agata.kmisti 01.03.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 j.w. Moze ktos z Was wie? Google maps jest aktualizowane chyba raz na sto lat, bo na mojej dzialce stoi juz dom, a wedlug Google nadal drzewa rosna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 02.03.2012 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Zależy w jakiej okolicy. Można zerknąć na Zumi.pl i przełączyć widok na satelitę.Dobre zdjęcia można jeszcze znaleźć na Geoportal.gov.pl i Geoportal2.plRóżne jakości dla różnych okolic i nie wiem jak z aktualnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 02.03.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Generalnie za aktualne zdjęcia satelitarne i to jeszcze w dobrej rozdzielczości, to trzeba zapłacić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 02.03.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Spróbuj wygooglać frazę "portal geodety powiatu ..." w miejsce kropek wpisując nazwę swojego powiatu. Niektóre powiaty mają bardzo dokładne mapy na swoich stronach. Przykład - rynek w moim miasteczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 02.03.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Geoportal.http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 02.03.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 geoportal2'u nie ogarniam. Nie wiem jak zrobic, zeby bylo widac widok satelitarny, a nie granice powiatow. :-/ Na specjalnej podstronie dla mojej miejscowości w panelu po lewej jest opcja włączenia zdjęcia lotniczego i wystarczy ją zaznaczyć. To lepsza dokładność niż satelita. Dokładność jak u bowess. Można po samochodach bez trudu poznać kto gdzie parkował w momencie robienia zdjęcia, albo gdzie sąsiad gromadzi śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 02.03.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Zobacz może tu:http://www.geoserwer.pl/sklep/mapa/?Szczecin/Szczecin/Szczecin/Zachodniopomorskie&lon=14.5553&lat=53.4214&i=037477&s=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 02.03.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Zobacz może tu: http://www.geoserwer.pl/sklep/mapa/?Szczecin/Szczecin/Szczecin/Zachodniopomorskie&lon=14.5553&lat=53.4214&i=037477&s=7 Pod tym adresem niektóre miejsca są mocno nieaktualne. Gdyby ta technologia była dostępna w XIV wieku to właśnie byśmy oglądali bitwę pod Grunwaldem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 02.03.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) No, gdyby w XIV wieku ktoś obejrzał bitwę pod Grunwaldem, to byłby niezły look w przyszłość. Rozumiem, że miałeś na myśli dostępność od XIV w., ale tak zabawnie mi się skojarzyli ówcześni potencjalni użytkownicy. Trzeba szukać. Wrzuciłam pierwszy w miarę dokładny Szczecin, który mi się wyszukał. Geoportal niestety też miejscami mocno nieświeży. Edytowane 2 Marca 2012 przez bowess Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 02.03.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 j.w. Moze ktos z Was wie? Google maps jest aktualizowane chyba raz na sto lat, bo na mojej dzialce stoi juz dom, a wedlug Google nadal drzewa rosna... Chyba najbardziej aktualne zdjęcia Szczecina znajdziesz na stronie UM w Szczecinie. Tam jest interaktywny plan miasta. Pod nim na dole jest okienko wyboru opcji. Odznacz te wszystkie okienka z zabudowa itp bo tylko zamazują zdjęcia i zaznacz "zdjęcie lotnicze z 2008r". Są w miarę dokładne i chyba troszkę od googlowych aktualniejsze (to niestety nie znaczy że aktualne). Lepszych za darmo raczej nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata.kmisti 02.03.2012 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Sprawdzialam wszystkie zrodla, ktore podaliscie i niestety nie ma tam mojej chalupy. Rzeczywiscie chyba w cuda wierze, ze uda mi sie znalezc w sieci aktualne zdjecia satelitarne gratis. A gdzie mozna zamowic taka platna fotke? Edytowane 3 Marca 2012 przez agata.kmisti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.03.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 http://www.wzp.pl/geodezja/wojewodzki_osrodek_dokumentacji_geodezyjnej_i_kartograficznej.htmZdaje się że mozna tam zamówić dowolne zdjęcie. Ceny niestety nie znam.Tak przy okazji; zdjęcie lotnicze z 2008 roku które można otworzyć w planie Szczecina na stronie UM jest dokładnie takie samo jak zdjęcie z google. Jaja jakieś, ktoś tam po prostu skłamał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.03.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Mój dom najaktualniejszy tylko w Google - zdjęcie gdzieś z przed 2 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 03.03.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Na googlach jest już mój nowy dom ale jeszcze bez koloru czyli gdzieś z jesieni 2010 roku. Nie ma też domu na przeciwko mnie który powstał na początku zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata.kmisti 03.03.2012 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 http://www.wzp.pl/geodezja/wojewodzki_osrodek_dokumentacji_geodezyjnej_i_kartograficznej.htm Zdaje się że mozna tam zamówić dowolne zdjęcie. Ceny niestety nie znam. Tak przy okazji; zdjęcie lotnicze z 2008 roku które można otworzyć w planie Szczecina na stronie UM jest dokładnie takie samo jak zdjęcie z google. Jaja jakieś, ktoś tam po prostu skłamał.. W poniedzialek tam zadzwonie i sie spytam ile kosztuje taka przyjemnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 03.03.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Rzeczywiscie chyba w cuda wierze, ze uda mi sie znalezc w sieci aktualne zdjecia satelitarne gratis. A gdzie mozna zamowic taka platna fotke? Zdjęcia o których mówicie nie są wykonywane z satelity lecz z samolotu. Jeśli natomiast interesuje cię zrobienie ładnych zdjęć swojego domu z wysokości (nie tylko z góry ale i z perspektywy) to poszukaj kogoś w okolicznym aeroklubie. Niektóre firmy robią też takie zdjęcia latawcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.03.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Zdjęcia o których mówicie nie są wykonywane z satelity lecz z samolotu... W google też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 04.03.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Moja okolica lepiej widoczna na http://maps.google.pl/ niz http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek4 05.03.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 W google też? Też. Google nie ma lepszych satelitów W prawym dolnym rogu google map masz dostawcę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 05.03.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 j.w. Moze ktos z Was wie? Google maps jest aktualizowane chyba raz na sto lat, bo na mojej dzialce stoi juz dom, a wedlug Google nadal drzewa rosna... Oj to mojej chalupy nie bedzie nigdzie, bo zaistniala w sierpniu 2011.. eh! Jak sama napisałaś Google Maps, są aktualizowane bardzo rzadko i ty się spodziewałaś, że w przeciągu tego 0,5 roku pojawią się zaktualizowane mapki z twoim domkiem? Zaglądnij do Google Maps za 5, 10 lat. Może się już pojawią jakieś aktualniejsze zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts