Baba_Budowniczy 28.02.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Wyobraźcie sobie taką sytuację: piękne siedlisko, bajecznie tanie, uregulowane sprawy własnościowe - i nikt nie chce go kupić, bo się w domu "niedobre rzeczy działy i dzieją". Miejscowi nawet nie zaglądają, ale nikt nie mówi co konkretnie, jak i dlaczego.Albo mieszkanie, w którym mąż właścicielki zginął kilka dni po przeprowadzce i uznawane jest za pechowe...Cena i położenie super. Ale... stoi. Kupilibyście coś takiego? Co by wzięło górę - kalkulacja czy ... zupełnie irracjonalna ostrożność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 28.02.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Dobrze, że za dreszczyk nie trzeba dopłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 28.02.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 ja bym kupił , zawołał szeptuchę albo inną babę co sie zna na czarach ( a prawie każda się zna ) , odczynił niezbędne rytuały i spokojnie mieszkał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 28.02.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nigdy w życiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 28.02.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 ja bym kupil, tylko musial bym sam mieszkac bo bym zony wolami nie zaciagnal pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 28.02.2012 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 No, ja tam odczyniać nie uczona . A takich miejsc z legendą, w których się ludzie boją zamieszkać jest całkiem sporo. Każdy z kim rozmawiałam słyszał, ale nie znalazł się odważny żeby przetestować wieść gminną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 28.02.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Średniowiecze już dawno za nami! A ludziska wciąż wierzą w przesądy i zabobony..... Dmuchają na zimne, odpukują, wypluwają, trzymają kciuki.... Ja bym zamieszkała w takim domu bez problemu. Grunt to zdrowy rozsądek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 28.02.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 he he dobre,ja tam bym kupiła taki dom za grosze i zamieszkałabym tam bez problemu,trudno od czasu do czasu by było wesoło, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.02.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 brak konkretów to już konkret Kto oglądał te odcinki Rancza, gdy hamerykanka chciała wprowadzić się do domu po babci? Tam też różne cuda w domu się działu... Może sama zrób małe dochodzenie. Ksiądz. Lokalne gazety z jakiegoś szerszego okresu czasu. Pogadanki z lokalnymi. Może gdzieś uda Ci się znaleźć jakiś konkret. Jeżeli nie, to kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 28.02.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 U nas (czyli w okolicy) był taki dom, w którym znaleziono odcięta głowę w domu w stanie surowym (nie wiem, czy tam sie odbyła egzekucja, czy ktoś sie w ten sposób pozbywał po kawałku zwłok). Policja reszty ciała nie znalazła. Długo dom stał pusty, właściciel nie mógł go sprzedać i nie chciał sam zamieszkać. Wreszcie ktoś go kupił i widzę, że mieszka już kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 29.02.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Dobrze że wrzuciłem w narożniki ław kasę, bo byłbym dzisiaj bankrut ; ). A w takim jak wyżej domu pewnie bym zamieszkał. Ale koniecznie z moją kobietą. Strachy długo by z nią nie wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 29.02.2012 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 He-he, każdy odważny, rozsądny i w ogóle, ale kupuje ... coś innego Mimo zalet. Dla mnie sprawa jest ciekawa głównie z psychologicznego punktu widzenia - niby jesteśmy właśnie daleko od średniowiecza, ale jak przyjdzie co do czego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.02.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 A ja powiem szczerze, że bym takiegop domu nie kupiła, bo bym sie chyba z.... ze strachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 29.02.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 ja też bym nie kupiła; 20 lat temu takie opowiadania mnie nie ruszały, a teraz boję się sama zostać w domu na noc - moja wyobraźnia zawsze zawsze ostro pracuje; nie, nie, to nie na moje nerwy u nas w pobliżu też stoi dom - willa, wybudowana jakieś 10 lat wstecz, czyli w zasadzie bez " historii", ale właściciele dom sprzedali po 2 latach mieszkania - w sumie nic w tym dziwnego, ale obecnie dom znowu stoi do sprzedaży przez 4 właściciela; wszyscy zgodnie mówili,że "coś" nie daje im tam mieszkać; nie za bardzo chcą się na tym tematem rozwodzić - bo rozmówcy patrzą na nich z lekka dziwnie... nie wiem, nie byłam, nie widziałam; to trochę jest jak z UFO podobno jest, ale nikt go nigdy nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 02.03.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Oglądanie horrorów i filmów o duchach zrobiło swoje. Wyobraźnia pracuje, a każdy nocny szmer wydaje się mocno podejrzany...... Powody różnych "dziwnych" zdarzeń są zwykle prozaiczne - nocne ptaki, gryzonie, owady, czasem na strychu zagnieździ sie łasica.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 02.03.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Dziewczyny i chłopaki luknijcie tutajhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?182610-19-podatekbo już sama nie wiem jakich mam argumentów użyć. Dziewczyna w pogoni za marzeniem o własnym domu pcha się w niezłe kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.03.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 A ja Wam podam stronkę dla lubiących się bać. Wchodzicie na włąsną odpowiedzialność. http://www.nautilus.org.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 02.03.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Na przeciwko mojego aktualnego miesca zamieszkania jest "feralna nieruchomość".Pradziadek - utopił się w stawieDziadek - popełnił samobójstwoOjciec - zginął w wypadkuWnuk - alkoholik, przetrwonił majątek zbudowany przez ojca Nieruchomość była na sprzedaż przez długi czas. Ktoś kupił. Jakiś obcy, mimo, że ziemia okolicznym mieszkańcom jest potrzebna (tereny sadownicze). Wszyscy mówią że jest klątwa. Zastanawiamy się, co będzie z nowym właścicielem. Niby nikt w takie banialuki nie wierzy, a jednak, jakiś ułamek duszy każde postępować nieracjonalnie:-) pzdr i udanych zakupów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 02.03.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 aa kupiłbym - tylko żonie nie mówił co sie tam działo. Chociaz z drugiej strony na pewno "życzliwi" by wygadali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 02.03.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Hehe, adrenalina nie jest zła Ale horrorów w tym domu raczej oglądać bym nie mogła, bo potem każde stuknięcie, skrzypnięcie pobudzałoby moją wyobraźnię A niby przesądna nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts