szocik 14.02.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 A ile mozesz maksymalnie powiększyc ta wnękę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesi 15.02.2012 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Dziękuję za wizualizację. Teraz dopiero widać, że rzeczywiście robi się wąsko pomiędzy WC a wanną Wnękę mogę max powiększyć do 81cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 15.02.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Ja mam jeszcze takie dwa pomysły UWAGA! Kształty i wymiary sprzętów są dowolne, zgodne z możliwościami programu. Szczegółowe wymiary uwzgledniające np. komin, trzeba by szczegółowo rozrysowac i wyliczyć. Mnie chodzi o pokazanie możliwości ustawienia sprzętów i orientacyjnych wymiarów.W obydwu opcjach jak najmniej ruszałam WC. 1. Wielki prysznic i mała wanna Tutaj kluczowe jest rozplanowanie przestrzeni wanna-WC pod względem kształtów i wymiarów.. JEśli WC może byc bliżej ścianki prysznica, lub wanna będzie asymtetryczna - n a obudowa geberita mniejsza, to można dać wannę większą, choć nie będzie ona za duża. http://images43.fotosik.pl/1369/39af936f6f4ceaba.jpg 2. Nieduży prysznic i nieduża wanna Raczej z prysznicem półokrągłym i wanną asymetryczną, żeby było więcej miejsca wokół WC. Grzejnik nad wanną, chociaż można inaczej ustawić szafki, np. zrobić węższe, grzejnik powiesić obok wanny razem z miejscem na szlafroki. http://images43.fotosik.pl/1369/8ed68b1e134cab82.jpg Edytowane 15 Lutego 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesi 15.02.2012 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Aantenka Bardzo podoba mi się Twoja druga propozycja Łazienka prezentuje się bardzo funkcjonalnie widzę jednak, że pion kanalizacyjny będzie przeszkadzał w miejscy prysznica.... Edytowane 15 Lutego 2012 przez tesi spostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 15.02.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Bardzo się cieszę Wizu 3d może ktoś inny się pokusi.. Jeśli chodzi o pion w wersji nr 2, to trzeba pokombinować po prostu z wymiarami, tj. sprawdzić jakie są dostepne kabiny prysznicowe i co Ci się zmieści. Ja wstawiłam kabinę asymetryczną, 80x90 półokrągłą, wtedy 80 cm powinno zmieścić się pomiędzy kominem a ścianą. Można poszukać węższego prysznica np. 70x90 prostokątnego, ale z drzwiami suwanymi itd. Można też spróbować dać kabinę półokrągłą, asymetryczną bez brodzika, wtedy z jednej strony mocujesz do komina z drugiej do ściany. Jeśli nawet komin przeszkadza, to jak się uda dopasować rozmiar kabiny, to po prostu masz węziej tam gdzie komin + miejsce od kabiny prysznicowej. Albo można wyrównać ścianę na głębokość komina (tam gdzie planowałaś te półeczki) i dopiero o to wyrównanie oprzeć prysznic. W zależności od wyboru prysznica dopasujesz sobie wymiary wanny. Wanny asymetryczne są teraz w najróżniejszych kształtach i rozmiarach. Ja miałam najmniejszą w programie 100cm na 160, ale są i 90cm i 80cm. U Ciebie wanna może być węższa a dłuższa, więć nadal możesz dobrać sobie komfortowy rozmiar. a nawet 70x160cm taka jak tutaj http://www.wodtech.pl/materialy/image/produkty/3158_11254_arcline-wanna-asymetryczna-hr385265129.jpg Musicie po prostu zorientować się w dostępnych produktach i pokombinować na realnie dostępnych wymiarach. Ale to już musisie podziałać sami, żeby wybrać rozwiąznaie, które Wam się podoba. Wanna asymetryczna może by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesi 15.02.2012 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 co sądzicie o takim rozwiązaniu? hmmm...tylko czytałam gdzieś, że to nie wyglądazbyt elegancko gdy wchodzi się do pomieszczenia z tak ustawionym WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 15.02.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 hmmm...tylko czytałam gdzieś, że to nie wyglądazbyt elegancko gdy wchodzi się do pomieszczenia z tak ustawionym WC Faktycznie nie jest to rozwiązanie podręcznikowe, bo jednak projektując łazienkę warto zadbać o wygodę i intymność korzystania z niej, czego w tej opcji może brakować. Ale w życiu wygoda i potrzeby indywidualne powinny przeważać nad tym co "się robi" lub "się powinno". Dlatego jak dla mnie to i na wprost wejśćia może być WC, jeśli jest to warunek wygodnego korzystania ze wszystkich innych sprzętów bądź wynika z jakichś innych ograniczeń. Jesli więc dla Ciebie takie ustawienie to optimum - czemu nie. Ja bym natomiast tego ustawienia nie preferowała. Niby może być, ale jakieś takie naciągane biorąc pod uwagę opcje łazienki. Lepiej gdyby stało skierowane w stronę wanny. Przy mniejszym pryszicu tak jak sobie zaprojektowałaś, przejście miedzy WC a wanną jest tylko przejściem, bo wyjście z prysznica masz we wnęce. Takie wejście możę być węższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesi 15.02.2012 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Aantenka bardzo przemawia do mnie Twoja propozycja łazienki. Może rzeczywiście przesunę brodzik i zrobię półeczki ta jak wcześniej myślałam. Dziękuję za pomocne uwagi. Może zrobi mi ktoś wizualizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 15.02.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ja juz wczoraj z takim ustawieniem kombinowalam, ale jakoś ono mi nie pasowało dlatego go nie wrzuciłam. Ale zrobie go jeszcze raz bo moze Tobie się spodoba. Musissz tylko troche poczekac - czas bede miec dopiero ok 21:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesi 15.02.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ja juz wczoraj z takim ustawieniem kombinowalam, ale jakoś ono mi nie pasowało dlatego go nie wrzuciłam. Ale zrobie go jeszcze raz bo moze Tobie się spodoba. Musissz tylko troche poczekac - czas bede miec dopiero ok 21:00 Szocik to jakie rozwiązanie proponujesz? Mój Mąż ma również obiekcje co do tego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 15.02.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 A to jest wasza jedyna łazienka w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesi 15.02.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 A to jest wasza jedyna łazienka w domu? To będzie nasza jedyna łazienka bo na piętrze jest łazienka Rodziców Męża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 15.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Osobiście zrobiłabym tylko wannę - dodała parawan. Ale ja tez jestem fanka wanny, a nie przepadam za prysznicem. Moze gdyby było inaczej to chciałabym upchnąc prysznic. Parawany sa ciekawym rozwiązaniem: http://www.budnet.pl/zdjecia/parawan_nawannowy_niven_dwuczesciowy_text.jpg http://img3.burak.pl/img/5/a/a/2/huppe-2003-a-parawan-nawannowy-12-kola-9385-527402-2.jpg http://p.alejka.pl/i2/p_new/29/22/parawan-nawannowy-3-czesci-prawy-2003-a-szklo-anti-plaque_0_b.jpg Nie upychałabym i jednego i drugiego, ale jak tylko mąz mnie do kompa dopuści to zwizualizuje ci jeszcze te 2 propozycje, ktore tu były. Powiem ci szczerze ze probowałam to ustawiac wczoraj chyba ze 2 godziny i ... przyznaje sie do porażki Nie wymysliłam zadnego układu wanna+ prysznic, ktory mi przypadłby do gustu. Edytowane 15 Lutego 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 15.02.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Wrzucam zaległości:Wersja Aantenki (z prysznicem 80x80)http://images50.fotosik.pl/1380/e81f499151d94958.jpghttp://images50.fotosik.pl/1380/8df07be0747f43e0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 15.02.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 A jaka jest dokladna odległość komina od ściany kończącej łazienkę (tej na wprost drzwi) - bo mam jeszcze jeden pomysł, ale nie wiem gdzie laduje komin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 15.02.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 szocik - dzięki. ja osobiście też zadowoliłabym się wanną z parawanem i u channel8 która ma łazienkę ciut węższą takie rozwiązanie właśnie też polecałam. ale tutaj mamy wyraźne oczekiwanie żona - wanna, mąż - oddzielny prysznic. Tak przynajmniej zrozumiałam z wpisów Tesi.Tesi - a jakie rozwiązanie najbardziej podoba się mężowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 15.02.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Przy kazdej próbie wciśnięcia tu obydwu sprzętów róbi sie z tego pomieszczenia "jamnik".Trzeba byloby wymyśleć taki układ gdzie wanna jest postawiona wzdluż krótszej sciany - wtedy optycznie skróci sie ta łazienka Edytowane 15 Lutego 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 mam obecnie narożny brodzik 70x70 - jest mały. W domu nie popełnię już tego błędu.Nie popełnię też drzwi przesuwnych w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesi 16.02.2012 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 A jaka jest dokladna odległość komina od ściany kończącej łazienkę (tej na wprost drzwi) - bo mam jeszcze jeden pomysł, ale nie wiem gdzie laduje komin) Pion kanalizacyjny jest przyklejony do ściany w narożniku tak jak na rysunku. Średnica to 110mm więc będzie on oddalony o ok 70cm od ścianki kończącej łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesi 16.02.2012 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 szocik - dzięki. ja osobiście też zadowoliłabym się wanną z parawanem i u channel8 która ma łazienkę ciut węższą takie rozwiązanie właśnie też polecałam. ale tutaj mamy wyraźne oczekiwanie żona - wanna, mąż - oddzielny prysznic. Tak przynajmniej zrozumiałam z wpisów Tesi. Tesi - a jakie rozwiązanie najbardziej podoba się mężowi? Mąż bardzo chce prysznic bo nie lubi przesiadywania w łazience, a ja czasami lubię kąpiel w wannie pełnej piany . Stąd moje próby powiększenia łazienki. Odpowiadała mu pierwsza wersja ale zgadza się z waszymi uwagami co do kłopotliwego mycia wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts