Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w aranżacji łazienki

tesi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odpowiadała mu pierwsza wersja ale zgadza się z waszymi uwagami co do kłopotliwego mycia wanny.

Jeśli to mąż myje wannę, to dla Ciebie nie bedzie kłopotliwe :D A to przecież Tobie pomagamy ;)

A tak na poważnie ...

Mąż bardzo chce prysznic bo nie lubi przesiadywania w łazience, a ja czasami lubię kąpiel w wannie pełnej piany

W takim razie, jeśli dobrze rozumiem, to nie jest tak, że mąż KONIECZNIE musi mieć prysznic, tylko chce móc używać prysznica. Więc co z propozycją szocik odnośnie wanny z parawanem? Jeśli ktoś nie ma problemów z kończynami dolnymi i podnoszeniem ich, żeby wejść do wanny, to jest to jakieś rozwiązanie. Jak już się stoi pod natryskiem, to różnicy między korzystaniem z prysznica a wanną z parawanem (w mojej ekonomicznej wersji wanną z zasłonką prysznicową :D) to ja szczerze mówiąc po prostu nie widzę. Zwłąszcza, że możesz dobrać parawan mniejszy, większy, szklany, plastikowy, a jak Ci się jeden znudzi lub popsuje to wymienić na inny.

co sądzicie o takim rozwiązaniu?

[ATTACH=CONFIG]101031[/ATTACH]

A co z powyższym rozwiązaniem, tylko z odwróconym WC. Tak jak pisałam, wtedy liczy się tylko,żeby było przejście między wanną a WC do prysznica (mi wyszło ok. 60cm przy założeniu zę wanna 70cm szerokości), ale już nie musi być tego miejsca aż tak dużo, bo wyjście z przysznica odbywa się na inną przestrzeń, zwłaszcza, ze zamiast szfaki na przeciw prysznica można zrobić tylko grzejnik i wieszak na ręczniki, żeby było się wygodnie wycierać.

Tutaj tunel zdecydowanie zostaje skrócony przez ściankę prysznica (umurowaną). Domurowując taką ściankę możesz sobie zrobić prysznic wielkości np. 80cm x 90cm z drzwiami 80cm.

Cóż przy jednej łazience i chęci zmieszenia w niej wielu rzeczy trzeba pójść na jakieś kompromisy. Ale to wy musicie rozstrzygnąć, co dla Was jest najważniejsze. Oddzielny prysznic czy ładniejsza optyka. Ja uważam, że lepiej żeby było wygodnie funkcjonalnie kosztem wyglądu, zwłaszcza że optykę można próbować poprawić kolorami czy ułożeniem płytek.

Edytowane przez Aantenka

A co z powyższym rozwiązaniem, tylko z odwróconym WC. Tak jak pisałam, wtedy liczy się tylko,żeby było przejście między wanną a WC do prysznica (mi wyszło ok. 60cm przy założeniu zę wanna 70cm szerokości), ale już nie musi być tego miejsca aż tak dużo, bo wyjście z przysznica odbywa się na inną przestrzeń, zwłaszcza, ze zamiast szfaki na przeciw prysznica można zrobić tylko grzejnik i wieszak na ręczniki, żeby było się wygodnie wycierać.

Tutaj tunel zdecydowanie zostaje skrócony przez ściankę prysznica (umurowaną). Domurowując taką ściankę możesz sobie zrobić prysznic wielkości np. 80cm x 90cm z drzwiami 80cm.

Cóż przy jednej łazience i chęci zmieszenia w niej wielu rzeczy trzeba pójść na jakieś kompromisy. Ale to wy musicie rozstrzygnąć, co dla Was jest najważniejsze. Oddzielny prysznic czy ładniejsza optyka. Ja uważam, że lepiej żeby było wygodnie funkcjonalnie kosztem wyglądu, zwłaszcza że optykę można próbować poprawić kolorami czy ułożeniem płytek.

Skłaniamy się do tego rozwiązania. Rzeczywiście zamiast szafy umieścimy grzejnik i wieszaczki na ręczniki. Szafę może zlokalizować po prawej stronie od drzwi?

Zastanawiam się teraz na wykonaniem. Podobają mi się jasne łazienki. Myślałam też aby zastosować akcenty żywych kolorów. Podoba mi się pomarańczowy.

Macie jakieś ciekawe inspiracje?