Niaka 30.04.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 To na miejscu można również kupić szczeniaki? Nie wiedziałam. Ale jakby co to $$ nie biore, nie będzie mnie kusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benta 30.04.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Na wystawach jest zakaz sprzedaży szczeniąt, zresztą żaden szanujący się hodowca nie sprzedaje na wystawie i to z wielu powodów, wymieniać chyba nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 01.05.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 wilczarz jest brzydki - wygląda jak ogromny kundel - ale to jest pies o jakim marzę I jeśli kupię - to właśnie wilczarza. Ma same zalety Kupuj wilxczarza........ Wilczarze są super... Prezesu, nie to ładne co ładne, jeno to co się komu podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 01.05.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 (edytowane) Zgodzę się z wypowiedziami Elfir! Rasa ma pewne przypisane cechy, które trzeba brać pod uwagę kupując psa. Ktoś wcześniej pisał gromy na amstafa, to guzik prawda! Sama mam dwa, z którymi wychował się mój syn. Nigdy, żaden nie pokazał kła na człowieka. Mój mąż śmieje się, że gdyby ktoś się do nas włamał to za kabanosa by pomogły telewizor wynieść. Są to psy bardzo przyjazne, ale wrogie do obcych psów, bo są to psy wyhodowane do walk. Mają to w genach i ciężko to zwalczyć. A zepsuć można każda rasę, znam psy kanapowe, które za machniecie ręką pogryzą dziecko. Kwestia wychowania. mam jeszcze grzywacza chińskiego, który dominuje nad amstafami, dziwne? Ale prawdziwe. Sami ustalamy hierarchię we własnym "stadzie". Polecam wilczarza, przemyśl jeszcze leonbergera lub berneńczyka, dodam, że każda z tych ras wymaga pielęgnacji ( pierwszy trymowania , dwa kolejne intensywnego czesania w okresie zmiany okrywy włosowej 2x do roku) http://img513.imageshack.us/img513/2690/90351005141166352851000.jpg Uploaded with ImageShack.us na dowód jeden z moich "strasznych" amstafów Edytowane 1 Maja 2012 przez noira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niaka 02.05.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Bardzo dziękuję za dyskusję i porady .Tak jak pisała Noira biorę pod uwagę 3 rasy: 1.wilczarz/leonberger 2.berneński pies pasterski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 02.05.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Niaka, tylko nie kupuj szczeniaka na wystawie. Jedź pogadać z hodowcami i pozbieraj kontakty do hodowli. Na pewno chętnie Ci doradzą i opowiedzą o danej rasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 03.05.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Obejrzyj jeszcze podhalana - świetny pies rodzinny, ale to już pisałam. Nie wiem czy znacie się (Ty, mąż, teść) na psychice/wychowaniu/ustalaniu hierarchii w stadzie ale jakby co polecam książkę "Zapomniany język psów" Jan Fennell. Mi bardzo pomogła przy wychowaniu mojego zbója, którego miałam w zasadzie od szczeniaka, ale tak dominujacego osobnika nigdy nie spotkałam. Dziś jest świetnym, uległym, łagodnym, posłusznym...idealnym psem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niaka 23.05.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Jedę w niedziele gdzieś pod Leszno oglądnąc i porozmawiać z hodowcą o wilczarzach irlandzkich a w przyszłym tygodniu oglądam podhalany. Na początku lipca zamieszczę fotki psiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts