Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka jest cena za m2 powierzchnii uzytkowej budowy domu?

Recommended Posts

oczywiscie bez działki , bo juz ją moi rodzice mają.

chcialbym sie dowiedziec cene budowy m2 powierzchni uzytkowej przez firme oraz ,gdy moj ojciec bedzie sam wykonywal wiekszosc prac( na co dzien remontuje mieszkania, wiec bedzie umial kafelki polozyc, wymurowac dom , itp)

Oczywiście, że ci nic nie mówi, bo twoje pytanie jest kompletnie bez sensu!

Jak chcesz porównywać koszt budowy domu pasywnego i energożernego?

Albo małej parterówki i dużej willi w wielospadowym dachem, podpiwniczeniem, lukarnami, balkonikami i garażem na 4 samochody?

Albo domu wykończonego panelami i meblami z BRW a wykończonego naturalnym drewnem i kamieniem z meblami robionymi na zamówienie?

Albo chociażby domu budowanego na trudnym gruncie (szkody górnicze, torfy) z domem na podłożu piaszczystym (różnica w fundamentach może być nawet 10 tyś!)

Co ci da, jak ci powiem, że mój dom kosztował 3500 zł/m2 (budowałam sama) a kolegi 2800 zł/m2 (budowała firma), skoro budowaliśmy kompletnie różne domy o odmiennym standardzie wykończenia?

Zamiast iść po najmniejszej linii oporu, po prostu przejrzyj dzienniki budowy, poczytaj wątki w których dyskutuje się o kosztach budowy.

Mam znajomych którzy wybudowali dom za mniej niż 1000 zł za m2. Niestety mija 4 rok od oddania budynku i zaczynają pierwsze remonty. Do budowy wykorzystali materiały z bardzo niskiej półki (tej przy samej ziemi).

Artykuł który może Cię zaciekawić:

http://muratordom.pl/budowa/przed-budowa/koszt-budowy-domu,13_7125.html