aadamuss24 12.01.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 No to powodzenia ale avatara nie zmieniaj bo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.01.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Intrygujący tytuł... powodzenia i cierpliwości w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.01.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 No ja byłam wyjątkowo cierpliwa... a należało wygnać dużo wcześniej... Ale nie ma tego złego... Dom stoi, piękne widoki z okna rekompensują zeszłoroczne stresy budowlane... Jeszcze raz powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekomurator 17.02.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Cześć!Buszuje sobie po forum a tu nagle widze w podpisie PSIE POLE:D Całe życie tam mieszkałem tzn.dopóki mnie nie wywiało:D Czasem przyjeżdżam rodziców odwiedzić. Po zdjęciach i opisie zgaduje że to gdzieś koło Pawłowic,Kłokoczyce?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 17.02.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 To i ja witam ziomków z Psiego Pola. Tam swoje korzenie zapuściłam onegdaj, a teraz dojeżdżam do tej swoistej aglomeracji prawie 30 kilosów. Pozdrowionka i powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekomurator 17.02.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) po z googlowaniu to mi gdzieś Maslice pokazuje...nawet Leśnica niedaleko. Edytowane 17 Lutego 2012 przez ekomurator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2012 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Muszę powiedzieć, że dość zaskakujące macie rozwiązanie łazienek. Rodzinna daleko od sypialni a wc dla gości blisko sypialni. Może poprzestawiać ścianki działowe:http://images39.fotosik.pl/1323/90813425ddfa17a1.jpgP- pralka zabudowana w szafie Gdzie w wiatrołapie macie miejsce na buty, szaliki, torebkę żony i kurtki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2012 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Gdybyście jednak chcieli mieć szafę w wiatrołapie to można to rozwiązać tak:http://images39.fotosik.pl/1323/c4c54b6ba375ddd0.jpg P - piekarnik L-lodówka Drzwi wewnętrzne w wiatrołapie otwierałabym w drugą stronę (do wnętrza domu) - będzie wygodniej korzystać z tak małego wiatrołapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 21.02.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 witam sledze dziennik bo widze mocno przemyslany dom - szacun (ja juz 2-gi rok móżdże Co do 2 punktu jaki bys ewentualnie zmienil w domu to mysle ze wiele oszczednosci by ci nie przyniosl. Wydaje mi sie ze roznica wyszla by tylko w belkach stropowych. Mozesz teraz przeciez nie ocieplac polaci tylko strop (bedzie mniejsza powierzchnia) , OSB tylko od gory by moc chodzic po stryszku, a od spodu regips, ktory i tak musialbyc dac. Zreszta chyba zwiekszyl by Ci sie dom jakbys zrezygnowal ze strychu - gdzies te graty trzeba upychac - reku i inne ............ czyli albo piwnica albo dodatkowe pomieszczenie na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.03.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Czy dawałeś isomur na działówkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 29.04.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 czesc , nie moge sobie tego zdania wyobrazic cyt "Warto jednak inaczej ocieplać z zewnątrz. Otóż przed montażem okien mogłem nakleić 2cm pasek styro na otworach okiennych aby uniknąć mozolnego wciskania. Przed właściwym ocieplaniem należało wokół okien nakleić pasy styro zlicowane z zewnątrz z ramą i oddalone od niej o szparę na pianę. Pozwoliłoby to uniknąć trudnego naklejania węgarków ponieważ mogły być one po prostu odpowiednio dopasowanym ociepleniem właściwym." Moglbys mi to jeszcze raz wylozyc, pliiiiiiiiiiiiiiis dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 01.05.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 juz kumam - dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.08.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 bardzo cieple będziesz miał te ściany ... niczym nie będą wypełniane ? jesli nie warto byłoby u góry wywiercić otwory wentylacyjne - cos jak w drzwiach do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.08.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 chodzi mi o tą ściankę działową z kablamistelaż , kable , filia i KG - nic tam w środku nie było - zn wełny nie widać - chyba że fotki nie zrobiłeś przed zaklejeniem foli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.08.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 się teraz wszystko rozumie ... jaka centrale kupiłeś ? PS. jak będę budował 2 dom piszę się na te Twoje pakiety szyb zamiast okien w XPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 01.10.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Dopiero teraz trafiłem na twój dziennik i bardzo żałuję ża tak późno.Jeszcze nie widziałem tak przemyślanego projektu,dokładnego w najdrobniejszych szczegółach a realizacja to już naprawdę majstersztyk .Znajduję w tobie pokrewną duszę i zazdroszczę takiej doskonałej organizacji.Masz świetne pomysły i teraz mnie zabiłeś tymi pakietami szyb bo szczerze mówiąc chyba nie do końca to rozumiem.Możesz tak łopatologicznie wyjaśnić?Najlepiej z rysunkiem.No chyba że opatentowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 01.10.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 u mnie to już zdecydowanie za późno za 2 tyg przeprowadzka qubic - chodzi oto że zamiast FIXow montujesz same pakiety szybowe w XPS, to na kotwach do ściany i dalej obkładasz zwykłym styropianem - w końcu profil w oknie jest najdroższy i przez niego i połączenie z szyba ucieka najwięcej ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 01.10.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 jak to mówią "w głowie się nie mieści",z grubsza wszystko rozumiem ale poproszę o te szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 01.10.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 i jeszcze jedno jak taki pakiet zachowuje się jeśli chodzi o zyski ze słońca,chyba niewiele przepuszcza tego ciepełka jak ma takie dobre parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 01.10.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 no tak po latach główkowania na FM przestałem rozumieć.:eek:dzięki za wyjaśnienia ,miałeś rację to było zbyt proste i dlatego genialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts