Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy z ogrodem

Recommended Posts

przecież w drugim poście Zbysiek4 napisał : "wokół nas nie ma żadnych domów a działka jest pusta......a za nami las"

to chyba raczej w pierwszym poście troszkę mu się wątek urwał i miało być " SZUKAM projektanta który nie bedzie chciał za dużo za projekt.......lub zrobi to z dobrego serca.......plany sytuacyjne mogę wkleic "

Zbysiek4 - trochę nie rozumiem po co Ci w takim razie dom z ogrodem, skoro nie masz czasu się nim zajmować, można mieszkać w bloku i nie mieć problemu z ogrodem, ale nie da się mieć ładnego ogrodu nic nie robiąc. Całkiem tak jakbyś chciał mieć czysto w domu, ale nie sprzątać, bo nie masz na to czasu.

chyba, że wynajmie kogoś, kto będzie się ogrodem opiekował.

Chyba szkoda czasu na radzenie w takim przypadku. IMHO Skończy się rządkiem "tujek" i zapuszczonym trawniczkiem bo to jest niby "bezobslugowe"

Kontynuując chciałbym przekazać iż chciałbym mieć taki ogród teren aby jak najmniej był nakładem mojej pracy po zakończeniu inwestycji.Po co się deklarować że będzie pięknie i że się pięknie bede opiekował.Dodam tylko że wasze Rady bardzo cenne najinspirowały mnie i moją żonę do tego aby mieć ogród naturalny....i z każdych rad skorzystam w 100 procentach.Bo jest ogród naturalny Zajefajny....a taras u mnie jest z tyłu domu.....

w takim razie powiększ obszar lasu na swojej działce (gatunki wymieniłam) a trawnik ogranicz tylko do okolic tarasu - im mniejszy tym lepszy.

Z czasem w swoim lesie wprowadzaj rośliny leśnego podszytu - paprocie, trawy.

w takim razie powiększ obszar lasu na swojej działce (gatunki wymieniłam) a trawnik ogranicz tylko do okolic tarasu - im mniejszy tym lepszy.

Z czasem w swoim lesie wprowadzaj rośliny leśnego podszytu - paprocie, trawy.

Jeszcze bluszcz, konwalie, parzydło,barwinek, bodziszki, gajowiec, jasnota...