mydlo 27.02.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam to jeden z moich pierwszych postów na forum, zwracam się z prośbą do architektów lub osób mających wiedzę na temat kosztów prac projektowych o opinie. Zwróciłem się do architekta o zaprojektowanie budynku na potrzeby gospodarstwa agroturystycznego, zawierającego 5 pokoi do wynajęcia, każdy z nich z łazienką, a dwa z nich to jakby małe mieszkania składające się z 2 pomieszczeń. Budynek zawiera część mieszkalną właściciela, siłownię, garaż na dwa auta, sale kominkową, kuchnie, spiżarnię, pralnię, pomieszczenia gospodarcze na piec, opał pompy itp. Zależało mi również na tym by architekt zajął się wszystkimi dokumentami związanymi z pozwoleniem na budowę czyli zastępstwo inwestorskie. Architekt również podejmie się prac związanych z zagospodarowaniem terenu. W odpowiedzi dostałem że taka usługa będzie mnie kosztowała 29000 + 23% VAT. Czy według was to za dużo, a może w sam raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 27.02.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Ja za domek ok 150m2 plus ok. 50m2 piwnice z organizacją dokumentów płacę 11tys. Do tego osobno geolog ok.1000zł.Twój dom jest wielki i wydaje mi się, że cena jest akuratna.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naszaheidi 28.02.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 My 30.000 za duzy dom Warszawa.Nie jestesmy specjalnie zadowoleni,architekt porobil mase bledow i sie wymiksowal.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbatura 29.02.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 ... gdzie jest działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.03.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 ja płaciłam za mały dom jednorodzinny 5800 zł. Ale miałam oferty za 10 tyś.Twoja cena jest adekwatna, sądząc po wielkości budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mydlo 03.03.2012 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Dziaka jest w okolicach Polanicy Zdroj woj Dolnoslaskie. Przepraszam za brak Polskich znakow, nie pisze ze swojego komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mydlo 07.03.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Udało się wytargować na 24,000zł więc nie będę już więcej szukał. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts