Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

suknia ślubna zupełnie nietypowa - doradźcie proszę!

Recommended Posts

Się wtrącę!

Ale tak mnie "natchło" gdy przeczytałam, że jesteś wysoka i szczupła- może jakiś kostium w stylu "lata dwudzieste" . Pastelowy kolor, dopasowane w pasie, plisowany u dołu, na głowie stosowny kapelusik-takie kuliste "cóś". Może futerko na ramionach. Perły ?

Tak jakoś mi się skojarzyło :-).

Dużo szczęścia życzę!!!

Dziękuję :)

A co do kostiumiku - właśnie sobie takowy sprawiłąm na wesele znajomej; wprawdzie bez kapelutka, ale jednak...

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No jest, jest... I do tego bardzo pięknie się starzeje!

Niestety żeby "dobić" do jej figury to musiałabym jeszcze z 5 kg przytyć ;) A póki co, to pokazując - bardziej dla hecy, celem wysondowania - Mojej Lepszej Połowie tę suknię:

http://www.we-dwoje.pl/p/s/32/0/0/12000/1_suknia_slubna_papilio_719_dluga_i_krotka.jpg

usłyszałam "nie noooooooo, czy ty chcesz wyglądać jak patyczek w wacie cukrowej?!" :D

też fajna:

http://www.le-spose-di-gio.it/collezioni/anteprima_2009/immagini_large/8.jpg

a tu spód halki i pasek można zrobić z takiego samego, kontrastującego z resztą materiału:

http://www.le-spose-di-gio.it/collezioni/anteprima_2009/immagini_large/12.jpg

Mymyk, te dwie są świetne :wave:

Sama chętnie bym je założyła, chociaż zawsze w spodniach chodzę :yes:

A w ogóle to wszystkiego najlepszego na staronowej drodze życia :hug:

Dziękuję Cieszynianko :)

Suknię pokaże, na razie jest w fazie projektu, tzn. mniej więcej już wiem czego chcę, teraz muszę oglądnąć materiały żby dobrać coś odpowiedniego - wtedy ją rozrysuję. Moja Lepsza Połowa twierdzi, że suknia musi być błękitna...

A tak "w o gule" to teraz w awatarze jestem ja ;) :p

Dziękuję Cieszynianko :)

Suknię pokaże, na razie jest w fazie projektu, tzn. mniej więcej już wiem czego chcę, teraz muszę oglądnąć materiały żby dobrać coś odpowiedniego - wtedy ją rozrysuję. Moja Lepsza Połowa twierdzi, że suknia musi być błękitna...

A tak "w o gule" to teraz w awatarze jestem ja ;) :p

Toś podobna do tego pierwszego awatara :yes:

A kto tak powiedział, że "Lepsza" :lol2:

Moja Lepsza Połowa twierdzi, że suknia musi być błękitna...

:p

zna się na modzie .....teraz trendy są pastele .....np taki leciuteńki miętowy lub błękitny ( w takim pięknym błękicie wystąpiła moja przyjaciólka - widziałam tylko zdjęcia bo ślub był na Jamajce :))

a podobieństwo to największe jest chyba w iście włoskim (sycylijskim!) temperamenciku ;)

wystarczy użyć photoshopa i będziesz wykapana ona :)

dużo szcześcia życzę... a sukienka najpiękniejsza dla mnie to ten kostium z kapelusikiem. Gdybym ja miała figurę do niej!!! I pomysleć, że nigdy.... Łap okazję, jak możesz się tak ubrać, na co dzień nie da rady :)

• 1 month później...

no i jednak chyba będzie całkiem typowa ;)

coś jak ta:

http://www.cymbelineusa.com/html/collection/cymbeline/large/56_FABIOLA.jpg

Kolor najprawdopodobniej (jednak!) kość słoniowa (jutro mam oglądać materiały) tylko szarfa w pasie ma być lawendowa. No i uszyje mi ją krawcowa, bo jeszcze nie upadłam na głowe by za kieckę ślubną parę tysięcy płacić :rolleyes: Do tego dopasowane bolerko z długim rękawem (gdyby było zimno) i fruuu!

BTW ostatnio nasz syn miał komunię i wystąpiłam w białym kapelutku z woalką - a nasłuchałam się dowcipów, że ho ho. Społeczeństwo nie jest otwarte na kapelutki ;) :D

Edytowane przez Mymyk_KSK

BTW ostatnio nasz syn miał komunię i wystąpiłam w białym kapelutku z woalką - a nasłuchałam się dowcipów, że ho ho. Społeczeństwo nie jest otwarte na kapelutki ;) :D

Myślę, że sprawę "otwartości społeczeństwa" należy mieć w odwłoku ;)

Pokaż materiał jak już będzie wybrany :cool:

Że niby co mają do kapelutków ???? Wrrrr....

Cieszynianka ma rację: należy mieć w odwłoku, w nosie i w głębokim poważaniu.

A kapelusze cudne są !!!

I już!

wystąpiłam w białym kapelutku z woalką - a nasłuchałam się dowcipów, że ho ho. Społeczeństwo nie jest otwarte na kapelutki ;) :D

chrzań to :p-jak przekroczyłaś czterdziestkę to już nic nie musisz za to wszystko możesz.............. znając moją miłość do tychże wczoraj moja mamcia kupiła mi nowy kapelutek na dzień dziecka (hi hi ) taki malutki w biało granatowe paseczki -słodki :wiggle: