robi77 29.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Chce się odsłonić od ulicy (kurzu i wścibskich ludzi ze wsi) Jaką matę najlepiej dać aby była gęsta i trwała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.03.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 żeby była trwała to chyba z PCV Najsłabsza jest trzcinowa, wiklina, wrzos i bambus sa nieco trwalsze, ale ogrodzenia na lata się nie spodziewaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.03.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Zobacz plandeki ogrodzeniowe - http://www.artesystem.pl/siatki_plandeki.php http://www.siatki.biz/6,420,306,Plandeka_na_ogrodzenia_budowlane.html http://www.gardenflora.pl/plandeki-okryciowe-120gm2-ziel-c-1034.html - nie wygląda to za dobrze, ale na jakiś czas starczy, zanim rośliny nie zakryją ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 01.03.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 A może coś takiego http://allegro.pl/listing.php/search?string=maty+wiklinowe&category=1532 od sąsiadów osłoni, ale czy od kurzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 01.03.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Moja trzcinowa mata ma 10 lat. Nie zgniła, ale miejscami pnącza mi ją wyszczerbiły. Czyli całkiem nieźle jak na tak kruchy materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 12.03.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Kupiłem wiklinową, wygląda naprawdę elegancko. Zobaczymy jak długo wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 19.08.2012 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Podobno pomalowanie maty wiklinowej zużytym olejem silnikowym przedłuża znacznie jej żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 a zalanie ziemi chlorem i posypanie solą powoduje, że nic na niej nie urośnie. rany, kto w pada na takie pomysły? Jakby nie można było użyć oleju do konserwacji drewna? Nie, Polak musi wpaść na pomysł zasyfienia środowiska i to najbliższego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 19.08.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 a zalanie ziemi chlorem i posypanie solą powoduje, że nic na niej nie urośnie. rany, kto w pada na takie pomysły? Jakby nie można było użyć oleju do konserwacji drewna? Nie, Polak musi wpaść na pomysł zasyfienia środowiska i to najbliższego! Polak lubi takie "smaczki". Dawniej ludzie całe stodoły malowali zużytym olejem silnikowym. Fajnie śmierdziało latem. Mój znajomy 5 lat temu malował drewnochronem. Niby jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 20.08.2012 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Lepiej malować wiklinę pędzlem czy może pod ciśnieniem spryskać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 20.08.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Lepiej malować wiklinę pędzlem czy może pod ciśnieniem spryskać ? Rozkładasz folię, na to rozkładasz matę, bierzesz taki wielki pędzel do malowania ścian (jak jeszcze wałków nie było) maczasz i malujesz. Tak obficie, nie żałując środka. Potem odwracasz matę i to samo. Jak wyschnie to możesz powtórzyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 20.08.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Rozkładasz folię, na to rozkładasz matę, bierzesz taki wielki pędzel... zamiast pędzla polecam włochaty wałek. Ja to bym wstawił całą rolkę do dużego pojemnika (np. po farbie do ścian, umytego pojemnika na śmieci itp - co kto ma) i polewał z góry impregnatem. Po odsączeniu rozwijamy do wyschnięcia - i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 20.08.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 ... zamiast pędzla polecam włochaty wałek. Ja to bym wstawił całą rolkę do dużego pojemnika (np. po farbie do ścian, umytego pojemnika na śmieci itp - co kto ma) i polewał z góry impregnatem. Po odsączeniu rozwijamy do wyschnięcia - i już. Hmm w sumie racja też dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 28.08.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 a pod tą matę zwykła siatka? myślałam o przemysłowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 01.09.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 01.09.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Posiadasz w ogóle ogrodzenie od strony ulicy ? 100% intymności taka mata Ci niestety nie da, chyba że zamówisz dwie i na siebie nałożysz.. Jakiej długości to ta wiklina ma być ? Ja swoją przyczepiłem do ogrodzenia ze słupków metalowych i siatki ocynkowanej, raczej zwykła siatka nieocynkowana nie wchodzi w rachubę, będzie rdzewieć i brudzić matę, chyba że pomalujesz jakąś dobrą farbą do metalu. Swoją matę przyczepiłem w wielu miejscach do siatki, gdyż wiatr by nią po prostu poruszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekBR 11.09.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Na ogrodzeniu bardzo fajnie prezentuje się mata cieniująca. Mój kumpel, u którego grillujemy, ma taką siatkę w kolorze ciemno-zielonym i jest mocno gruba, wiec rzeczywiście osłania przed wiatrem, kurzem, słoncem i sąsiadami, których on ma naprawdę ciekawskich Nie wiem tylko gdzie kupował, ale jak wpisze się w wyszukiwarce "Siatki cieniujące", to wyskakują oferty różnych sklepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbyra321 13.11.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffael 13.11.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Mam wiklinową prawie 5 lat. Wygląda ładnie, póki co nic się z nią nie dzieje. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecenas41 27.04.2015 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Najlepiej się na to zdadzą taśmy ogrodzeniowe wykonane z biodegradowalnego polipropylenu. Koniecznie zwróć uwagę na jakość, co wytrzymają wiele lat bez względu na pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts