olinek okrąglinek 24.02.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Witam! Chcę wystąpić o WZ. Pojechałam do starostwa po kopie mapy zasadniczej i ...... przezyłam szok!!!! Nie ma mojej działki na mapie!!! Wyglada to tak, jakby ktoś wytarł gumką cały pas, łącznie z drogą powiatową i obecnymi zabudowaniami.[/img] Mąż dostał tę działkę od rodziców, jakieś 10 lat temu. Wszystko było geodezyjnie podzielone. Na mapie nie ma granic z sąsiednimi działkami. I dlaczego na mapie nie ma zaznaczonej drogi powiatowej na "naszym" kawałku?? Co z tym można zrobić??? W obsłudze klienta jakies młode dziewczę siedziało i nie umiało mi pomóc. Powiedziała, że jeszcze sie z takim czymś nie spotkała. Do kogo się udać? I kto ma za to zapłacić? Bo przecież geodeta juz raz dostał za to pieniądze. Kto odpowiada za takie "kwiatki"? Edytowane 24 Lutego 2012 przez olinek okrąglinek nieczytelne zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 24.02.2012 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Dodam jeszcze, że na mapie ewidencyjnej wszystko jest jak trzeba. Ale do WZ potrzebna jest przecież kopia mapy zasadniczej. Co robić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 a złożył ktoś pismo do urzędu o uaktualnienie map? Ja zmieniałam adres działki (narożnikowa, po podziale nowa część nie leżała przy ulicy, do której była przypisana) w Starostwie. I teraz na mapce mam nowy adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 25.02.2012 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 (edytowane) a złożył ktoś pismo do urzędu o uaktualnienie map? Raczej nie... Nawet nie wiedziałam, że tak trzeba Adresatem pisma jest Starostwo? Jakieś koszty? ile czasu ma Urząd na uaktualnienie? P. S. Na działce obok jest nowy dom, a granicy między naszą a tamta działką nie ma na mapie. Tzn. że oni tez nie uaktualniali? Nie ma takiego obowiązku? To jak robili mapę do celów projektowych? Z działką z drugiej strony tez nie ma zaznaczonych granic, mimo że od zawsze stan jest taki sam - a granic niet. Edytowane 25 Lutego 2012 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 27.02.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Raczej nie... Nawet nie wiedziałam, że tak trzeba Adresatem pisma jest Starostwo? Jakieś koszty? ile czasu ma Urząd na uaktualnienie? P. S. Na działce obok jest nowy dom, a granicy między naszą a tamta działką nie ma na mapie. Tzn. że oni tez nie uaktualniali? Nie ma takiego obowiązku? To jak robili mapę do celów projektowych? Z działką z drugiej strony tez nie ma zaznaczonych granic, mimo że od zawsze stan jest taki sam - a granic niet. Może warto pójść najpierw na rozmowę z kierownikiem ośrodka, pokazać mapę ewidencji, pokazać wszystkie papiery i wówczas zobaczyć co zrobi. Pamię taj że jest też Wojewódzki Inspektor Nadzoru Geodezyjnego, do którego możesz napisać skargę. A swoją drogę, to niezły numer z ta mapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 27.02.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Może to głupie co powiem ale ta mapa wygląda jak by się im drukarka zacieła.Ja bym podjechała do geodezji i porozmawiała z kimś kompetentnym. Nie bardzo mi się chce wierzyć że mają nagle taką białą plamę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 27.02.2012 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Może warto pójść najpierw na rozmowę z kierownikiem ośrodka, pokazać mapę ewidencji, pokazać wszystkie papiery i wówczas zobaczyć co zrobi. Pamię taj że jest też Wojewódzki Inspektor Nadzoru Geodezyjnego, do którego możesz napisać skargę. A swoją drogę, to niezły numer z ta mapą. Dzięki. To jest jakaś myśl. Najpierw do kierownika. A numer rzeczywiście niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 27.02.2012 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Może to głupie co powiem ale ta mapa wygląda jak by się im drukarka zacieła. Ja bym podjechała do geodezji i porozmawiała z kimś kompetentnym. Nie bardzo mi się chce wierzyć że mają nagle taką białą plamę. Właśnie tak to wygląda - jak jakś biała plama. Rozmowa z kimś kompetentnym jest tu konieczna. Dzięki. W tym amoku nawet o tym nie pomyslałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 adres zmieniali mi od ręki i za darmo - napisałam w urzędzie tylko wniosek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek4 28.02.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Dodam jeszcze, że na mapie ewidencyjnej wszystko jest jak trzeba. Ale do WZ potrzebna jest przecież kopia mapy zasadniczej. Co robić???? Może to przejdzie ? Wniosek powinien zawierać: granic terenu objętego wnioskiem, przedstawionych na kopii mapy zasadniczej lub w przypadku jej braku na kopii mapy ewidencyjnej, obejmującej teren, którego wniosek dotyczy i najbliższe otoczenie tego terenu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 28.02.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts