Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prosze o pomoc w zaprojektowaniu kawalerki 22m2

batwas

Recommended Posts

Witam,

Mieszkanie w kamienicy jest małe bez co. , około 22 m. kw., chcę je urządzić całkowicie od nowa łącznie z picykiem dwufunkcyjnym.

Najtrudniejsze są dla mnie dwa pomieszczenia czyli łazienka i kuchnia, ale pokoj też wymaga dobrego pomysłu, aby wszystko razem sprawiało miłe wrażenie.

W łazience dotychczas jest ubikacja, obok malutka umywalka,

góry.

Teraz chcę mieć kabinę prysznicową półokrągłą 80, umywalke, WC i pralkę

Właśnie zajmuje sie wyburzaniem ścian.

Proszę o pomoc w zaprojektowaniu mojego mieszkanka ,

Pozdrawiam http://zapodaj.net/bfe0ebf4dc4a.jpg.html

http://images49.fotosik.pl/1322/6bddb6743de7a886.jpg

kółko w przedpokoju - stojak na płaszcze. Obok komoda na buty i szaliki

w miejscu pieca wisząca szafka z zabudowanym piecem 2-funkcyjnym.

Edytowane przez Elfir

szocik - ustawiając sprzęty w łazience kierowałam się przypuszczalnym miejscem pionu kanalizacyjnego. Ubikacja musi być jak najbliżej.

Anatenka - pokój ma 16 m2 i musi się w nim zmieścić duża szafa na ubrania, kanapa/łóżko i zabudowa kuchenna. Nie wiem, gdzie miałby się jeszcze zmieścić stół i krzesła.

Anatenka - pokój ma 16 m2 i musi się w nim zmieścić duża szafa na ubrania, kanapa/łóżko i zabudowa kuchenna. Nie wiem, gdzie miałby się jeszcze zmieścić stół i krzesła.

Niby racja ale może warto byłoby wcisnąc gdzieś jakis barek chociaż. Jedzenie przy stoliku kawowym śniadań i obiadów może byc uciążłiwe.

NIestety ja w przestawianiu ścianek i ustawianiu mebli w salonach mocna nie jestem, wiec nie pomogę :(

Jedyne co moge dorzucić od siebie to, ze w przedpokoju zamiast komody i wieszaka dałabym waską ale wysoką szafę. Na dole w szafie dałabym polki umieszczone pod kątem tak aby zmiesciły się buty, wyzej wieszaki przymocowane do sciany i na samej gorze polka na czapki i szaliki. To byłoby cos na wzór wieszaka, takiego montowanego do sciany ale zasłonięte drzwiami. Gdyby jeszcze drzwi tej "pseudo-szafy" zrobic lustrzane to powiększyłoby optycznie przedpokój.

No właśnie, barek chociaż... mam za sobą 3 miesiące jedzenia śniadań przy stoliku IKEA LACK :bash: :D Mini stół choćby z taboretem, ale żeby usiąść po ludzku a nie z jedzeniem między kolanami...

A jakby lodówkę dać pod ścianę i zakręcić mini barek? Siedziałoby się trochę w przejściu, ale zawsze coś... Wtedy lodówka, szafka, kuchenka, szafka zlew jednokomorowy i zakręt "barku".

Pytałam też o to okno, czy to do podłogi czy nie. Bo może wtedy coś można pod okno przerzucić i stoliczeniek jakiś się upchnie :yes:

A pytanie, czy właścicielowi może kuchnia dwupalnikowa wystarczy?

A w ogóle ciekawe ile ma pomieszczenie wysokości....

Edytowane przez Aantenka

Anatenka - próbuj się pobawić, może zmieścisz stoliczek :)

Kurdę, a już myślałam, że uda mi się jednak sprowokować Ciebie do wykombinowania miejsca dla stoliczka :lol2: :cool:

Oczywiście abstrahując od spróbuję w wolnej chwili, ale na pewno jak będę przy wygodniejszym sprzęcie niż ten na którym pracuję. Ale z mojej strony temat do tej pory musi zamknąć się na słowach...

W tej chwili przejście między kanapą a lodówką oceniam na 80 cm. To jest minimum.

Tworzenie L-ek uniemożliwi albo rozłożenie kanapy, albo spowoduje przeciskanie się między sprzętami.

To całe mieszkanie ma tylko 22 m2 - tyle, co jeden pokój w wielu domach :)

Można zrobić blat wysuwany spod szafek kuchennych:

http://www.pracownia-kuchni.pl/images/wykonanie/blat_wysuwany.gif

I składane lekkie krzesełka wieszane na ścianie

Edytowane przez Elfir