Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepła woda w bloku.

Wojtecki82

Recommended Posts

Na początku witam wszystkich.

Mam problem z ciepłą a mianowicie pojawia się ona dopiero po około minucie spuszczania a licznik bije... Mieszkanie jest na 4 piętrze budynek z lat 80... też tak macie? Można to w spółdzielni reklamować?

Macie jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam

Wojtek

Rozumiem, że nie masz junkersa czyli ciepła woda jest puszczana centralnie czyli... niezależnie czy ciepła czy zimna - płacisz tyle samo za m3. Wg mnie to kwestia pompy przy piecu/boilerze na dole. Możesz zgłosić do spółdzielni jednak nie liczyłbym na zbyt wiele. Na pocieszenie powiem, że sąsiedzi wyżej pewnie czekają dłużej ;-)

• 9 months później...

Prawdopodobnie wine ponosi daleko oddalony prysznic od pionu. Woda w rurce miedzy pionem a kranem traci teperature i po odkreceniu kranyu zwyczjnie najpierw musi spłynac wychłodzona woda a dopiero płynie ciepła z pionu. Jest to typowa przypadłoś w tak zaprojektowanych instalacjach.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
to problem cyrkulacji a nie administracji. Jak instalacja zaprojektowana tak, że cyrkulacja kończy się na wejściu do mieszkania a łazienka jest gdzieś w oddaleniu od przyłącza, to zawsze wystygnie. Trzeba dobrze ocieplić rury do ciepłej wody lub wydłużyć cyrkulacje aż do samych baterii.

• 2 months później...

Witam

Mam podobny problem, znaczy się nie ja tylko ciotka mojej narzeczonej... chce nam wynająć mieszkanie ale ma mieszkanie na szczycie i zanim poleci tam ciepła woda to mija naprawdę ostro wody, z tego co widziałem liczniki sa osobno a tak płacić za wodę to masakra jakaś... Co można z tym zrobić podobno kiedyś było zgłoszone do spółdzielni ale nic nie zrobili.. Można starać się o zrefundowanie części rachunku za wodę albo coś ???

• 3 weeks później...