bo jakby co to najwięcej informacji, filmów jest u Czechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.03.2018 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 W łazience wentylacja powinna byc zapewniona zawsze. Podczas korzystania z wc - intensywnie, podczas kąpieli też intensywnie. Jak komuś wieje to intensywnie po kąpieli. Potem wychodzicie, lecz ręczniki schną (powinny schnąć) dalej i wilgoć powinna być usuwana, dlatego wentylator z żaluzja jest złym pomysłem. Przerabiałem takie nietrafione pomysły. Pierwszy objaw to niewysychające ręczniki. Potem smrodek wilgoci w łazience, znany mi z wielu odwiedzanych domów. A wystarczy intensywne wietrzenie (wentylator właczony) podczas korzystania i stała wentylacja zawsze czyli grawitacyjna. Zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts