stóweczka 25.03.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Przez moją działke biegnie rura wodociągowa 5-6 m od granicy. Ile metrów od rury wodociągowej mogę budować?A propos Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji " nie zna bliżej tej instalacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikuś 26.03.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Jaka gruba jest ta rura i na jakiej leży głębokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 27.03.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Z tego co sie orientuję, to przy warunkach zabudowy na mapie wyznaczą ci minimalną odległość od granicy działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 27.03.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 tak na logikę, to:w takiej odległości się buduj, żeby jak kiedyś im się zachce przyjść i tą rurę odkopać, to żeby im się to w miarę udało bez podkopywania domu. U mnie jeden róg domu jest 3 metry od granicy działki i gdzieś między tym rogiem a granicą działki biegnie wodociung. Na szczęście to jest tylko w jednym rogu, a potem się oddala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 31.03.2004 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Właśnie sie dowiedziałam, że przekrój ma fi 110. A jak głęboko, nie wiem. Dom ma być bez podpiwniczenia.Jeszcze jedno przy okazji- ile metrów od tej rury mogę zrobić szambo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 31.03.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 żeby zrobić szambo, trzeba zrobić projekt i zanieść go do zatwierdzenia do urzędu gminy. ktoś kto będzie ci ten projekt robił napewno będzie wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikuś 31.03.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Rury o tej średnicy są wykonane z PCV lub PE. Jeżeli jest to wodociąg, to bezpieczna odległość wynosi 2-3 m. Zastanawia mnie informacja, że wodociągi nie wiedzą o tej rurce, czyżby był to gaz lub inne medium? Wtedy sytuacja może wyglądać inaczej. Pozdrawiam Pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 31.03.2004 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 DziękiDowiedziałam się, że ten wodociąg nie należy do Krakowa, tylko do sąsiedniej gminy. A w wodociągach w Krakowie nie mają go wcale ujętego w planach. Po prostu wg nich nie ma go tam, mimo tego, że działka należy do Krakowa.Będę więc wodę "załatwiać" w innej gminie. Może to i lepiej, bo będę krócej czekać.Jeszcze raz dzięki za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts