Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oknoplast - Dawix Radzymińska lub Uniplast Ostrobramska Warszawa

Recommended Posts

Witam,

zdecydowaliśmy się na okna Oknoplast. Vertex miał być tańszy ale w mojej konfiguracji wyszedł drożej... Zadecydowały głównie podwójne RU, które mocny podniosły cenę w Vetrexie.

Biorę pod uwagę dwóch dystrybutorów z Warszawy: Dawix ul. Radzymińska lub Uniplast ul. Ostrobramska. Ofertę cenową mają porównywalną, różnica wynosi 200zł (przy całości zamówienia ok. 12kzł).

Ani na czarnych ani na białych listach nie ma tych firm. Czy ktoś miał do czynienia z którąś z tych firm i mógłby się podzielić opiniami (zarówno pozytywnymi jak i negatywnymi)? Będę bardzo wdzięczny.

Czy powszechną praktyką jest płacenie 100% wartości okien jako zaliczki? Taką mam propozycję i wtedy dostaję dodatkowy 5% rabat. Rabat kusi, ale trochę strach płacić całość od razu. Stąd też moje pytania o rzetelność wyżej wymienionych firm.

Z góry dziękuję za wszelkie opinie.

Pozdrawiam,

BWP

tez będziemy mieli okna z Oknoplastu i tez wpłaciliśmy 100 % w chwili podpisywania umowy. kupowaliśmy w promocji zimowej w punkcie w Otwocku.

jakoś strasznie nie obawiałem się że zostanę oszukany czy coś innego. myślę że jeżeli punkt jest na stronie Oknoplastu jako oficjalny dystrybutor to raczej wszystko powinno byc OK. nasze okna są już na magazynie . montaż za 3 tygodnie.

nie wiem jak bardziej to spolszczyć!

połowa sukcesu to dobry montaż nie tylko producent!

o rabacie też translejt?

Jasne, najlepsze okna można zepsuć przez zły montaż. Oczywiście będę przy montażu, aczkolwiek moja obecność może na niewiele się zdać... Na co zwracać uwagę, czego pilnować przy montażu? Na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy?

Zdecyduję się chyba jednak na zapłatę 100% na początku, kilkaset złotych zostanie w kieszeni. Ale nie wiem nadal witek o czym Ty napisałeś w ostatnim zdaniu... Ale już nie tłumacz, niech pozostanie to zagadką :)

Jasne, najlepsze okna można zepsuć przez zły montaż. Oczywiście będę przy montażu, aczkolwiek moja obecność może na niewiele się zdać... Na co zwracać uwagę, czego pilnować przy montażu? Na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy?

Zdecyduję się chyba jednak na zapłatę 100% na początku, kilkaset złotych zostanie w kieszeni. Ale nie wiem nadal witek o czym Ty napisałeś w ostatnim zdaniu... Ale już nie tłumacz, niech pozostanie to zagadką :)

o tym samym co ty w zdaniu o kilku stówkach w kieszeni!:)

obecność na montażu? wystarczy że jesteś na rozpoczęciu i zakończeniu ,mam taka zasadę że przy pomiarach mówię już klientowi co i jak będzie wyglądało,jak będzie łapane co z czym itd itp

wszystko po czasie wychodzi a jak już podpiszesz protokół odbioru :)

profile bazowe ,poziom zero , linia na oknach no już nie mówię o prawidłowym wstawieniu okna

• 1 month później...
Okna zostały wstawione. Okna są świetne, ale co do montażu, to mam pewne zastrzeżenia... Wkrótce ekipa montażystów ma ponownie zawitać na budowę i poprawiać. Gdy wszystko zostanie zakończone, napiszę dokładnie swoją opinię. Edytowane przez brunet wieczorową

• 2 months później...
Okna zostały wstawione. Okna są świetne, ale co do montażu, to mam pewne zastrzeżenia... Wkrótce ekipa montażystów ma ponownie zawitać na budowę i poprawiać. Gdy wszystko zostanie zakończone, napiszę dokładnie swoją opinię.

Witam, też mam problem z wyborem Firmy tylko że ja się zastanawiam nad : Wołomin albo Radzymińska?????? napisz cos więcej - kogo wybrałeś - jak sie okna sprawują - no i co z tym montażem

• 1 month później...
Witam, też mam problem z wyborem Firmy tylko że ja się zastanawiam nad : Wołomin albo Radzymińska?????? napisz cos więcej - kogo wybrałeś - jak sie okna sprawują - no i co z tym montażem

Wybrałem firmę Dawix. Okna są w porządku, ale zostały nieprawidłowo zamontowane i od razu po montażu niektóre skrzydła źle się otwierały. Mam nadzieję, że to tylko kwestia regulacji. Od kwietnia czekam na przyjazd ekipy montującej aby wyregulowali okna. Żyję nadzieją, że kiedyś przyjadą i poprawią...

Jeśli ceny masz zbliżone, to może spróbuj Wołomin.

Dodałbyś jeszcze jakieś uzasadnienie.. Mi nie wypada, bo znam osobiście i też mogę polecić jako ludzi. Z produktami - jak wszędzie - trzeba wybierać te lepsze, bo w ofercie wiekszosci firm są rzeczy i tanie, i dobre (co mało kiedy idzie w parze)