Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kanapa i co dalej:)

tusiuleczka

Recommended Posts

Mam prośbę, dawno temu kupiłam kanape, ma moje ulubione kolory (jest czarno-czerwona) i mam do niej wielki sentyment. Przeprowadzam sie do innego mieszkania i chciałabym żeby stała w salonie, ale nie wiem jak dopasować do niej reszte wnętrza, jest dość wyrazista, a salonik niestety bedzie mały, jak to w bloku.

Zalączam zdjęcie. Jakość jest kiepska, bo robione telefonem.kanapa.JPG

I załączam tez plan pokoju. Myslałam,zeby tak go ułożyc. Największy problem mam z kolorami.

pok

Myslałam o szarych ścianach np... Prosze o jakąś sugestie. Czy moze myslicie,ze ona sie nie nadaje??

Edytowane przez tusiuleczka

To trudno mi powiedzieć, czy tak będzie dobrze czy nie. Ale robisz sobie z pokoju wagon. Meble wzdłuż po jednej i drugiej stronie.

Kanapa jest hmm..nietypowa. Bardzo ciężko będzie ją zgrać z wystrojem mieszkania.

Aby meble się nie kłóciły z kanapą, dałabym je białe na bialej ścianie. A kolor czarny i czerwony powtórzyła jedynie w dodatkach lub w niewielkim pasie ściany.

Jak tu:

http://www.mebleribes.pl/files/omega_01_1.jpg

Można iść w drugą stronę i ściany zrobić bardzo ciemne, ale w małym pomieszczeniu może to być zbyt przygnębiające.

tutaj szara ściana:

http://www.furnituredepot.com/cachedimages/7/7b1be4e975b45fcfb06840a8507180af.image.750x428.jpg

Dziękuje:)

A w jaki inny sposób można by ułożyc to wszystko?

Drzwi wejsciowe i okno (razem z drzwiami balkonowymi) sa na przeciwległych scianach i to chyba troche ogranicza możliwości...

"Nietypowa":) delikatnie powiedziane. :)

Pewnie lepiej byłoby wymienic na nową.. :)

moim zdaniem ta kanapa powinna być raczej wolnostojąca ze względu na kształt.

Trudno mi powiedzieć, czy dałoby się inaczej ułożyć, bo nie znam wymiarów pokoju, kanapy, ani jakie inne meble miałby się znaleźć w pokoju.

Dziękuje:)

A w jaki inny sposób można by ułożyc to wszystko?

Drzwi wejsciowe i okno (razem z drzwiami balkonowymi) sa na przeciwległych scianach i to chyba troche ogranicza możliwości...

"Nietypowa":) delikatnie powiedziane. :)

Pewnie lepiej byłoby wymienic na nową.. :)

w sprawie nietypowej :)) mały pokój -mocna kanapa- parkiet jak widzę w takim a nie innym kolorze .

wszystko to sprawa gustu, ale do tak wąskiego pomieszczenie jednak wybrałabym jaśniejszą mniej skomplikowaną kanapę i kierowałabym się też kolorem podłogi . lekkie proste meble itd rozjaśnić rozjaśnić i zminimalizować co się da .

pozdrawiam.

• 1 month później...
  • 1 year później...