milygienio20 10.02.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 oczywiscie bez działki , bo juz ją moi rodzice mają.chcialbym sie dowiedziec cene budowy m2 powierzchni uzytkowej przez firme oraz ,gdy moj ojciec bedzie sam wykonywal wiekszosc prac( na co dzien remontuje mieszkania, wiec bedzie umial kafelki polozyc, wymurowac dom , itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 10.02.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Z mojej lektury tego forum wynika że od 2000 do 5000 tysięcy m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 10.02.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 a nawet do 8 tys. dochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milygienio20 10.02.2012 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 ale podawajcie ceny przypisane do budowy przez firme i budowy wlasnymi silami(w wiekszosci prac). bo to ze napiszecie ,,od 2 tys do 5 tys'', ,,8 tyś '' nic mi nie mowi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.02.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 gieniu: przez firmę tyle: (------ --------), ale jeśli samodzielnie to tyle: (--- ---). I nie gniewaj się - jakie pytanie taka odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Oczywiście, że ci nic nie mówi, bo twoje pytanie jest kompletnie bez sensu!Jak chcesz porównywać koszt budowy domu pasywnego i energożernego? Albo małej parterówki i dużej willi w wielospadowym dachem, podpiwniczeniem, lukarnami, balkonikami i garażem na 4 samochody?Albo domu wykończonego panelami i meblami z BRW a wykończonego naturalnym drewnem i kamieniem z meblami robionymi na zamówienie?Albo chociażby domu budowanego na trudnym gruncie (szkody górnicze, torfy) z domem na podłożu piaszczystym (różnica w fundamentach może być nawet 10 tyś!) Co ci da, jak ci powiem, że mój dom kosztował 3500 zł/m2 (budowałam sama) a kolegi 2800 zł/m2 (budowała firma), skoro budowaliśmy kompletnie różne domy o odmiennym standardzie wykończenia? Zamiast iść po najmniejszej linii oporu, po prostu przejrzyj dzienniki budowy, poczytaj wątki w których dyskutuje się o kosztach budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 10.02.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Mam znajomych którzy wybudowali dom za mniej niż 1000 zł za m2. Niestety mija 4 rok od oddania budynku i zaczynają pierwsze remonty. Do budowy wykorzystali materiały z bardzo niskiej półki (tej przy samej ziemi).Artykuł który może Cię zaciekawić:http://muratordom.pl/budowa/przed-budowa/koszt-budowy-domu,13_7125.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts