Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Weekendowe pogaduchy

tesel

Recommended Posts

Gdy dziś będziemy wysypiać się dłużej, po skórze naszej twarzy będą wędrować takie oto przyjemne stworzenia :D

21766538_1647521748615408_6259077456807761040_n.jpg?oh=05eb40c7089d519bb4cc554395d0c6e1&oe=5A4BCFC1

Demodex folliculorum i Demodex brevisare to pasożytnicze roztocza, które szczególnie preferują mieszki włosowe brwi i rzęs. Mierzą jedynie ułamek milimetra.

Wędrują po twojej twarzy w ciemności w poszukiwaniu partnera, a gdy go znajdą łączą się w pary, by następnie w porach skóry złożyć jaja i zakończyć żywot. Zdrowi dorośli mają około jednego lub dwóch roztoczy na centymetr kwadratowy skóry twarzy. Demodex nie ma odbytu i dlatego nie może pozbyć się odchodów. Zamiast tego, ich brzuch staje się coraz większy, a gdy roztocze umierają, rozkładają się i uwalniają całe odchody do naszych porów. :sick:

Także tego... dobranoc! :D

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
@Indy*go #8695

Czy to w kontekście reklamy o króliczym rozmnażaniu?

Bertha! A gdzie niewinność spojrzenia, no gdzie!? http://my-ksztalciuchy.pl/images/smiles/033.gif

Echh... co z nami zrobiła ta polityka.... podejrzliwość, spiskowe teorie... sama widząc te świąteczne czekoladki zaczęłam się zastanawiać, jak wysoko postawionych agentów w strukturach instytucji Świętego Mikołaja ma PiS iż nawet jemu zdołali podmienić renifery na króliki! a060.gif

5a2e5d4125556_JWjiIF7r__700.jpg

Magia świąt w kilku zdaniach a095.gif

…albo ten cały przedświąteczny obłęd. Jakby wisiał nad nami międzynarodowy konflikt, coś jak „wróg u bram”. Jakby należało pakować się i uciekać, wcześniej opróżniając półki w sklepach i marketach.

Biegnie. Potrąca ramieniem dwóch mężczyzn stojących przed nim, łokieć pcha w oko kilkuletniemu chłopcu. „A te chojny? Te chojny to po ile pan ma?” „ Po pięćdziesiąt!”, „Ja *ebie! W sezonie?”. „Jak panie w sezonie, ku*wa?” „Mógłby pan, się nie wyrażać przy chłopaku!” Interweniuje ten potrącony. Leci na kosz ze stojakami. Niemal upada. „Nich pan uważa, kurwa, to jest z plastiku połamie się!” „Przecież widział Pan, że mnie popchnął! Proszę nie przeklinać!”. Chłopiec z łokciem w oku jest na granicy płaczu, ale milczy. „A to są świerki?” – pyta ten od łokcia w oku dziecka. „Nie, proszę pana, to jest Jodła kaukaska”. „Jak kaukaska? Od Ruskich?” „Panie, bierzesz pan tę choinkę, czy nie?”.

Niesie trzy paczki bombek i lampki. Za nim plącze się, mniej więcej, dziesięcioletnia dziewczynka. „Do kasy biegnij, do kasy!” „Przecież biegnę, tato!” „Miejsce zajmij, szybko, potem będziemy stać w nieskończoność, zobacz ile się bydła zjechało”, „Przecież idę, szybciej już nie mogę, tato!”, „Po Play Station jakoś mogłaś! Jak pie*dolę, zaraz mi się to wszystko rozsypie”. „Do tamte,j do tamtej, za tego grubasa wskakuj!” "To Święty Mikołaj, tato, proszę cię, tato!”

Z naprzeciwka, kobieta. Na oko po czterdziestce. W wełnianej czapce, ale takiej że jest dizajn, jest outfit, jest styl. Futerko, kozaki za kolano. Miota się między regałami. Za nią snuje się mocno znudzony jegomość w kaszkiecie i eleganckich butach. „Czubka nie mamy, czubka nie mamy na choinkę nie mamy czubka!” – krzyczy kobieta. „No rozejrzysz się za jakimś czubkiem” - rozpaczliwie napomina faceta w kaszkiecie. ”Czy jest tutaj ktoś z obsługi? Czy ktoś z personelu jest tutaj?” – pyta, mniej więcej, w taki sposób jak w filmach pytają „Przepraszam! Czy na sali jest lekarz?”.

Zjawia się mężczyzna w uniformie – „Jestem, w czym mogę pomóc?”. „Czy są tutaj gdzieś jakieś czubki? No, wie pan, czy są czubki?” – pyta. „O tej porze roku, proszę pani, zwykle cała masa. Zatrzęsienie!” – odpowiada pracownik marketu.

Przez chwilę mierzą się wzrokiem. Facet w kaszkiecie uśmiecha się pod wąsem.

/autor: Marcin Zegadło/

25398896_2049364785292201_715364338730260012_n.jpg?oh=62fcf6a09b31c01aa53889e871011b5e&oe=5AC5A7B5