aLien01 10.10.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Te 7,5m wydaje mi się ok ale 5,5 szerokości zdecydowanie za mało. Dlatego w moim przypadku poszerzyłem o prawie 1,8m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polif 11.10.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Moim zdaniem szerokość 5,5m jest oki. Bardziej denerwuje Mnie fakt, że dom nie jest głeboki. Te 7,5m daje wrażenie wchodząc z hallu, że ściana za szybko się kończy. Chyba, że jak przyjdą tynki, kolory to dom wizualnie będzie wyglądał na większy Dorzucam kilka fotek z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 11.10.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 To z doświadczenia Ci powiem, że dopiero jak się pomaluje ściany pomieszczenia robią się większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 11.10.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Polif zgadzam się z Tobą chociaż my dopiero mamy fundamenty, Szerokość też jet ok ale nie wiem jak ta długość. Okaże się jak prace się dalej posuną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polif 12.10.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Mam nadzieję że finalnie będzie oki.A to się zgadza, że pomieszczenia nabierają wielkosci po pomalowaniu scian i sufitu.załuję tylko, że projektant nie podpowiedział mi, że w pokoju można wstrawić tragaż i wyrównać (w moim przypadku) ścianę tylnią do łazienki, a górę puscić wężej (tak jak jest w przypadku garażu).Niestety za poźno Mnie oświeciło, że można taki manewr zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaLukasz1719511427 13.10.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witamy Wszystkich Budowniczych . Jesteśmy w trakcie tynków i posadzek. Mam więc pytanie ile płaciliście za wykonanie posadzek w domu a ile za tynki. My robimy cementowo wapienne. w tym roku planujemy jeszcze ocieplenie poddasza i położenie płyt gk. jeżeli już ktoś ocieplał to możecie podać ile płaciliście za ocieplenie położenie płyt i za materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 22.10.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Witajcie Partowicze. Wiem że już pytałam o to ale mam prośbę niech ktoś mi napisze dokładnie o ile w centymetrach została obniżona ściana fundamentowa na poziomie łazienki. Wg planu wychodzi mi 55 cm ale nie jestem pewna. Proszę o podpowiedź bo nie chcemy czegoś zepsuć. Jeśli dobrze odczytaliśmy plan to obniżenie o 55 cm wychodzi z dwóch schodów po 18 cm i wylewki wraz z ociepleniem i szlichtą tj 19 cm. Dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 22.10.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Witamy Wszystkich Budowniczych . Jesteśmy w trakcie tynków i posadzek. Mam więc pytanie ile płaciliście za wykonanie posadzek w domu a ile za tynki. My robimy cementowo wapienne. w tym roku planujemy jeszcze ocieplenie poddasza i położenie płyt gk. jeżeli już ktoś ocieplał to możecie podać ile płaciliście za ocieplenie położenie płyt i za materiał. Ja własnie zakończyłem tynki cementowo wapienne koszt 25,50zł/m2 łączny koszt wyszedł 10300zł 404m2. W przyszłym tygodniu wchodzą hydraulicy a następnie posadzkarze. Też jestem ciekaw ile łącznie wyszło za posadzki ze styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 22.10.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Gumol jak tam Ci idzie elewacja? Pogoda dopisuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 22.10.2013 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Kasia, Nie pamiętam o ile obniżałem ale było to zgodnie z projektem. Wysokość posadzki w lazience i tak moze byc regulowana, poniewaz tworzy oddzielna przestrzen. Ja schody do lazienki zalewalem razem z posadzkami, dzieki czemu ma to jakies rece i nogi A przynajmniej mniej je polamie Alien, Elewacja kiepsko Majstry dopiero dzisiaj weszli i ciagna moja rozpoczeta robote. Na dzien dzisiejszy mam ocieplone moze z 70m2 W najblizszych dniach moze uda sie zrobic i wstawic jakies fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 02.11.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Witaj Asiu, Twój dziennik idealnie wpisze się w to miejsce http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzień-po-dniu . Pewnie moderator przeniesie tam Twoje posty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 02.11.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Cześć , przemyśl jeszcze raz to położenie zlewu i płyty , prawie wcale nie masz blatów w tej okolicy, a z tych wolnych powierzchni tam gdzie nie ma zlewu i kuchenki nie będziesz korzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.11.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Ale dlaczego zakładasz ten temat tutaj? Przenoszę do działu architektura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 08.11.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Witam się w partowym wątku. Mój dom nie do końca jest wg projektu party. Coś między party a galą. Ale ma wystający gararaż i tych, którzy już zbudowali party, może jakoś je sobie wykańczają... ZAPYTANIE: jak zabezpieczyliście tę wystającą część garażu? Jak zrobic, żeby nie ciekło, nie przemarzało itd... Jakie materiały, jaka kolejność? w załączeniu zdjęcia moich 4-rech kątów Za bałagan przepraszam - toć budowa Plany troche zmienione (chodzi o rozmieszczenie ścianek działowych na piętrze) Ale nie mogę zeskanować ostatecznej wersji rzutów z projektu, bo kartki w skanerze mi się nie mieszczą pozdr.e! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 08.11.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Ja zabezpieczyłem trochę inaczej niż w projekcie.Poszczególne warstwy:1. Strop wysmarowany dysperbitem2. Papa modyfikowana3. 2x5cm styropianu4. Folia5. Wylewka ze spadkiem6. Papa modyfikowana wstępnego krycia7. Papa modyfikowana wierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.11.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 nie masz teraz mostka cieplnego? Ja płaski dach izolowałam - dysperbit - styropian spadkowy - styropian jako ocieplenie - dwie warstwy papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 08.11.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Trudno powiedzieć konsultowałem to z kierownikiem budowy, z przedstawicielem hurtowni i ekipą która to wykonała i stwierdzili, że ten sposób będzie ok. Zaznaczyłem im tylko, że kładę nacisk aby dach nie przeciekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 12.11.2013 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Chyba sezon budowlany w "Party" zastygł bo cisza w ostatnich tygodniach co nie miara U mnie prace idą powolutku, ale grunt że idą Fachowcy od elewacji zbytnio się nie spieszą, są od 10 do 16 co widać w ponizszym foto Zostało jeszcze wiele pracy związanej z kładzeniem bonii, zatapianiem siatki w kleju i kładzeniu drugiej warstwy kleju. Najważniejsze jednak, że w środku juz tak nie wieje i zimą będzie cieplej w uszy. Ja już od pewnego czasu walczę popołudniami po 2-3h dziennie z zabudową poddasza, a właściwie skosów, aby móc w końcu położyć zalegające baloty z wełną. W chwili obecnej stelaże na skosach gotowe we wszystkich pomieszczeniach, oprócz klatki schodowej. Przed ocieplaniem muszę dokończyc jeszcze 3 ścianki kolankowe w łazience, pralni i garderobie. Nie będzie to proste, bo nie mogę wiercić w wylewe ze względu na przebiegające tam rury, także będzie więcej gimnastyki Po ociepleniu skosów dopiero obrobie okna oraz ocieplę sufity, żeby zacząć sezon grzewczy i nie tracić ogrzewanego powietrza przez dach. PS Sorki za jakość, ale zdjęcia z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 12.11.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Gumol gratulację z postępów. Możesz zdradzić ile wyszło m2 elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 12.11.2013 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Alien, nie ma czego gratulować, bo wszystko idzie bardzo bardzo powoli Styropianu wyszło ok 42m3 (wliczając odpady), a elewacji z oknami bodajże ok 240m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts