Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sypialniany dylemat jaksie

jaksie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ponieważ ja też jestem na etapie urządzania sypialni, mam ten sam dylemat - ja szukam czegoś ciemnego tylko styl jeszcze nie określony;)

np. takie ciemne coś wpadło mi w oko na allegro - może komuś stylem podpasuje....

http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/60/05/70/2160057084

Edytowane przez pasie

Bardzo ładna inspiracja :)

Dodatkowym problemem w doborze koloru ławki jest narzuta. Bardzo długo szukałam jednolitej narzuty w szarym kolorze, która zakryłaby cale łóżko. Znalazłam tylko jedną, długo na nią czekałam, a okazalo się, że jej szary ma ciepły odcień i w konfrontacji z chłodną szarością jaka jest na ścianie, wyłazi z niej beż. Narazie musi być, bo nie znalazłam niczego lepszego. Boję się teraz zdecydować na szarą ławkę, bo w tak bliskim sąsiedztwie kolory będa się gryżć.

Rozumiem jaksie, bo sama dwa razy kupiłam przez internet coś, czego odcień mi nie spasował (dywan i rolety okienne). Więcej nie zaryzykuję.

No cóż... Szara pufa/skrzynia w kolorze narzuty bardzo by pasowała. Gdybyś chciała ją jednak zostawić, a po czasie przemalować ściany na cieplejszą szarość w identycznej tonacji, to tak by można było zrobić. Jeśli zaś kolor ścian Ci odpowiada, a narzuta będzie zmieniona, to mamy lekki pas. Czarna pufa moim zdaniem będzie zbyt mocnym akcentem, kobaltowa - o tę jedną kroplę niebieskiego za dużo. Meblowa także. Wtedy nie robiłabym jej wcale, a zaczekałabym do szycia na miarę/kupna nowej narzuty i od razu zamówiłabym pufę u tapicera.

Oświetlenie?

Zostawiłabym tylko halogeny nad łóżkiem w tych samych oprawach. Spoty są zbyt nowoczesne, innej lampki już nie zmieścisz, trzeba tylko solidnie zredukować te, które są :)

• 1 month później...

jaksie, pozwolisz, że wykorzystam twój sypialniowy wątek do przeprowadzenia małego castingu?

;)

mam dylemat - szafki nocne: otwarte czy zamknięte?

od razu uprzedzam, że opcja łączona nie wchodzi w grę (bo nie ma w ofercie). szafka ma być domontowana do ramy łóżka, czyli albo prostokątna wisząca, albo wersja z 1 szufladą. mam swoje za i przeciw, ale jestem ciekawa, co mi powiecie ;)

• 6 years później...

Stanęłam przed tym samym dylematem - co zrobić z narzutą?

Ławeczka czy fotel odpada - nie wejdzie. Wynosić każdorazowo do garderoby mi się nie chce.

Zastanawiam się nad czymś w rodzaju wieszaka, jak na ręczniki albo kosza. Najlepiej na ścianie - staram się mieć maksimum mebli wiszących a nie stojących na podłodze.

Tyle inspiracji sypialni w necie ale co ludzie robią z narzutami, nigdzie.

U nas poduszki dekoracyjne służą jednocześnie za jaśki i na czas spania wsadzam je pod poduszki główne, a jedna bardzo dekoracyjna leci na krzesło przy toaletce lub parapet. Narzuty niechlubnie się przyznam lądują po prostu na ziemi i zwierzaki na nich śpią ;) Chociaż można by je też odłożyć na krzesło. Mi się marzy taka ławeczka w nogach łóżka, niestety ja na to kompletnie nie mam miejsca, ale może w przyszłości... :)

Mnie ławeczka do sypialni nie zmieściła się, a też mi się marzyła. By mieć cokolwiek kupiłam tymczasowo białe krzesełko dziecięce z Ikei i nasza narzuta na noc na nim ląduje ;). Dzieci też mają te krzesełka u siebie w pokojach. A najmłodszy jak potrzebuje ich do zabawy, to ma ich wtedy kilka do zabawy ;). A docelowo zamiast tego krągłego krzesełka będzie w sypialni jakiś kwadratowy taborecik. Tylko jeszcze takiego nie widziałam, który by mi się spodobał ;)

Edit: a krzesełko przydaje się też, gdy trzeba coś wyciągnąć z górnej półki szafy ;)

Edytowane przez Juniorka