Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mata wiklinowa na ogrodzenie

Recommended Posts

Zobacz plandeki ogrodzeniowe - http://www.artesystem.pl/siatki_plandeki.php

http://www.siatki.biz/6,420,306,Plandeka_na_ogrodzenia_budowlane.html

http://www.gardenflora.pl/plandeki-okryciowe-120gm2-ziel-c-1034.html

- nie wygląda to za dobrze, ale na jakiś czas starczy, zanim rośliny nie zakryją ogrodzenia

• 2 weeks później...
  • 5 months później...

a zalanie ziemi chlorem i posypanie solą powoduje, że nic na niej nie urośnie.

rany, kto w pada na takie pomysły? Jakby nie można było użyć oleju do konserwacji drewna?

Nie, Polak musi wpaść na pomysł zasyfienia środowiska i to najbliższego!

a zalanie ziemi chlorem i posypanie solą powoduje, że nic na niej nie urośnie.

rany, kto w pada na takie pomysły? Jakby nie można było użyć oleju do konserwacji drewna?

Nie, Polak musi wpaść na pomysł zasyfienia środowiska i to najbliższego!

Polak lubi takie "smaczki". Dawniej ludzie całe stodoły malowali zużytym olejem silnikowym. Fajnie śmierdziało latem.

Mój znajomy 5 lat temu malował drewnochronem. Niby jest w porządku.

Lepiej malować wiklinę pędzlem czy może pod ciśnieniem spryskać ?

Rozkładasz folię, na to rozkładasz matę, bierzesz taki wielki pędzel do malowania ścian (jak jeszcze wałków nie było) maczasz i malujesz. Tak obficie, nie żałując środka.

Potem odwracasz matę i to samo. Jak wyschnie to możesz powtórzyć.

Pozdrawiam

Rozkładasz folię, na to rozkładasz matę, bierzesz taki wielki pędzel
... zamiast pędzla polecam włochaty wałek.

Ja to bym wstawił całą rolkę do dużego pojemnika (np. po farbie do ścian, umytego pojemnika na śmieci itp - co kto ma) i polewał z góry impregnatem. Po odsączeniu rozwijamy do wyschnięcia - i już.:cool:

... zamiast pędzla polecam włochaty wałek.

Ja to bym wstawił całą rolkę do dużego pojemnika (np. po farbie do ścian, umytego pojemnika na śmieci itp - co kto ma) i polewał z góry impregnatem. Po odsączeniu rozwijamy do wyschnięcia - i już.:cool:

Hmm w sumie racja :) też dobry pomysł.

• 2 weeks później...

Posiadasz w ogóle ogrodzenie od strony ulicy ? 100% intymności taka mata Ci niestety nie da, chyba że zamówisz dwie i na siebie nałożysz.. Jakiej długości to ta wiklina ma być ? Ja swoją przyczepiłem do ogrodzenia ze słupków metalowych i siatki ocynkowanej, raczej zwykła siatka nieocynkowana nie wchodzi w rachubę, będzie rdzewieć i brudzić matę, chyba że pomalujesz jakąś dobrą farbą do metalu.

Swoją matę przyczepiłem w wielu miejscach do siatki, gdyż wiatr by nią po prostu poruszał.

P1010018.JPG

• 2 weeks później...
Na ogrodzeniu bardzo fajnie prezentuje się mata cieniująca. Mój kumpel, u którego grillujemy, ma taką siatkę w kolorze ciemno-zielonym i jest mocno gruba, wiec rzeczywiście osłania przed wiatrem, kurzem, słoncem i sąsiadami, których on ma naprawdę ciekawskich ;) Nie wiem tylko gdzie kupował, ale jak wpisze się w wyszukiwarce "Siatki cieniujące", to wyskakują oferty różnych sklepów.

• 1 year później...
  • 1 year później...