lidialip 06.03.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Moi drodzy forumowicze, mam piękną działkę w lesie z cudowną leśną ziemią i prawie całą udało mi się zagospodarować. Niestety pozostał pas przy bocznym tarasie i za diabła nie wiem co poradzić. Mamy z tej strony grila więc może wysypać całość kamieniami, ale jest trochę spadziście więc nie wiem czy te kamienie nie będą się zsuwać. Macie jakieś pomysły http://img819.imageshack.us/img819/1733/005ivy.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 wokół grilla musisz mieć możliwość chodzenia i to pewnie tak o średnicy min 2 m. Do tego jakieś ławki z pni drzew i trochę leśnych krzewów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidialip 06.03.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 ławki super pomysł leśne krzewy czyli jałowce i inne iglaki tak?A co dać na ten piach coby się nie kurzyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Musisz tak czy inaczej utwardzić. Może polne kamienie układane na płask w suchym betonie? W polskich lasach nie rosną tylko iglaki.Masz tam chyba piaski, o ile widzę. W takim razie można posadzić żarnowca i szczodrzeńca. A po wsypaniu w dołek ziemi wapiennej także perukowca i kalinę hordowinę. Jako pionowy akcent może być jarzębina - są też formy płaczące, które ładnie wyglądaja podsadzone płożącym jałowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidialip 08.03.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Musisz tak czy inaczej utwardzić. Może polne kamienie układane na płask w suchym betonie? A jak zrobić suchy beton? Trzeba wybrać ten luźny piasek, mogę to zrobić sama czy potrzebuję fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.03.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 suchy beton to beton nie polany wodą Robisz podbudowę jak pod chodnik i jaką ostatnia warstwę dajesz cement z piaskiem, układasz w tym kamienie i dopiero po ułożeniu spryskujesz wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidialip 30.04.2012 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 suchy beton to beton nie polany wodą Robisz podbudowę jak pod chodnik i jaką ostatnia warstwę dajesz cement z piaskiem, układasz w tym kamienie i dopiero po ułożeniu spryskujesz wodą. Bruk już się robi... Jak będzie gotowy to dam fotkę. Żarnowiec, perukowiec przyjęły się pięknie, róże na skarpie również (podpatrzyłam w innym wątku). Elfir jesteś nieoceniona... dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidialip 13.05.2012 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 A to już prawie gotowy ogród... http://imageshack.us/photo/my-images/844/021ll.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidialip 13.05.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 13.05.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 pięknie ci to wyszło , napisz i zrób zbliżenie tej studni ( z czego zrobiona ), a te kamienie to polne czy jakieś kupne /pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidialip 13.05.2012 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Coś się pozmieniało z tymi zdjęciami, przepraszam zaśmiecam forum.. http://img844.imageshack.us/img844/1848/021ll.jpgShot at 2012-05-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidialip 13.05.2012 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 pięknie ci to wyszło , napisz i zrób zbliżenie tej studni ( z czego zrobiona ), a te kamienie to polne czy jakieś kupne /pięknie Studnia to grill, zrobiony z siatki i małych kamieni, zrobię zbliżenie i wyślę zdjęcie. A kamienie kupione zwykłe polne. W końcu pozbyłam się piachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts