Wojtecki82 07.02.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Na początku witam wszystkich.Mam problem z ciepłą a mianowicie pojawia się ona dopiero po około minucie spuszczania a licznik bije... Mieszkanie jest na 4 piętrze budynek z lat 80... też tak macie? Można to w spółdzielni reklamować? Macie jakieś doświadczenia? Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel__ 08.02.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Rozumiem, że nie masz junkersa czyli ciepła woda jest puszczana centralnie czyli... niezależnie czy ciepła czy zimna - płacisz tyle samo za m3. Wg mnie to kwestia pompy przy piecu/boilerze na dole. Możesz zgłosić do spółdzielni jednak nie liczyłbym na zbyt wiele. Na pocieszenie powiem, że sąsiedzi wyżej pewnie czekają dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtecki82 08.02.2012 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Właśnie sęk tym że ja jestem na samej górze... Płacę osobno za zimną i osobno za ciepłą która jest droższa i wkurza mnie to że licznik bije przez dwie minuty a ja stoję jak dureń przed prysznicem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liszew 16.11.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Ja bym postarał się by dopłacali mi za to do rachunku za wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 16.11.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 A macie cyrkulację ciepłej wody w bloku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dex166 22.11.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Prawdopodobnie wine ponosi daleko oddalony prysznic od pionu. Woda w rurce miedzy pionem a kranem traci teperature i po odkreceniu kranyu zwyczjnie najpierw musi spłynac wychłodzona woda a dopiero płynie ciepła z pionu. Jest to typowa przypadłoś w tak zaprojektowanych instalacjach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.12.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 to problem cyrkulacji a nie administracji. Jak instalacja zaprojektowana tak, że cyrkulacja kończy się na wejściu do mieszkania a łazienka jest gdzieś w oddaleniu od przyłącza, to zawsze wystygnie. Trzeba dobrze ocieplić rury do ciepłej wody lub wydłużyć cyrkulacje aż do samych baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiubdg 25.02.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 WitamMam podobny problem, znaczy się nie ja tylko ciotka mojej narzeczonej... chce nam wynająć mieszkanie ale ma mieszkanie na szczycie i zanim poleci tam ciepła woda to mija naprawdę ostro wody, z tego co widziałem liczniki sa osobno a tak płacić za wodę to masakra jakaś... Co można z tym zrobić podobno kiedyś było zgłoszone do spółdzielni ale nic nie zrobili.. Można starać się o zrefundowanie części rachunku za wodę albo coś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Nie, nie dostaniesz refundacji Napisałam, co trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiubdg 15.03.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Spółdzielnia przysłała hydraulika żeby zrobił coś z obiegiem ciepłej wody, przez chwile może sie poprawiło ale po kilku dniach znowu to samo. Spółdzielnia zgodziła się opłacać (zwracać) część za wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.03.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Ukryje po prostu te koszty w czynszu. Przeciez prezes i sekretarka nie będą dokładac ze swojej kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts