Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do vis-a-vis - wariant II

Recommended Posts

Dziewczynki kochane, przepraszam Was, ale powiadomienia nie dostalam na maila i nawet nie wiedzialam, ze ktos mnie nawiedzil. I tak latalam po innych watkach, a do siebie nawet nie zajrzalam.

Grazynko ja tego gazu to jeszcze nie jestem pewna, czy w ogole u nas bedzie. Na razie zbieraja podpisy i jesli bedzie wystarczajaca ilosc osob chetnych to dopiero zaczna cos dzialac w tym kierunku. Nie wiadomo ile potrwa sama papierologia, projekty itd. Mialam zadzwonic do pani soltys i podpytac, ale jakos tak mi zeszlo i jeszcze nie dzwonilam.

Co do kosztow, to nawet jesli wszystko wyniosloby 20tys, to i tak to bedzie tylko polowa (nawet mniej) tego, co musielibysmy zaplacic za pc.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 216
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość GOSC12_3

tereska77jakies postępy Was? U nas pooooooowolutku, ale do przodu. Teraz wywalamy schody z drewna i obliczamy szalunki na betonowe. Ciekawe jak nam wyjdzie :)? Chyba zaprosimy naszego kierbuda.

Pozdrawiam serdecznie

tereska77jakies postępy Was? U nas pooooooowolutku, ale do przodu. Teraz wywalamy schody z drewna i obliczamy szalunki na betonowe. Ciekawe jak nam wyjdzie :)? Chyba zaprosimy naszego kierbuda.

Pozdrawiam serdecznie

Nic sie u nas nie dzieje niestety:no:

Czekamy na wiosne, zbieramy kase i oferty na pc. Od nadmiaru informacji juz mi mozg puchnie:lol2:

No i poszlo, a chcialam tylko podglad zrobic:oops:

Riri te schody to sami bedziecie robic?

Ja to chyba nawet palcem nie rusze u nas, chocbym chciala:( Nasza "praca" na budowie ogranicza sie do sprzatania:sick:

Daj znac jak Wam poszlo z tymi schodami, niech sie chociaz Twoimi postepami pociesze.

pozdrowionka:bye:

Gość GOSC12_3

Hej tereska77

Ja nie tak dawno też miałam głowę jak balon od wiadomości, ale dałam sobie na luz na chwilkę.

U nas tez powoli wszystko idzie. My robimy po pracy po parę godzin i co 2 tydzień jeszcze, więc możesz sobie wyobrazic jak to u mnie wygląda. Od roku syf, kiła i mogiła ( jak to się mawia). W ogóle nie widac rezultatów, choc są. Ale ja dopóki nie będzie wylewek i tynku to nie bedę zadowolona.

Schody na razie w obliczeniach. Robic będzie moj tato i mąż ( jak zwykle :) ).

Jak tylko wyleją, wchodze ja :) Dokańczamy sufity na poddaszu i w ganku.

Uff, a jeszcze kanaliza, ogrzewanie podłogowe i odkurzacz :bash: WYLEWKI MUSZA BYC DO KONCA ROKU (bo jak nie to zwariuję) .

Pozdrowionka

• 1 month później...
hej

mam pytanko z jakiej firmy macie okna i jak wyszly cenowo???????moze byc na priw :)

Przepraszam, ze odpisuje tak pozno, ale wczoraj strona forum w ogole mi sie nie chciala otworzyc:bash:

Poszukam wydruku z dokladna ostateczna wycena i dam Ci znac:)

Z tego co na szybko znalazlam w moim kajeciku budowlanym, za okna zaplacilismy 18.800, firma Oknal (ul. Sikorskiego, przy skrzyzowaniu z Woj. Polskiego).

• 1 month później...
Teresko :hug: jak tam piesunio, słucha cuś czy dalej uparty i ucieka?

Ja jestem niesamowita po prostu:P Przez 2 miesiace do wlasnego watku nie zajrzec:sick:

Piesunio jest przewaznie nazywany przeze mnie "ty mendo wstretna" i niestety ma w doopie wszystko, cala wies jego:mad: Ucieka, lazi gdzie chce, jednym slowem bezstresowe chowanie wychodzi mi bokiem:P Co najsmieszniejsze nigdy nie wlezie z powrotem, tylko staje pod bramka, szczeka i trzeba krolewicza wpuscic:yes:

Nie wiem co robic:( Nie zamkne go przeciez "na starosc" w kojcu. Ma juz 8 lat i nigdy zamkniety nie byl, co najwyzej w czasie burzy siostra go zamyka w garazu, bo bardzo sie boi.

Po ostatniej akcji z uchem (poszedl do sasiadki, ale sasiadka nie byla "chetna" i polowe ucha mu odgryzla), moja siostra probowala mu zalozyc szelki:rolleyes: No i owszem, zalozyla, ale zdjela po 2 minutach, bo to bylo traumatyczne przezycie dla Boryska, stal jak skamienialy i kroku nie chcial zrobic w tych szelkach:no:

Zelciu kochana, a Ty w ogole jeszcze zagladasz na forum???:hug:

• 8 months później...
Gość GOSC12_3

Hej Tereska sto lat mnie nie było. Piękne te Twoje parapety, właśnie taki kolor mi sie bardzo podobał. Podobne bede miec tylko w ganku, reszta biała :( I drzwi z salonu są extra. Będzie pieknie.

U nas cisza, nadal jesteśmy w tyle :yes: W tym roku chcemy zrobic podłogówkę i wylac podłogi. A co u Was? Na pewno juz jest troche dalej. Napisz plisss

Witaj Riri:hug:

Uwierzysz, ze juz prawie rok minal, jak ostatni raz u mnie bylas??? I po roku nie masz o czym czytac, bo mi sie pisac nie chcialo:rotfl:

Niech chwile pomysle, o czym ostatnio pisalam:confused: Gladzie, malowanie i parapety...

Latem zrobilismy odwierty do pompy ciepla, a na jesieni mielismy ocieplac dach, ale plan sie troche zmienil, bo wykonawca mial opoznienie z inna praca i przychodzi do nas (mam nadzieje) w tym miesiacu. Teraz zrobi tylko welne, a plyty i szpachlowanie na wiosne. Welna juz czeka, cala kuchnia zawalona;)

Zakupilismy wszystkie pstryczki i gniazdka, zdecydowalismy sie na Schneider Asfora

220966.jpg

f-schneider-gniazdo-pojedyncze-z-u-biale-asfora-eph2800121.jpg

big_g2.jpg

Elektryk troche u nas podzialal, kable juz ze scian nie stercza i we wszystkich pomieszczeniach (oprocz lazienki) mamy gustowne oswietlenie w postaci oprawek z zarowka;) Niby tak niewiele, a cieszylismy sie jak dzieci, ze juz sobie popstrykac mozemy:D

Kupilismy rowniez oswietlenie do pomieszczen gospodarczych (garaz, kotlownia i pralnia). Zdjec nie mam, bo kupilismy w sklepie stacjonarnym i do glowy mi nie przyszlo, zeby zdjecia zrobic:bash: Znalazlam tez fajny plafon, ktory musialam;) kupic, dokupilam do niego czujnik ruchu i o oswietlenie przedsionka nie musze juz sobie zawracac glowy:)

Plytki do pralni tez juz kupione, leza sobie w garazu i czekaja na wiosne.

Do malego wc wybrane, projekt sie robi:wiggle:

Rozwazalismy rozne opcje, ostatecznie plytkujemy do sufitu;)

Dol tortora

glazura-cisa-liberty-boiserie-tortora-32x75-zapytaj-o-cene.jpg

liberty_6704_2.jpg

gora avorio (na zdjeciu bianco, "prawie" to samo;))

damasco-bianco-32x75.jpg

Gość GOSC12_3

Jejciu tereska, ale masz oko :) Rzeczywiście rok mnie nie było, hasło zapomniałam, nawet nie wiem gdzie mój wątek. Zresztą i tak nie ma co pisać :)

No no, ale u Ciebie sie dzieje :) Bardzo mi sie podoba to co robisz, taki styl właśnie mi się podoba i jeśli pozwolisz podkradnę ten kinkiet zewnętrzny. Mozna wiedzieć gdzie kupiłaś?

Pozdrawiam Cie serdecznie

Riri jesli tylko kinkiet potrzebujesz, to widzialam bardzo ladne w Mrowce i o polowe tansze niz te, co kupilam.

Tylko takie zdjecie znalazlam na szybko w internecie, ale jakis czas temu widzialam je tez na allegro

4506072-1-1-0.jpg

Skan Polska, seria RIKI.

Te kinkiety sa w 2 wersjach, dolny i gorny, widzialam je w sklepie, macalam i bardzo mi sie podobaly, niestety nie maja plafonow i musialam zrezygnowac:( Nie wiem, czy nie podobaja mi sie bardziej od tych moich:confused:

Te, ktore kupilam, znalazlam na allegro, czas oczekiwania 3 tygodnie, cena niezbyt atrakcyjna;), ale mialam juz dosyc szukania.

http://allegro.pl/ogrodowa-lampa-scienna-plafoniera-antyczna-patin-i5054403549.html

Tak sobie pomyslalam wczoraj, ze dostane zawalu, jak mi te nieszczesne plytki wycenia:sick:

Cene plytek sprawdzilam, ale do glowy mi nie przyszlo, zeby sprawdzic "reszte"....

Przy podlodze idzie najpierw:

alzata-tortora-15x32.jpg

potem

boiserie-tortora-32x75.jpg

wyzej

liberty-prugna-32x32.jpg

i dopiero na gore te "kwiatki";)

Przeliczylam mniej wiecej m2 x cena plytek, ale przeciez te male dekoracyjne sa na sztuki sprzedawane:bash:

Cena (w sklepie internetowym) 112 i 64zl/szt:sick:

Czesc Tereska :D :bye:

W koncu udalo mi sie Ciebie znalezc, dzieki wujkowi google, bo stopke ukrylas...a ja chcialam wstapic z rewizyta, zatem jestem i mam zamiar nadrobic zaleglosci...

beda zdjecia? tzn wiecej zdjec? :D :lol2:

Ostatnio znalazlam fajny DB, wysle ci namiary na pw, szczegolnie interesujace sa 3 ostatnie strony :yes: chodzi o PC :cool:

W wolnej chwili nadrobie zaleglosci u Ciebie :D

Pozdrawiam slonecznie (piekna mamy wiosne dzisiaj)

Witaj Melisko:welcome:

Cos dzisiaj forum dziala nie tak, jak trzeba, ciagle mi jakis ERROR wyskakuje:sick:

Stopke ukrylam, bo mi sie w dzienniku pisac nie chce i nic sie tu nie dzieje;)

Czekamy na wiosne, wtedy cos sie ruszy. Zdjec na razie zadnych nie bedzie, bo z tej radosci, ze tyle kupilam, to do glowy mi nie przyszlo, zeby wszystko obfocic:sick:

Czekam na ta nieszczesna wizualizacje i wycene plytek do wc, to nastepne pomieszczenie bede miala z glowy.

Lazienka na razie musi poczekac, bo bez "macania" nie kupie:D Spodobaly nam sie jedne plytki do lazienki, ale jak dostalam wizualizacje, to okazalo sie, ze to w ogole nie moja bajka:(

No i niestety zanim zaczne wykonczeniowke na powaznie, to musze najpierw ogarnac te wszystkie techniczne tematy. Pompa, rekuperator, zmiekczacz do wody i klima.

I jak to wszystko kupie, to nie wiem, czy zostanie mi kasy na cokolwiek innego:lol2: