krzysiek_g 14.02.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam,Na sąsiedniej działce stoi mała szklarnia, częściowo wkopana w ziemię, wysokość ok 1,5 m. Jest naniesiona na mapę. Usytuowanie szklarni w granicy z moją działką. czy muszę zachować jakąś szczególną odległość od szklarni podczas budowy domu na swojej działce?dzięki za infoKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 nie. obowiązuje cie tylko odległość od granicy działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_g 14.02.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 nie. obowiązuje cie tylko odległość od granicy działki. czy jest na to jakiś paragraf czy podstawa prawna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 brak paragrafów - dlatego możesz się nie przejmować szklarnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_g 17.02.2012 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 nie. obowiązuje cie tylko odległość od granicy działki. dziękuję za odpowiedź, muszę jednak rozszerzyć pytanie ponieważ zmieniła się trochę sytuacja. Nie pisałem wcześniej ale część tej szklarni znajduje się na mojej działce. Była ustna zgoda sąsiada na rozebranie (remont) mojej części. Jak przyszło do podpisów to sę wycofał i jestem w kropce - nie dostanę zgody na rozbiórkę. A w tym miejscu chciałem postawić część domu - muszę się więc przesunąć z budową. Jaka musi być odległość od tejże szklarni (leżącej na mojej działce) od mojego planowanego domu? A może jest inny sposób na likwidację tej nikomu nie potrzebnej szklarni po mojej stronie? dzięki Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.02.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 może się do niej dobudujesz?Ja sie dobudowałam do budynku gospodarczego sąsiada - był w granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts