jaro4 06.03.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam zaczynam załatwiać formalności związane z pozwoleniem na budowę i cena mapki do celów projektowych od geodety wyrwała mnie z trampek. W zeszłym roku był to koszt ok 500zł a dzisiaj powiedział mi 3000zł bo się jakieś przepisy pozmieniały. Czy ktoś w ostatnim czasie robił takie mapki i czy faktycznie ceny poszły tak ostro w góre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 06.03.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Wydaje mi sie ze geodeta chce na Tobie ostro przyciac poszukaj w necie w swoim rejonie, a napewno znajdziesz taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 06.03.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Znajdź numer jakiegokolwiek geodety w Twoim rejonie, zadzwoń i zapytaj o cenę. Ja nie słyszałam o żadnych zmianach i na pewno bym tyle nie zapłaciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 06.03.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Dzwoniłem do kilku i ceny są takie same za mapki 1200zł i za wytyczenie granic ok 2000zł. Architekt który będzie robił adaptacje projektu mówił mi o zmianach w przepisach i geodeci do których dzwoniłem a było ich kilku i w żaden sposób nie powiązanych z nim potwierdziło jego słowa. Dlatego pytam czy ktoś w ostatnim czasie robił mapki do celów projektowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 06.03.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 masz wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 06.03.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Nie bardzo rozumie co ma zmiana przepisów do wytyczenia budynku?U mnie geodeta brał X zł za wytyczenie jednego punktu budynku. Jak przepisy mogą wpłynąć na jego prace? Tak samo wytyczał rok temu jak i teraz. myślę że w technice wytyczania nic się nie zmieniło. No ale ja mogę czegoś nie wiedzieć, a bardzo ciekawa jestem. Więc jeżeli ktoś wie to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 06.03.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Normalnie się już nie zarabia. Normalnie się okrada.Zrób mapkę i leć na kolorowe ksero i zrób sobie kilka kopii (w kolorze!!).Te urzędasy nie rozpoznają co jest oryginał a co kopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 07.03.2012 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Dzisiaj rozmawiałem z konkretnym geodetą i cena za mapki to 1000-1200 i podobno taniej nie będzie. Czy ktoś zamawiał mapki do celów projektowych i ile kosztowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 07.03.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Teraz rozumie. No ale to tylko w przypadku kiedy ktoś buduje w granicy. Tak więc dla większości inwestorów nic się nie zmienia. Jaro Ty budujesz w granicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 07.03.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Nie buduje w granicy ponieważ mam dużą działkę 35x60m i mogę się bezpiecznie odsunąć od granicy. Ale i tak ceny mapek podskoczyły o 100% w porównaniu z ubiegłym rokiem. Kolega robił mapki u tego samego faceta w 2009 i koszt to 400zł a teraz to 1000zł minimum. Podobno w okolicach listopada 2011 była zmiana przepisów i ceny poszły w górę. Na samym początku po j..ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 07.03.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 To jeżeli nie te przepisy o których pisała swiki, to jakie ?Kurcze chyba jutro zadzwonię do swojej geodetki która będzie mi robić podział działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 07.03.2012 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Wznawiałem granice działki w 2010 roku, w sumie 6 punktów koszt 1000zł. W 2011 mapa do celów projektowych 3egz kosztowała mnie 400zł. Z chwilę będę wytyczał budynek na działce, ciekawe ile geo krzyknie za usługę. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 08.03.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Właśnie przed chwilą dzwoniłem do geodety zapytać ile kosztuje wytyczenie budynku. Podał mi cenę 400zł. Nie wiem co się zmieniło w przepisach, ale u nas ceny są takie same jak przed nowym rokiem. Coś mi się zdaje, że wiosna, słońce i zaczyna się ruch, więc geodeci zaczynają "strzyc owce". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 08.03.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Tak sobie myślę że to nie zależy od przepisów tylko od rejonu. Na śląsku dużo drożej niż w wlkp. Ja dokładnie rok temu i za mapki i za wytyczenie płaciłam po ok.500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 08.03.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 To mniej więcej to samo co na podlasiu, chociaż u nas o 100zł taniej za mapki i tyczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 08.03.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Pod koniec 2011 roku zapłaciłem za mapę do celów projektowych 700 zł (Podkarpacie), ale geodeta mówił że cena rzeczywiście od nowego roku miała wzrosnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts