Tuner1502 11.02.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 mam pytanie czy da się naprawić pękniętą szybę zespolona,był u mnie znajomy i widział moje okno z pęknięta szyby i stwierdził ze da się jedna szybę wyciąć i wkleić na jej miejsce nowa i znowu będzie dobrze ale jakoś mnie to nie przekonuje....jakaś rada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 11.02.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Szkoda zachodu wymieniać 1 szybę w pakiecie, lepiej wymienić cały pakiet szybowy. Ciężko byłoby zachować szczelność przy takiej wymianie 1 szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.02.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Jeżeli szyba zespolona ma wewnątrz gaz szlachetny (argon, krypton) a innych teraz nie ma to w warunkach domowych nie ma możliwości wymiany jednej szyby z zachowaniem parametrów. W warunkach przemysłowych jest to natomiast nieopłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 12.02.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jeżeli szyba zespolona ma wewnątrz gaz szlachetny (argon, krypton) a innych teraz nie ma to w warunkach domowych nie ma możliwości wymiany jednej szyby z zachowaniem parametrów. W warunkach przemysłowych jest to natomiast nieopłacalne. dokładnie - najlepiej zadzwoń do tego od którego kupowałeś okna i spytaj się ile będzie kosztowała nowa szyba z wymianą. Dobra rada - poczekaj z tym do lekko dodatnich temperatur . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo244 12.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 był u mnie znajomy i widział moje okno z pęknięta szyby i stwierdził ze da się jedna szybę wyciąć i wkleić na jej miejsce nowa i znowu będzie dobrze twój znajomy chyba nie wie o czym mówi. pracuje przy produkcji szyb zespolonych już od 11 lat i jak pęknie na lini któraś z szyb w pakiecie czy w dwu szybowym czy w trzy szybowym szyba idzie na złom chyba że jest w pakiecie szyba hartowana wtedy odzyskuje się szybę ESG i ponownie zespala. żeby naprawić ta szybę na sposób znajomego musiał byś mieć taśmę butylową oraz poliuretan do uszczelnienia oraz prasę do zachowania odpowiedniej grubości pakietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.02.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Słyszałem że czasem lokalni szklarze świadczą takie usługi. Ale ani to nie jest opłacalne dla Klienta, ani lepsze. Może tylko tyle, że czasme szybsze. Szyba zespolona kosztuje ok 100zl/m2 (nie mówię o hurcie). Szyba 4mm u szklarza to koszt ok 40-50zł/m2. Przeciętna szyba w oknie ma nie więcej niż 1m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuner1502 05.06.2012 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Dziękuje za odpowiedz , będzie wymieniona cala szyba zespolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts