ewalm 02.03.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 przecież w drugim poście Zbysiek4 napisał : "wokół nas nie ma żadnych domów a działka jest pusta......a za nami las"to chyba raczej w pierwszym poście troszkę mu się wątek urwał i miało być " SZUKAM projektanta który nie bedzie chciał za dużo za projekt.......lub zrobi to z dobrego serca.......plany sytuacyjne mogę wkleic " Zbysiek4 - trochę nie rozumiem po co Ci w takim razie dom z ogrodem, skoro nie masz czasu się nim zajmować, można mieszkać w bloku i nie mieć problemu z ogrodem, ale nie da się mieć ładnego ogrodu nic nie robiąc. Całkiem tak jakbyś chciał mieć czysto w domu, ale nie sprzątać, bo nie masz na to czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.03.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 chyba, że wynajmie kogoś, kto będzie się ogrodem opiekował. Chyba szkoda czasu na radzenie w takim przypadku. IMHO Skończy się rządkiem "tujek" i zapuszczonym trawniczkiem bo to jest niby "bezobslugowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbysiek4 03.03.2012 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 chyba, że wynajmie kogoś, kto będzie się ogrodem opiekował. Chyba szkoda czasu na radzenie w takim przypadku. IMHO Skończy się rządkiem "tujek" i zapuszczonym trawniczkiem bo to jest niby "bezobslugowe" Kontynuując chciałbym przekazać iż chciałbym mieć taki ogród teren aby jak najmniej był nakładem mojej pracy po zakończeniu inwestycji.Po co się deklarować że będzie pięknie i że się pięknie bede opiekował.Dodam tylko że wasze Rady bardzo cenne najinspirowały mnie i moją żonę do tego aby mieć ogród naturalny....i z każdych rad skorzystam w 100 procentach.Bo jest ogród naturalny Zajefajny....a taras u mnie jest z tyłu domu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.03.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 w takim razie powiększ obszar lasu na swojej działce (gatunki wymieniłam) a trawnik ogranicz tylko do okolic tarasu - im mniejszy tym lepszy. Z czasem w swoim lesie wprowadzaj rośliny leśnego podszytu - paprocie, trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 06.03.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 w takim razie powiększ obszar lasu na swojej działce (gatunki wymieniłam) a trawnik ogranicz tylko do okolic tarasu - im mniejszy tym lepszy. Z czasem w swoim lesie wprowadzaj rośliny leśnego podszytu - paprocie, trawy. Jeszcze bluszcz, konwalie, parzydło,barwinek, bodziszki, gajowiec, jasnota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts