janusz_21 23.02.2022 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 do@ roberts78Nie znam dokładnie zasad jakimi kierują się dostawcy LPG ale może warto byłoby skrzyknąć grupę, która wspólnie zamówiłaby gaz i co pozwoliłoby uniknąć dodatkowych kosztów związanych z zamówieniem mniejszej ilości niż 1000l? Jestem z miejscowości na pograniczu śląskie/małopolskie, rejon Żywiec/Sucha B. Rozmawiałem z Gaspol na dzisiaj cena 2,99/litr! Nie znają hasła grup zakupowych. Powiedziałem Pani z Gaspolu o cenie dla łódzkiego i mazowieckiego oraz Novatek 2.57,bałtygaz 2.74zł, nie odniosła się do tego. Brawo Greengaz jesteście liderami w kwestii cen i podejścia do klienta, szkoda że południe zawsze z tyłu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 23.02.2022 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Spróbujcie lokalnie skrzyknąć grupę za pomocą Facebooka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberts78 23.02.2022 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 do@ roberts78 Nie znam dokładnie zasad jakimi kierują się dostawcy LPG ale może warto byłoby skrzyknąć grupę, która wspólnie zamówiłaby gaz i co pozwoliłoby uniknąć dodatkowych kosztów związanych z zamówieniem mniejszej ilości niż 1000l? Jestem z miejscowości na pograniczu śląskie/małopolskie, rejon Żywiec/Sucha B. Rozmawiałem z Gaspol na dzisiaj cena 2,99/litr! Nie znają hasła grup zakupowych. Powiedziałem Pani z Gaspolu o cenie dla łódzkiego i mazowieckiego oraz Novatek 2.57,bałtygaz 2.74zł, nie odniosła się do tego. Brawo Greengaz jesteście liderami w kwestii cen i podejścia do klienta, szkoda że południe zawsze z tyłu. Pozdrawiam Może dlatego południe ma wyższe ceny bo najbliższą rozlewnia jest w Sosnowcu.I transport droższy. Jest jeszcze inna firma niż gaspol na południu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 24.02.2022 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 (edytowane) Gaspol, który do mnie przywiózł LPG przyjechał z Opolszczyzny,chyba Zawadzkie czyli około 70km dalej od Sosnowca a mimo to ceny miał niższe? dziwne. Teraz/wojna na wschodzie to mamy przechlapane. Z facebookiem nie mam nic wspólnego no chyba, że żonę. Może ktoś, coś, no chyba,że namówię "naczelnego inż" cyrku wsiowego bo w końcu to też jej interes. Tylko gdzie tego szukać na "twarzaku". Polska to dziwny kraj gdzie logika nie zawsze się sprawdza, po prostu nieprzewidywalny. Odnośnie innych firm muszę poszukać tel, gdzieś dzwoniłem ale i tak ci z Zawadzkiego mieli konkurencyjne ceny. Trzeba kupić tualetnuju bumagu bo ....wie co będzie. Edytowane 24 Lutego 2022 przez janusz_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackcyl 25.02.2022 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Teraz już drastyczny skok ceny. Bierzcie póki jest poniżej 3 zł. (w tamtym tygodniu był po 2,44, dziś już 2,8 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
durszlak 26.02.2022 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 Bardzo dziwne. Nagle cena propanu przeskoczyła cenę mieszkanki do samochodów. To jakaś sztuczka spekulacyjna chyba. Nie wiem, co będzie. Ja i tak w tej chwili nie mam za co kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 28.02.2022 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 22 lutego po informacji na tym forum o cenie 2,39 zł/litr zamówiłem w CentrumGaz 2000 litrów propanu. Na drugi dzień otrzymałem potwierdzenie zamówienia w tej właśnie cenie. Dwa dni później otrzymałem telefon, że nie sprzedadzą mi w tej cenie, lecz za 2,90zł/litr albo mam anulować zamówienie. Nie zgodziłem się na to i zgłosiłem chęć rozmowy z osobą decyzyjną. Po dzisiejszej rozmowie zgłaszam sprawę do UOKiK. Korzystałem z CentrumGaz od 9 lat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackcyl 28.02.2022 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Jeśli masz potwierdzenie, to powinni Ci sprzedać po tej cenie. Warto zgłosić, choć rozwiązanie może trochę potrwać. Jeśli jest to rzetelna firma, powinna sama rozwiązać problem, skoro nie chcą to dobra informacja dla innych osób aby z w przyszłości 2x zastanowić się czy warto wchodzić z tą firmą relacje. Może użytkownik Grenngaz bedzie w stanie Ci pomóc wyjaśnić tą sytuację, zdaje się że jest przedstawicielem tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norti 28.02.2022 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Przecież zamówienia są telefoniczne więc o jakim potwierdzeniu mowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 28.02.2022 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Dzisiaj, zaznaczam dzisiaj ceny wyglądają następująco 3,60 zł/litr brutto - dostawa - 1 000+ litrów. 3,49 zł/litr brutto - dostawa - 1 500+ litrów. Dostawy na terenie województw mazowieckiego i łódzkiego centrumgaz.eutel. 601 270 255mail: [email protected] Przypomnę - około 90% propanu importujemy z Rosji, Białorusi i Kazachstanu. Z Rosją zablokowane zostały płatności. Co jeszcze wymaga wyjaśnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
durszlak 28.02.2022 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Skąd się ta cena bierze? LPG na stacjach stoi za 2,79! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackcyl 28.02.2022 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Dzwonić i szukać. Nadal można kupić poniżej 3zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norti 28.02.2022 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Jaka firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.02.2022 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Co za czasy. Żeby grzanie prądem było tańsze, niż gazem...Czas na boom na grzałki i bufory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej19699 28.02.2022 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Przecież zamówienia są telefoniczne więc o jakim potwierdzeniu mowa? Powinno być też nagranie z rozmowy tel. bo jak udowodnią, że zamawiałeś, a potem nie przyjąłeś dostawy? Swoją drogą uczciwa firma powinna sprzedawać gaz po takiej cenie jaka wynika z zakupu plus marża. Niestety niektóre firmy mają np. benzynę kupiona tanio, ale podnoszą ceny, bo u innych drożeje. Wolny rynek jest bezlitosny Myślę, że jest okazja zainwestować w pompę ciepła i fotowoltaikę. Tylko którą firmę wybrać, żeby to pochodziło chociaż 10 lat tak uczciwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.02.2022 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Niestety niektóre firmy mają np. benzynę kupiona tanio, ale podnoszą ceny, bo u innych drożeje. Wolny rynek jest bezlitosny Jak mam coś, czym handluję, to nie mogę go sprzedać taniej, niż aktualna MOJA cena nabycia + marża. Inaczej zbankrutuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 28.02.2022 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Przecież zamówienia są telefoniczne więc o jakim potwierdzeniu mowa? Zamawiałem mailem i mam potwierdzenie mailowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 28.02.2022 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Jak mam coś, czym handluję, to nie mogę go sprzedać taniej, niż aktualna MOJA cena nabycia + marża. Inaczej zbankrutuję. Mylisz się. Nie masz pojęcia ile firm handluje towarem poniżej ceny zakupu tylko po to by co kwartał, pół roku czy rok dostać banus, skonto od wolumenu sprzedaży. Czy taka prawidłowość istnieje na rynku paliw? Nie wiem ale w wielu obszarach materiałów budowlanych owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.02.2022 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Mylisz się. Nie masz pojęcia ile firm handluje towarem poniżej ceny zakupu tylko po to by co kwartał, pół roku czy rok dostać banus Walka o banus jest mi zupełnie obca. Ty go uznajesz za nagrodę? Serio sprzedają taniej partię niż kupują kolejną? To chyba tylko dopłaty państwa mogą tak wypaczyć wolny rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 28.02.2022 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Jak mam coś, czym handluję, to nie mogę go sprzedać taniej, niż aktualna MOJA cena nabycia + marża. Inaczej zbankrutuję. Zgoda, a jeśli nie masz towaru, który wystawiasz na sprzedaż to jaką cenę wystawiasz? Bo tak zrobił CentrumGaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts