Elfir 18.04.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) zacznij nawozić, to sam się z czasem zagesci. Dosiewać należy tą samą mieszankę, która była siana pierwotnie Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarosław1967 18.04.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Jeszcze chciałbym zapytać, kiedy najlepiej wykonać tę operację i przy jakich temperaturach. Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Masz system nawadniania. termin siania nie ma specjalnego znaczenia, o ile nie sa to mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy.76 12.04.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 witam -koledzy mam pytanie też chcę dosiać trawę na trawnik istniejący i teraz nie wiem jak zrobić jakieś bruzdy małe żeby nasiona trawy się w ziemi a nie na starym trawniku i 80% się nie przyjmie -powiem że weltykuratorem właśnie przejechałem ale w jednym miejscu jest fajne ponacinany a w 10 miejscach bardzo słabo a jak go puściłem niżej to naże weltykuratora działały jak napęd i szybko jechał a nie nacinał- więc jak dosiać trawę na istniejący trawnik? dzięki za odp z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yurec 17.04.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Noże trafiły na opór to ciągnęły, trzeba hamować. No, bruzdy wycina właśnie wertykulator.. nie zauważyłeś ich?Można zwertykulować trawnik, wygrabić siano, rozsiać trawę i przejechać wertkiem w poprzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 30.08.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Prosze o pomoc, załózmy że juz mam dobrze zwertykulowany trawnik i sa puste place- pytanie techniczne -jak dosiewać -czy sypać prosto z siewnika po tej wertylulacji na wzruszoną troche wertykulatorem glebę i czy potem zwałować i podlać i czekać czy na te puste place porządnie zryte nasypac nasion , przykryć ziemią , zwałować i czekać czy jak . jestem z a tym pierwszym -bo jak mam nasypać ziemi to wiele taczek ziemi pójdzie bo mam 30 arów trawnika.czy pierwszy sposób będzie skuteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej19699 29.09.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Wysiej choćby ręcznie, tylko pamiętaj o dobrym wymieszaniu nasion. Ja niczym nie przykrywałem, tylko zagrabiłem w różne strony, żeby lekko nasiona przemieszać z ziemią. Robiłem to na wiosnę i teraz trawa bujna jak na wimbledonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts