fajnytanidomeq 27.02.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Mógłby ktoś mi wysłać kosztorys budowy ? Lub chociaż napisać ile wyszły materiały,robocizna i sprzęt oraz wysłać projekt domu . Moj ojciec bedzie sam w całości budował dom,więc chciałbym zorientować się ile wyniesie budowa domu po odliczeniu robocizny. Gdzieś słyszałem ,że robocizna to 1/3 kosztów domu, to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 27.02.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Poczytaj dzienniki budowy.W moim znajdziesz koszt materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 27.02.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 W swoim projekcie, na pierwszych stronach miałam tabele z kosztami - mnie jak na razie wszystko wyszło taniej niż w tych tabelach, ale jakiś ogólny rys sytuacji masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnytanidomeq 27.02.2012 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 W swoim projekcie, na pierwszych stronach miałam tabele z kosztami - mnie jak na razie wszystko wyszło taniej niż w tych tabelach, ale jakiś ogólny rys sytuacji masz. a mogłabyś wysłać mi te koszty ,ktore miałas w swoim projekcie,oraz poniesione przez Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 27.02.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Masz prywatną wiadomość, moich średnich kosztów materiałów. Pamiętaj - sporo zależy od projektu, np. pustaki żużlowe są tańsze od "maxów", okna też możesz kupić tańsze i droższe, podobnie z dachówkami. Nie wiem, czy tata wybrał już projekt - są projekty tańsze i droższe w wybudowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 dużo ci da porównanie kosztów budowy 250 m2 willi z oszczędnym 100m2 domkiem?Albo domu piętrowego z podpiwniczeniem z parterowym bez podpiwniczenia? Jak masz projekt, poszukaj ludzi którzy go budowali lub podobny. I im zadaj takie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 27.02.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 i poczytaj wątki o tym jak wybudować domy za 200 tysięcyi jeszcze ten o domach za 300 tysięcy - tam ludziska piszą co drogiewięc będziesz miał wyobrażenie co ile kosztujeno i jest jeszcze na forum wątek w stylu: ile zapłaciliście za stan surowya jak juz masz projekt, to idź za głosem Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnytanidomeq 29.02.2012 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 tylko jedna osoba mi napisala z kosztorysu ceny ,za co jej bardzo dziekuje ceny wyszly jej mniejsze, niz podane w kosztorysie ,z czego sie ciesze. W dziennikach budowy czesto nie ma wszystkich kosztow podanych, chyba ze znacie taki , to mozecie mi wyslac linka aha , dom ma miec 100-140 metrow(bez podpiwniczenia,z uzytkowym poddaszem), jeszcze dokladnie nie wiem (bo nie wiem na jaki starczy pieniedzy). Najepiej ,jakbyscie mogli napisac jakie ceny podane sa w kosztorysie. Robocizna,Materiały,Sprzęt , i jesli wam sie chce to napisac ceny poszczególnych etapów budowy(jesli macie podane w kosztorysie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 29.02.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Poczytaj dzienniki, mi budowa SSO wyszła 10% drożej niż zakładałem.Dom 205 m2, Yotung, dach kopertowy, deskowany, dachówka ceramiczna Piemont, 4 kominy, okna Velux (projekt indywidualny podobny do projektu Pola) budowa VIII-XII 20111. Materiał - 123 798,90 zł2. Robocizna - 47 700,00 zł Podział na etapyStan "0" - 42 651,71 złParter + strop - 53 397,25 złPoddasze + dach - 75 449,97 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnytanidomeq 02.03.2012 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 dzieki ze napisales, tylko mam pytanie: bo piszesz ,ze to stan surowy otwarty, a potem podajesz ,ze masz okna velux, to nie jest juz ssz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts