focus 12.03.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Witam Wszystkich, Niestety nie mogłem znaleść podobnego tematu w archiwum więc do rzeczy. Ogólnie pękła mi rura doprowadzająca wodę do kuchni. Zauważyłem dopiero jak zaczęła woda wyciekać z fundamentu. Oczywiście zamknąłem dopływ, ale pewnie woda obecnie znajduje się gdzieś pod podłogą (drewnianą na 17 cm legarach) ocieploną wełną mineralną, która teraz jest również w jakiejś części nasiąknięta wodą. Pytanie jest takie czy należy praktycznie zdemontować całą podłogę , wywalić wełnę, osuszyć fundament, z powrotem dać nową wełnę. Czy może zdemontować kawałek podłogi i próbować osuszyć ile się da i dać sobie spokój. Czy taka wełna może gdzieś tam gnić, przenosić grzyba itp. Woda tak czy tak pewnie kiedyś wyparuje... Powoli przygotowuję się do walki z ubezpieczycielem, a przy okazji może ktoś z Was miał podobny problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 12.03.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 no to myślę że czeka cię rwanie podłogi , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.03.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 wełna gnić nie będzie, bo nie jest organiczna. Ale czy nie będa się tam rozwijać grzyby na "paprochach" i kurzu tego ci nie gwarantuje.Natomiast mokra wełna nie spełnia swojej roli izolacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betton1987 16.03.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Wilgoć jest nie przewidywalna... Lepiej to wszystko dokładnie wysuszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts